POTREBNO JE RASKRINKATI SVE YUGOKOMUNISTE KOJI PODRIVAJU SAME TEMELJE REPUBLIKE HRTVATSKE, ZAVUČENE U HAZU I SVE INSTITUCIJE RH, PO ČL.39 USTAVA RH ZA PROTUUSTAVNU DJELATNOST PROTIV RH


USTAV RH

Članak 30.

Kaznena osuda za teška i osobito nečasna kaznena djela može, u skladu sa zakonom, imati za posljedicu gubitak stečenih ili zabranu stjecanja na određeno vrijeme nekih prava na obavljanje određenih poslova, ako to zahtijeva zaštita pravnog poretka.

ČLANAK 39

Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na rasnu, vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Jedna od tih javnih osoba koja krši članak 39. Ustava RH je i;

Sandi Blagonić https://www.facebook.com/sandiblagonic

SANDI BLAGONIĆ

Prema dostupnim podacima Sandi Blagonić djelatnik je Zavodu za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci, PJ u Puli!

Rođen je u Puli 1972. godine. Diplomirao je etnologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je na istom fakultetu sa temom“ Geneza i razvoj subetničkih skupina u Istri od 16. stoljeća da danas.“

Riječ je o poznatom etnologu koji se upušta u polemike i oko tema koje mu nisu struka, niti su mu poznate. Naime, nema teme o kojoj taj čovjek nema svoje“ stručno „ mišljenje i o kojoj neće javno polemizirati na TV i u drugim javnim medijima.  Tako i  na svom  FB profilu  koristi neprimjereno i vulgarno izražavanje u javnoj komunikaciji !

Vulgarno je izvrijeđao predsjednicu Republike Hrvatske gđu. Kolindu Grabar Kitarović i  bivšeg predsjednika Dr. Franju Tuđmana!

IZREZAK SANDI 4

Također se sprema blatiti Republiku Hrvatsku u francuskom tisku, po njihovoj  narudžbi, preko hrvatskih nogometnih reprezentativaca!

“Iz francuskih dnevnih novina mi upravo naručili tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom.”

Izrezak sandi 2

Takvim načinom komunikacije u javnosti  nanosi ogromnu štetu ugledu institucije HAZU čiji je djelatnik i Republike Hrvatske u cjelini.

Izljevi mržnje koje je iskazao putem svog FB profila  prema instituciji predsjednika Republike Hrvatske, prema hrvatskoj državi, potpuno su neprimjereni za jednog djelatnika HAZU i još neprimjereniji za jednog državljnanina Republike Hrvatske !

Napominjem da je Sandi Blagonić bio u stručnom povjerenstvu u kreiranju E-BONTONA, pravila ponašanja na društvenim mrežama,koje su sačinjavali članovi – eksperti s iskustvom promatranja najraznovrsnijih oblika komunikacije kao međuljudske interakcije: dr. sc. Mirjana Krizmanić, dr. sc. Sandi Blagonić, Rajka Rusan, Boris Radošević, Sanja Vale i Maja Weber. Očito je mržnja nadvladala sva pravila lijepog ponašanja po E-BONTONU.

Takav čovjek nije dostojan biti djelatnik institucije koja se financira iz Proračuna Republike Hrvatske , a time i svih nas  poreznih obveznika, koji punimo taj proračun.

Stoga je takvo  ponašanje potrebno  strogo sankcionirati i odstraniti osobe tog profila iz javnih i državnih institucija.

Kao dokaz prilažem snimke inkiminirajućih postova, koji su u međuvremenu obrisani sa njegovog profila, ali  ih je prije toga vidjelo i snimilo mnogo korisnika Facebooka. Također njegova namjera i poziv svima koji mogu bilo čime inkriminirati RH ostaju u javnosti.

Izrezak SANDI 5

I ne samo namjera, nego je izgleda i ostvarena, barem po  Igoru Peternelu koji je snimio prepisku Sandi Blagonića i SDP-ovke Marije Lugarić.

“Neshvaćeni francuski doušnik Sandi i drugarica bivša saborska nada SDP-a uhvaćeni u planiranju partizanske diverzantske akcije!”, objavio je Igor Peternel uz snimku prepiske Sandija Blagonića i Marije Lugarić.“

https://narod.hr/sport/sandi-blagonic-sdp-ovka-marija-lugaric-pripremaju-tekst-francuski-liberation-hrvatskoj-reprezentaciji

izrezak IGOR PETERNEL

Hoće li se DORH,  MUP i ostale institucije, pozabaviti sa ovom očitom protuustavnom djelatnosti, tek ćemo vidjeti?

