UZ DAN NEOVISNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE 8.listopada


UMJESTO VESELJA NA BLAGDAN NEOVISNOSTI  OBUZIMA ME TUGA

Što slavimo ? Imamo li razloga za slavlje?

Pitanja su koja si postavljam danas na Blagdan neovisnosti. Točno izborili smo neovisnost od bivše države SFR Jugoslavije u krvavom obrambenom ratu ,razoružani ,ali velika srca i želje za vlastitom državom! ,Hrabri momci i djevojke,žene i muževi ostavili su obitelji i posao i sa krunicom oko vrata išli braniti svoj dom, od treće vojske u Europi  tada po jačini ,naoružanju i brojnosti. Sposobnošću Dr. Franje Tuđmana ,strategijom ratovanja,diplomatskim manevrima i hrabrim braniteljima uspjeli smo pobjediti tu treću vojsku u Europi ,srpske i crnogorske  dobrovoljce ,četnike  i ostvariti san o slobodnoj državi Hrvatskoj!

Da bi danas nakon 26 godina srpska vlada ,njeni ministri i srpska manjina u Hrvatskoj tvrdili  da se u Hrvatskoj vodio građanski rat?  Haški sud ,Ujedinjeni narodi,svi dokumenti kažu da je Domovinski rat bio međunarodni sukob ,i kao takav obrambeni rat,ali velikosrbi ne mogu podnijeti poraz ,pa stalno huškaju i provociraju.

I što je ostalo danas nakon 26 godina od toga sna?

Imamo Hrvatsku uzviknuo je Dr. Franjo Tuđman nakon priznanja od svih država svijeta i primanja u UN. Ali kakvu Hrvatsku imamo ?

RASPRODANA HRVATSKA

Hrvatska danas nakon 25 godina od priznanja i primanja u UN nije onakva kakvu smo sanjali. Hrvatska je gospodarski devastirana lošom privatizacijom na osnovu lošeg Zakona o privatizaciji  koji je donio  Hrvatski Sabor! Tisuće radnika ostali su bez posla ,propale su vrijedne firme i to namjerno ,da bi se mogle kupiti za 1 kunu i onda prenamjeniti zemljište i rasprodati. Pogodovalo se raznim lobijima i stvorilo se veliko raslojavanje ,osiromašili radnici ,a obogatili se vlasnici privatiziranih poduzeća.

Rasprodale su se Banke i to opet na pogrešan način. Najprije dokapitalizirane iz Proračuna RH ,pa onda prodane za manju vrijednost od dokapitalizacije. Prodane su i zlatne poluge naslijeđene razdruživanjem za manje nego što su realno vrijedile. Lošim gospodarenjem svih Vlada postali smo veliki uvoznici svega i svačega, a naše gospodarstvo se uništavalo pretvaranjem javnog u privatno. Javno dobro ,prodavalo se i novac iznosio na tajne račune u stranim bankama. Privatni interesi pojedinaca i grupacija bili su iznad interesa hrvatskog naroda i Države!

Hrvatski  Sabor kao najviše zakonodavno tijelo u trodiobi vlasti donosio je loše zakone ,koji su osiromašili narod i natjerali ga na iseljavanje iz domovine. Zakon o ovrsi ima kao posljedicu 325 009 građana ,sa više od 42 milijarde duga na dan 25 kolovoza 2017.

Lošom politikom poticaja uništilo se hrvatsko selo ,blokirano je 983 OPGa, koji duguju oko 414,6 milijuna kuna sa danom 21.kolovoza 2017 godine. U vrijeme mandata ministra Jakovine propalo je 45.000 OPG ova.

IDEOLOŠKE PODJELE

Sve vlasti griješile su namjerno ili iz neznanja ,ali su griješile! Donosile su se krive procjene ,a uvijek je siromah bio taj koji je sve njihove promašaje platio. Da bi prikrili sve promašaje i kriminal prebacili su težište na politička pitanja, pronađu svako toliko neku temu ,i onda se svi međusobno glođu i iscrpljuju bačenom “kosti”,a životno važna pitanja  ostaju neriješena i prebačena na slijedecu vladu!

Neprovedena lustracija uzrok je katastrofalnom stanju u Pravosuđu! Detuđmanizacijom progone se hrvatski branitelji ,a istovremeno se četnici kao agresori osuđuju na smiješno niske kazne. Gospodarski kriminal se ne procesuira,predmeti se drže po raznim ladicama ,jer politika odlučuje i dirigira procesuiranje , umjesto da je pravosuđe ,kao jedna od tri poluga vlasti samostalno i neovisno!

Neprovedena lustracija u školstvu ima za posljedicu da su se na Fakultetima uhljebili profesori yugonostalgičari ,titoisti i yugofili,koji hrvatsku djecu i studente podučavaju vrijednostima suprotnim hrvatskim nacionalnim interesima! Školstvo umjesto da čuva hrvatski identitet podvaljuje rodnu ideologiju ,krivo ili malo djecu uče o Domovinskom ratu, hrvatskim piscima i hrvatskim velikanima kroz povijest.

Hrvatsko društvo danas je bolesno od podjela ,bolesno zbog neprovedene lustracije,bolesno zbog odnarođene političke elite,koja radi protivno interesa vlastitog naroda ,a u korist raznih svjetskih sila i moćnika .

Zbog lošeg izbornog zakona ,biraju se i loši saborski zastupnici ,koji donose loše zakone i ne odgovaraju nikome za posljedice provedbe tih loših zakona. Završi im mandat i nikome ne polažu računa što i koji uspjeh  su postigli u mandatu , umjesto da za svoj rad   odgovaraju biračima koji su ih izabrali.

Sve to izaziva nezadovoljstvo,frustraciju razočarenje u narodu . Po nekim podacima iz Hrvatske se iselilo oko 200 tisuća ljudi i to mladih ! A tko će ostati raditi i privređivati za normalno funkcioniranje države? Stručnjaci upozoravaju na loše demografsko stanje  i odumiranja nacije!

Diplomacija i konzularne službe su isto pune nelustriranih kadrova, postupaju suprotno  hrvatskim interesima . Ne zastupaju hrvatske nacionalne interese,već interese raznih grupacija ,svjetskih i domaćih lobija.

Rezimirajući navedeno nisam zadovoljna postignutim u ovih 26 godina neovisnosti Republike Hrvatske! Mogli smo puno,puno bolje ,da nije toliko privatan interes većine  sudionika u vlasti ispred javnog interesa!