KALVARIJA HRVATSKOG NARODA,uz sjećanje na VUKOVAR I ŠKABRNJU


OVIH DANA SJEĆANJA NA VELIKU PATNJU I ŽRTVU HRVATSKOG NARODA  OBUZIMAJU ME BOL ,NEOPISIVA TUGA ,ALI I PONOS!

Da ponos ,ponos na sve koji su dali ono najvrednije što su imali ,svoj život ,djelove svoga tijela ,svoju patnju kroz srpske logore ,mučenja  i silovanja, svoju bol za nestalim i ubijenim  voljenima ! Bol koju nitko i ništa ne može ublažiti.

Istovremeno ne mogu a da ne osjećam veliku ozlojeđenost na sve vlasti i samozvane političke elite ,koje su suho zlato čiste pobjede svojom pohlepom ,nesposobnošću, zlom namjerom i neodgovornosti bacile u blato političke kaljuže!

I GDJE SMO DANAS NAKON 26 GODINA?

U devetom krugu pakla pohlepe za materijalnim bogatstvom političkom i moći!

Gdje je narod,gdje je Hrvatska?

Nakon smrti predsjednika dr.Franje Tuđmana navalili šakali i razorili sve što je stvoreno Domovinskim ratom. Stjepan Mesić ,kao predsjednik i Ivica Račan,kao premijer  2000 .godine ,otvorili su novi vid  agresije na Hrvatsku, hrvatske branitelje i hrvatske generale .Započeta je famozna detuđmanizacija,umirovljenje 12 ratnih generala,progon hrvatskih branitelja, dijeljenje državnih dokumenata, potpuno nekontrolirano Haškom tužiteljstvu, rasprodaja banaka,prodaja 15 tona zlatnih poluga iz zlatnih rezervi dobivenih sukcesijom ,prodaja INE  i što je najgore kriminalizacija Domovinskog rata ,kao temelja na kojem počiva samostalna Republika Hrvatska.

Gdje je nestao čovjek?

Na površinu  su izbili oni najgori nagoni,u kojima nema više suosjećanja,ljudskosti i humanosti? Čovjek je prije svega misaono i duhovno biće ,kojem su prirođene plemenite osobine. A od sve ove plemenitosti izbija sebičnost,egoizam,licemjerje,osobna kalkulacija i materjalizam ,koji poništava svaku ljudskost. Sve plemenite ljudske osobine poništava grabež za materjalnim dobrima,a svaki čovjek mora biti svjestan da sva ta materjalna dobran nitko nije ponio sa sobom na onaj svijet.

Pohlepa je izvor mnogih zala!

Pohlepa za materjalnim dobrima,za moći , tuđim teritorijem,za tuđim kulturnim i inim blagom i pohlepa za novcem. Strašno je ovo što se događalo i događa nakon tolike ljudske patnje ,tolikih razaranja , zvjerskog iživljavanja i ubijanja. Nema traga kajanja,ljudskog suosjećanja, isprike, već opet i iznova nova i nova agresija ,samo drugim perfidnijim sredstvima i metodama.

Ni Račanova ostavka i dolazak Ive Josipovića za hrvatskog Predsjednika nije ništa promjenila,dapače postalo je još gore. Donijet je Ovršni zakon ,koji je dorađen u mandatu Jadranke Kosor i izvršio novu ,jaču agresiju na osiromašenje hrvatskog puka.Takav Zakon  koji ne poznaje ni zakonodavstvo EU,proizveo je preko 300 tisuća blokiranih i,deložiranih ljudi izbačenih iz svog doma. Ni sve druge Vlade nisu se odgovornije odnosile i domaćinski branile hrvatske interese. Podjele su postale sve jače i očitije , podjele na jedan dio stanovnika Republike Hrvatske koji je nose u srcu i vole je kao svoju domovinu i drugi dio koje je nije  ni htio i ne osjeća je kao svoju domovinu. Taj dio koji od Hrvatske voli  samo  hrvatsku kunu nazivam PETA KOLONA!

Dolaskom na vlast Zorana Milanovića 2011 godine skoro pa potpuno dovedeni  smo  u sustav vrijednosti bivše ,propale yuge!  Trajalo je  to sve do dolaske hrvatskih branitelja pred Ministarstvo branitelja i instaliranja šatora.

Tu dolazimo da još jednog izvora zla ,a to je mržnja!

