Na Pula Pride se uz izuzetno puno interventne policije čak i sa psima „ponosno“ vijorila  Yugo-zastava sa petokrakom!?


Pula Pride je po izvješću Policije prošla  bez incidenta!

Pulom je prošetalo oko 500 osoba uz potporu nekih političara i stranačkih čelnika. Pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića sa suprugom, Peđe Grbina SDP, Valtera Boljunčića IDS i Dušice Radojičić Možemo.

Sve to pod budnom paskom brojne interventne policije sa psima!

Pored tako velikog broja interventnih policajaca u koloni se „ponosno „vijorila   Yugo zastava sa petokrakom!?

Postavlja se pitanje, za koja se to ljudska i manjinska prava bori LGBTIQ zajednica u Puli pod Yugo zastavom?

U kojoj državi i od koje vlasti traže ostvarivanje traženih prava? Od Jugoslavije? Te države nema više od 30 godina, prema tome zbog čega su je nosili?  Naravno uz napomenu da ovakvu paradu u Jugoslaviji nisu smjeli ni  sanjati!

Postavlja se pitanje kako su hrvatski političari smjeli  sudjelovali u paradi pod Yugo zastavom sa zvijezdom petokrakom?

Zašto je onda policajci nisu zaplijenili i uklonili?

Kada se radi o zastavi HOS-a koja je regularna zastava registrirana kao zastava 9 bojne HOS-a, promptno reagiraju. Naime prije 5 dana policija je u Kaštel Sućurcu jednog građanina  kaznila zbog zastave HOS-a sa  700 eura, plus 66,36 eura troškova postupka,  zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

U svibnju  2024. kažnjeni su pripadnici riječke Armade svaki sa 100 eura, zbog isticanja zastave HOS-a na mostu na Rječini, sa obrazloženjem Visokog  prekršajnog  suda  Republike Hrvatske, da su pripadnici Armade, postavljanjem spornog transparenta, uznemirili javnost, ističući simbole koji predstavljaju mržnju, prijetnju, strah i netrpeljivost prema drugim narodima.

Pod Yugo zastavom sa petokrakom razoreni su Vukovar i  Škabrnja, granatirani i ubijani hrvatski građani Zadra, Šibenika, Dubrovnika, Osijeka…. pa i Zagreba.  Zar ta zastava ne predstavlja govor mržnje, prijetnju, strah i netrpeljivost prema hrvatskom narodu? Zar ta zastava ne uznemirava hrvatsku javnost i podsjeća je na brojne nekažnjene zločine počinjene nad  hrvatskim narodom?

Postavlja se niz pitanja:

U kojoj mi to državi živimo?  Čija je policija, koju mi svi plaćamo, od koje države?

Čije oznake nosi? Čije Zakone brani?

Znaju li policajci i suci za Odluku Hrvatskog Sabora od 8. listopada 1991.godine o raskidu svih državno-pravnih sveza sa SFRJ? NN 53/1991

Hrvatska je članica EU. Prije 5 godina EU Parlament izglasao je Rezoluciju o izjednačavanju zločina svih totalitarnih režima, po kojoj bi trebalo sve spomenike i znamenje totalitarnih režima ukloniti iz javnog prostora!

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

A hrvatskim se interventnim policajcima  ispred nosa vijori Yugo zastava sa petokrakom? I još su upozorili da će Policija sve snimati!?

Od 1991 do danas prošlo je  33 godine, pa do kada više?

Lili Benčik/ hrvatskepravice