DODATAK NAKON OPOMENE

HAZU je reagirala! Nakon razgovora sa Sandijem Blagonićem, donijeta je odluka objavljena na službenim web stranicama HAZU. , 20. srpnja 2018. godine.da ga se opomene;

”Povodom objavljivanja poruka na profilu dr. sc. Sandija Blagonića na društvenoj mreži Facebook kojima je nanesena šteta ugledu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s njim je kao zaposlenikom HAZU obavljen razgovor. Opomenut je i prijeti mu prestanak ugovora o radu“

https://direktno.hr/direkt/direktno-doznaje-hazu-odlucio-sankcionirati-blagonica-prijeti-mu-otkaz-zbog-narusavanja-ugleda-akade-128869/

Međutim pregledavajući njegove objave vidljivo je da on uopće ne shvaća zbog čega je opomenut, da ne shvaća da je svojim upisima vrijeđao i ponižavao ljude koje je komentirao, da takvo ponašanje nije dopušteno za jednog državnog službenika, dr. znanosti i zaposlenika HAZU.

Sandi Blagonić i dalje nastavlja svojim stilom, vulgarnim rječnikom, kao da nije opomenut zbog takvog ponašanja.

Svakako treba istaknuti da je Sandi Blagonić bio član povjerenstva za E-BONTON, pravila lijepog ponašanja na društvenim mrežama. E-BONTON je osmislio i pokrenuo Hrvatski Telekom, dok su pravila na Facebook stranici HT-a predlagali sami korisnici društvenih mreža.

 https://www.tportal.hr/tehno/clanak/objavljen-prvi-domaci-e-bonton-20111228

Prvi e-bonton sadrži 130 odabranih pravila podijeljenih po kategorijama Facebook, Twitter i Ostale društvene mreže. Veliki interes pokazali su sami korisnici tih društvenih mreža,  što dokazuje više od 600 prijedloga prikupljenih u samo tjedan dana.

Najbolje prijedloge, odabralo je stručno povjerenstvo koje su sačinjavali članovi – eksperti s iskustvom promatranja najraznovrsnijih oblika komunikacije kao međuljudske interakcije: dr. sc. Mirjana Krizmanić, dr. sc. Sandi Blagonić, Rajka Rusan, Boris Radošević, Sanja Vale i Maja Weber.

Znači da ne pomaže ni E-BONTON, ni opomena, jer očito Sandi Blagonić sebi dopušta da se i dalje neprimjereno ponaša i prkosi svima!

Stoga je otkaz ugovora o radu jedina primjerena mjera, koju će  možda razumjeti!

Za ilustraciju prilažem preslike postova sa njegove FB stranice;

SANDI BLAGONIĆ 1

Sandi Blagonić svoje neistomišljenike i Braniteljski portal, a samim time i hrvatske branitelje naziva “ustaškim snagama” bez ijednog dokaza ili argumenta. Za njega su zapovjednici elitnih postrojbi HV, koji su u uredništvu Braniteljskog portala “ustaše” koji su se preimenovali u “hrvatske patriote” Logični slijed je da je  Domovinski rat bio “ustaški ” rat.

Doista nečuveno za člana i zaposlenika HAZU, da se na taj način govori o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu!

SANDI BLAGONIĆ 3

Opet podrugljivo i neprimjereno o Predsjednici g. Kolindi Grabar Kitarović!

Što još reći nakon ovih postova?

Opomena očito kod njega nije postigla pozitivan učinak, već on i dalje nastavlja po svome!

Stoga je otkaz ugovora o radu jedini mogući način da i dalje ne sramoti HAZU, kao njihov zaposlenik.

 

 


Jedna misao o “POTREBNO JE RASKRINKATI SVE YUGOKOMUNISTE KOJI PODRIVAJU SAME TEMELJE REPUBLIKE HRTVATSKE, ZAVUČENE U HAZU I SVE INSTITUCIJE RH, PO ČL.39 USTAVA RH ZA PROTUUSTAVNU DJELATNOST PROTIV RH

Komentari su isključeni.