Od kuda tolika mržnja i zlo u čovjeku? Što ga potiče na činjenje takvih zvjerstava i na takvo zlo prema drugom čovjeku? I to nije prvi puta ! To zlo čuči u Srbima ,koji su počinili zvjerstva i u 2.svjetskom ratu ,nakon rata i u agresiji na Hrvatsku i BIH. Samo pomisliti na mučenje i smrt svećenika Jurja Gospodnetića u Srbu, u srpnju 1941 i niz drugih stravičnih zločina, podilazi me jeza. Zatim zvjersko mučenje i ubijanje ratnih zarobljenika ,koji su zaštićeni međunarodnim konvencijama u Domovinskom ratu. Ne obazirati se na nikakve društvene ,moralne i etičke norme ,već mučiti i ubijati nemoćne ranjenike, gore je od zvijeri. Zvijer napada i ubija kada je gladna ili napadnuta,a u ovom ratu Hrvati su se branili ,nikoga nisu napadali, a Srbi i JNA su bili napadači. Nepojmljivo i neobjašnjivo! Što to navodi čovjeka da prekrši sve etičke i moralne kodekse ,koji  ga čine čovjekom,a koji su se razvijali kroz ljudsku povijet?

I danas 26. godina nakon ratne tragedije Vukovara,Škabrnje i ostalih mjesta u Hrvatskoj, osjećamo posljedice, jer još nisu zaliječene mnoge rane,još nisu pronađeni svi nestali,još nisu rješeni teritorjalni prijepori( Vukovarska ada,Prevlaka,Sveta Gera i Savudrijska vala). Nisu rješena pitanja ratne odštete za razaranja,nisu kažnjeni krivci za sva zlodjela. Čak suprotno ,kažnjavaju se i kazneno gone oni koji su se branili , a ne zločinci napadači? Koji su to suci ,koje je to pravosuđe ,koja je to vlast?

A tko je trebao sva ta pitanja rješiti? Tko je trebao braniti i zastupati interese Republike Hrvatske ? Točno se zna red i poredak vlasti! Vlast je trebala biti ta koja je trebala zaštititi dignitet Domovinskog rata ,zaštititi granice i rješiti sve prijepore sa susjedima. I što je činila ta vlast od 2000 godine do danas?  Nije čak ni zatraženo od Srbije ,koja je agresor, da plati ratnu odštetu.?Ništa, učinila je veliko zlo svom narodu i vlastitoj domovini. Nečinjenje je isto zlo ,kao i ne činjenje dobra.U vlasti su bile prodane duše,koje su radile za svačije tuđe interese ,osim za interes svoje zemlje i svoga naroda. I to je ono najgore za jedan narod ,da u svom nacionalnom korpusu ima petu kolonu ili prodane duše,koje uopće nije briga za interese svoje zemlje i svoga naroda. To je ono što me čini ogorčenom na takve ljude i takvu vlast ,koja svaki put iznova izdaje nacionalne interese, u korist tuđih interesa ili interesa raznih lobija.

A narod koji godinama podmeće svoja leđa i strpljivo podnosi nepravdu koju mu nanosi takva vlast, koju je birao i koja ga svaki put iznova razočara i ignorira njegovu volju izraženu na izborima ,dokle će sezati njegova strpljivost,do koje granice podnošljivosti?

Bilo bi vrijeme da se zapitaju svi ,koji su u svim strukturama vlasti ,koje su granice nečinjenja i lošeg upravljanja državom, koju su dobili na upravljanje, i koja je njihova odgovonost.?

Jer vlast nije samo slast i privilegije! Vlast je velika odgovornost prema narodu koji ih je izabrao! Ali vlast se osigurala Policijom i Pravosuđem i misli da može cjediti narod i tjerati ga sa svojih ognjišta do istrebljenja! A ne misle u svojoj obijesti da i strpljenje naroda ima granicu izdržljivosti!

VRATIMO U OPTICAJ LJUDSKE I KRŠĆANSKE VRIJEDNOSTI KOJE SU DIO IDENTITETA  HRVATSKOG  NARODA:dobrotu,ljudskost ,poštenje,solidarnost,suosjećanje ,mudrost i odgovornost! 

Posezanja za našim teritorijem kroz cjelu povijest prati nas do dan danas.
Od najezde Avara,Turaka,Mlečana,Mađara,Austrijanaca ,Napoleona,do Srba i Muslimana. u novije vrijeme. Srbi ne odustaju od projekta stvaranja Velike Srbije
Memorandum sanu 2 i sada 3 ,a Muslimani iz BIH od svog izlaza na Jadransko more.
Talijani preko Esula (Talijani koji su nakon 2.svj.rata iz Istre izbjegli u Italiju) pak ne odustaju od aspiracija na  Istru,otoke i grad Zadar,koji su Osimskim sporazumom
od 10.studeni 1975 konačno potvrđeni kao Hrvatski odnosno tada Jugoslavenski teritorij.
Svake godine na dan 10.veljače koji su Esuli uzeli kao svoj dan (jer je 10.veljače1947godine u Parizu potpisan Mirovni sporazum ,kojim su ti krajevi pripojeni Hrvatskoj ) šalju poruke da je to njihov teritorij,pa se takvim porukama pridruže čak i visoki talijanski dužnosnici! I ne samo oni ,već i iredentisti i autonomaši iz Hrvatske!

