OTVORENO PISMO BRANITELJSKIM UDRUGAMA PULE I ISTRE


Ovim putem obraćam se svim braniteljskim Udrugama i hrvatskim braniteljima iz  Domovinskog rata grada Pule i Istarske županije.

Čuli ste  već  svi  da 11.kolovoza 2018, godine u velebnoj pulskoj Areni nastupaju Bajaga i Instruktori!

To i ne bi  bila neka vijest, ne bi mi smetalo, jer nisam zainteresirana za takvu vrstu glazbe, da nije u toj istoj pulskoj Areni, zabranjeno nastupiti Marku Perkoviću Thompsonu, hrvatskom branitelju i pjesniku!

Poštovani hrvatski branitelji, članovi navedenih braniteljskih udruga zašto ne dižete glas protiv te zabrane?

Zašto dopuštate da se jednom hrvatskom branitelju, koji je dio svog života ugradio u temelje Republike Hrvatske, stvorene upravo pobjedom u Domovinskom ratu, zabrani nastup u velebnoj pulskoj Areni?

Zašto ne dižete glas protiv  samovolje  gradonačelnika grada Pule, Borisa Miletića, koji je direktno odgovoran za tu zabranu?

Boris Miletić izjavio je  kako “ne može podržati ustašku ikonografiju koja je prateći element pjevačevih koncerata te od koje se on nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio’’.

To je samo izgovor, nikakve ustaške ikonografije nije bilo na Thompsonovu koncertu u pulskoj Areni 1999 godine ,  a stvarni razlog je osobni animozitet Borisa Miletića prema svemu hrvatskom, jer je njemu svako spominjanje hrvatstva nacionalizam, fašizam i ustaštvo, što je u bezbroj primjera pokazao, a M P Thompson pjeva upravo o ljubavi prema domovini, obitelji, vjeri ,tradiciji, ukratko o svemu  što čini hrvatski identitet, a koji Boris Miletić ne može ni smisliti!

Pogledajte kako je to bilo u Areni 1999. godine

https://www.youtube.com/watch?v=F7mkXLWMgGk

Ali  zato poštovani hrvatski branitelji, Borisu Miletiću ne smeta srpska ikonografija Bajage i Instruktora! Pa naravno da mu ne smeta, dobio je on SVETOSAVSKU povelju za dugogodišnju potporu  u radu Koordinacije Srba u Istri!

Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i podršku u radu, Povelju su gradonačelniku uručili predsjednik Koordinacije Srba u Istri Radomir Janković i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula.

svetosavska povelja

https://direktno.hr/domovina/ids-ov-celnik-miletic-dobio-svetosavsku-povelju-109132/

 

A znate li vi poštovani hrvatski branitelji što je Bajaga „ pevao „u Kninu 1993. godine?

‘Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska’.

Hoćete li bez ijedne riječi podržati nastup Bajage & Instruktori u pulskoj Areni?

I još nešto poštovani  hrvatski  branitelji i invalidi ,vi ste nedavno  dodijelili Priznanje Borisu Miletiću ,za uspješnu  suradnju sa braniteljskom populacijom.

miletić i lerotić

 

https://www.glasistre.hr/ab104bc3-ec84-4d84-b393-2d6ab747a406

Eto poštovani hrvatski branitelji, pjevač iz Republike Srbije, koja je bila uz JNA agresor u Domovinskom ratu i protiv kojih ste vi izborili slobodnu Republiku Hrvatsku može pjevati u pulskoj Areni , a hrvatski branitelj i pjevač,  koji je sa vama izborio slobodu, ne smije u svojoj domovini, u pulskoj Areni nastupiti i održati koncert???

Jeste li se za to borili?

I vi sve to mirno ,bez ijedne riječi protesta promatrate i još nagrađujete čovjeka koji diskriminira hrvatskog branitelja, u odnosu na ostale narode i narodnosti, za uspješnu suradnju?

 

Jeste li se borili za poštivanje Ustava RH?

Jeste li se borili za jednaka prava svih građana po Ustavu RH?

Pročitajte što Ustav RH o tome kaže;

Članak 14. Ustava RH

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Članak 54.

Svatko ima pravo na rad i slobodu rada.

ZAŠTO DOPUŠTATE DA SE HRVATSKOM BRANITELJU ,PJEVAČU KRŠE USTAVOM ZAGARANTIRANA LJUDSKA ,RADNA I  GRAĐANSKA PRAVA?

 

Zašto podupirete Borisa Miletića da nama istarskim Hrvatima uskraćuje mogućnost izbora , da mi možemo birati koga ćemo slušati i gledati.?

Uostalom svaki se koncert mora zaštititi policijskim snagama, hitnom pomoći i Vatrogascima, pa se tako može i koncert Marka Perkovića Thompsona! I tu prestaju svi navedeni razlozi zabrane koncerta.

ZAŠTO VI  UDRUGE PROISTEKLE IZ DOMOVINSKOG RATA NE BI POZVALE SVOG SUBORCA I BRANITELJA, MP THOMPSONA DA ODRŽI KONCERT U PULSKOJ ARENI?

ARENA JE KULTURNO I POVIJESNO NASLIJEĐE SVIH NAS, SVIH PULJANA I DRŽAVE HRVATSKE. ZAŠTO DOPUŠTATE JEDNOM ČOVJEKU DA SVOJATA ARENU, KAO DA JE ON VLASNIK?

ZAŠTO NITI JEDNE RIJEČI PROSVJEDA?

A po plakatu Grad Pula je sponzor ???

 

 

 

UDRUGE PROISTEKLE IZ DOMOVINSKOG RATA

 Građanske udruge koje okupljaju sudionike i stradalnike Domovinskoga rata. Osnivane su tijekom 1990-ih i poslije. Na području Istarske županije djeluju:

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR),

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 154 (UHBDR-154),

Udruga veterana klub 1. bojne 119. brigade (UVK-1/119. br.),

Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata (UUHBDR),

Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovarske majke (UOZNHB – VM),

Hrvatska udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata (HURPBDR),

Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata (HVIDR),

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR),

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a (UHBL–PTSP),

Udruga specijalne policije Bak (USP – Bak) i

Hrvatski časnički zbor (HČZ).

Njihov rad i međusobnu suradnju usklađuje Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kojoj je na čelu Marijan Kaurić.

https://www.facebook.com/permalink.php?id=145631102136143&story_fbid=365923850106866


10 misli o “OTVORENO PISMO BRANITELJSKIM UDRUGAMA PULE I ISTRE

  1. Zalosno je sto netko mora pozivati ove udruge na reakciju koja je trebala biti normalna i spontana. Ocito da je IDS hobotnica i ovdje pruzila svoje krake.

    Sviđa mi se

Komentari su isključeni.