Pa do podaničkih Vladara kroz povijest koji su uvijek tražili da budu pod nečijom krunom,u nekom savezu sa drugim državama, pa do današnjih dana u sastavu EU.
Političara koji su ” dobre sluge ,loših gospodara” koji ne brane interese RH ,koji bez pogovora slušaju direktive izvan  Hrvatske,što se  omaklo  Vladimiru Šeksu u izjavi nakon izbora ,da Sabor ionako ne odlučuje samostalno!

Kulturocid koji nas prati kroz cjelu povijest. Rušenje vjerskih objekata,prisvajanje naših velikana do negiranja Hrvata kao naroda.Očiti primjer je talijanizacija,germanizacija ,srbizacija,što je aktualno sa Bunjevačkim Hrvatima u Vojvodini!

Opstali smo i unatoč ogromnom broju žrtava u mnogobrojnim ratovima za druge gospodare i za osamostaljenje na putu do stvaranja vlastite države!
U 1. svjetskom ratu stradalo je oko 246 000 Hrvata,137 000 vojnika i 109 000 civila.
U i nakon 2,svjetskog rata od 526 000 do 600 000 tisuća Hrvata je stradalo,ovisno od autora koji su objavili studije o broju žrtava. U poraću na Bleiburgu i Križnom putu.
Pretpostavlja se da je stradalo 209 000 domobrana i 125 000 Ustaša,civila i ostalih koji su bježali u Austriju prema Saveznicima.
Poznata je izjava komunističkog dužnosnika da je” Hrvate trebalo pobiti,da bi Jugoslavija mogla živjeti”
U Domovinskom ratu je na hrvatskoj strani ubijeno ili nestalo 13.583 osobe,prognano i protjerano 550 000 osoba.,a 150 000 ih je bilo u izbjeglištvu u inozemstvu.
Ratom i ratnim razaranjima bilo je obuhvaćeno 54% hrvatskog teritorija ,a pod okupacojom je bilo 26% hrvatskog teritorija.
U tijeku Domovinskog rata agresori Srbija i JNA nisu imali namjeru samo fizički zauzeti hrvatski teritorij,već je bitno  naglasiti da je to bio osvajački rat za Veliku Srbiju u kojoj
nije bilo mjesta za Hrvate.

Tu se radilo o potpunom brisanju,uništenju Hrvata kao naroda ,uništenju njegova identiteta ,kulture , i povijesti postojanja na ovon prostoru!
.
I što je najstrašnije po jedan narod ,najgore što mu se može dogoditi je tzv. Peta kolona, koja razara nacionalno biće i nacionalni identitet iznutra!
Mislim da svi znaju tko su ti Petokolonaši, ali da ih nabrojim barem neke: Orjunaši, Yugoudbaši,Yugonostalgičari,  Mentalni komunisti,iredentisti, regionalisti i svi oni koji se ne mogu pomiriti sa postojanjem samostalne Republike  Hrvatske. Među njih ubrojila bih i korumpirane političare kojima su privatni i grupacijski interesi iznad nacionalnih interesa vlastite domovine. Ne smetaju njima  ni alarmantni podaci o iseljavanju i negativnoj demografiji!

Iz svega navedenog dolazim do zaključka da opstanak hrvatskog naroda ne bi bio moguć bez Božje ruke!
Prati nas blagoslov još od vremena Kneza Branimira iz 9,tog stoljeća,kada je Papa Ivan VIII 21.svibnja 879 godine slavio Sv..misu na grobu Sv.Petra i tom prigodom zazvao
Božji blagoslov na sav hrvatski narod ,kneza Branimirai svu njegovu zemlju.
Tim je činom hrvatski narod ,dobio službenu potvrdu pripadnosti Katoličkoj crkvi i međunarodno priznanje Hrvatske države!

I kada smo izborili krvlju i velikom žrtvom slobodnu Hrvatsku ,politički mafijaši nas žele potpuno očerupati ,raseliti i uništiti, da ono što nisu uspjeli u ratu , dovrše u miru !

Peta kolona potpomognuta sa domaćim Srbima i SPC ,sa korumpiranim i u kriminal  uvučenim pripadnicima svih političkih opcija ,ne staje u svojim namjerama da što dulje ostane na vlasti i dovrši uništenje Hrvatske državnosti!

Jer kako se hrvatski narod uopće drznuo i pomisliti da može vladati i uređivati svoju državu po svojim mjerilima?

Ali su se preračunali ,jer Hrvati su najjači kada je teško ili gotovo nemoguće opstati ,zaboravljaju da : JOŠ NAS IMA JOŠ HRVATA

Budi se hrvatski narod ,budi ,ali previše sporo ,na sve ono što su mu napravili i što mu još  uvijek rade!