OD BRANITELJSKIH UDRUGA ISTRE GLASA ČUTI NIJE


KAO ŠTO SAM I OČEKIVALA NISU SE UOPĆE OGLASILI, NITKO!

Osnove kulturne komunikacije nalažu odgovoriti na primljeni e-mail , utoliko što je objavljen javno, no predstavnici braniteljskih udruga nisu pokazali ni minimum kulturne komunikacije, da odgovore na moje mailove.

Korektnosti radi, da ne kažu da nisu dobili moje otvoreno pismo, poslala sam ih na mailove, koji su mi bili dostupni, uz popratno obrazloženje;

7. kolovoza 2018. u 09:45 poslala sam mail HVIDR-a Pula. Isporučen je odgovora nema:

7. kolovoza 2018 u 10:39 poslala sam na mail g. Vinka Kneza. Isporučen je odgovora nema

8.kolovoza 2018 u 6.07 poslala sam mail g. Marijanu Kauriću,  Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kojoj je on na čelu. Isporučeno je, odgovora nema.

Može se postaviti pitanje, zašto bi oni meni uopće i odgovorili? Tko sam ja, i što i koga predstavljam? Točno, vjerojatno je da tako razmišljaju.

Međutim istražujući sa kojim ciljem i programima su osnovane udruge koje okupljaju hrvatske branitelje Domovinskog rata, vidljivo je da imam itekako moralno pravo prozivati ih kao dio obitelji hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata. Citiram sa stranica Ministarstva hrvatskih branitelja;

“Udruge branitelja osnovane su s ciljem zaštite prava i interesa svojih članova i njihovih obitelji. Svojim projektima i programima čuvaju moralni dignitet hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani njezinog suvereniteta.

Svojim programima, kao i svojom sveukupnom djelatnošću, promiču  ostvarivanje najviših vrednota ustavnog poretka: slobodu, jednakost, nacionalnu ravnopravnost, mirotvorstvo, socijalnu pravdu, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavinu prava i demokratski višestranački sustav, čuva moralni dignitet hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Domovine.”

Financijske potpore udrugama branitelja – Ministarstvo hrvatskih …https://branitelji.gov.hr/financije-79/financijske-potpore-udrugama-branitelja/687

Kako sam ja apelirala da se oglase po pitanju kršenja Ustavom RH zagarantiranih prava na slobodu, jednakost, nacionalnu ravnopravnost i poštivanja prava čovjeka, vladavinu prava i demokratskog višestranačkog sustava, hrvatskog branitelja i pjevača MP Thompsona, po ciljevima i svrsi njihova osnivanja. trebali su se oglasiti i reagirati!

Zabrane nisu dio demokratskog sustava,  pogotovo u ovom konkretnom slučaju, jer se radi o samovolji gradonačelnika Grada Pule, Borisa Miletića (IDS) koji se  po svojoj političkoj vokaciji još uvijek nije odmakao od yugokomunističkog jednoumlja. Ako su na vlasti, to ne znači da su vlasnici i gospodari ni Arene, ni  umjetnika, a ni publike, kojoj će  oni birati  koga će moći gledati, a koga ne! Nema više Centralnog komiteta Komunističke partije koji je o svemu odlučivao, sada postoje demokratski standardi.

Toj se hajki na MP Thompsona pridružio i istarski ” gazda” šjor Nino Jakovčić, koji se usput pokazao kao diletant, nepoznavajući temu o kojoj govori. Njegove riječi upućene direktno Thompsonu su ustvari opasne po demokraciju, jer pokazuju da se nije u 27 godina demokratskog sustava u Hrvatskoj odmaknuo od totalitarnog komunističkog duha i načina odlučivanja.

Evo što kaže o MP Thompsonu u intervju Večernjem listu od 11. kolovoza 2018. godine “Thompson svijesno i namjerno čini golemu štetu Hrvatskoj. Jadno je da zarađuje lovu na mladima. Prije ili poslije on će se suočiti sa sudbinom koja će ga prokazati kao čovjeka  koji veličajući nacizam, fašizam i ustaštvo, ubija vjeru u dobro. Takav tip čovjeka je jad i bijeda za mene. Iskorištavati zlo da bi zarađivao, potpuno je nekršćanski i nadam se da će se njemu to vratiti kao bumerang. Kao i svim nacistima”

Ove riječi “gazde, šjor Nina Jakovčića su potpuno promašene, potpuna neistinite, manipulatorske i toliko pune mržnje prema MP Thompsonu. A evo i zbog čega;

Thompson je hrvatski branitelj, koji je samim time i pjesmom Čavoglave simbol Domovinskog rata, na temelju kojeg je stvorena Republika Hrvatska,  a Domovinski rat nije za šjor Nina bio njegov rat! Za IDS i njega to je bio građanski rat! A što je još gore proglasili su ga borbom “za nečija nacistička opredjeljenja!( Glas Istre, br. 92, 5. travnja 1991., str. 9.)

Zato i je za šjor Nina  Thompson “nacista,  fašista” A ustaše su za IDS i šjor Nina svi koji se deklariraju Hrvati, pa je samim time i Thompson koji pjeva domoljubne pjesme, ustaša!

O zarađivanju love kaže šjor Nino da je “jadno na mladima”, A način na koji je šjor Nino zaradio lovu u 27 godina postojanja samostalne Republike Hrvatske nije jadan, on je sve što ima “herojski “zaradio? Dovoljno je vidjeti koju imovinu je imao i što je posjedovao 1991. godine i što ima danas? Evo koje podatke iznosi Damir Kajin, citiram;

ZAŠTO BI SE IVAN JAKOVČIĆ TREBAO VRATITI IZ POLITIČKOG EGZILA U BRUXELLESU

 https://www.jutarnji.hr/komentari/zasto-bi-se-ivan-jakovcic-trebao-vratiti-iz-politickog-egzila-u-bruxellesu/6540348/

“Ako želite apsolutnu medijsku kontrolu kakva vlada Istrom, a koja se plaća sa 10-tak mil. kn javnog novca, može.
Ako želite sa 16 000 kn servisirati kredite od 800 000 €, može.
Ako želite da je svaki dužnosnik na čelu izvršne vlasti koji je u politiku ušao bez kn teži od 2 mi. €, može.
Ako želite 10- ine promašenih investicija (veletržnica riba 20 mil. kn…), može.
Ako želite dogovornu politiku sa Sanaderom, može.
Ako želite sa par tisuća kn do 6 ha zemlje koju potom zalažete i dobijate kredit od 300 000 00 €, može. Ima i puno gorih slučajeva.
Ako želite za reprezentaciju samo u Županiji izdvajat preko 2-3 mil. kn, može.
Ako želite da politika mijenja državne odvjetnike, kao što se dogodilo V. Nuiću, može.
Ako želite da bivši državni odvjetnici postanu pravnim zastupnicima gradova, općina, može.
Ako želite da se i u HR uvede verbalni delikt i da svo vrijeme provodite po sudovima, može.
Ako želite da nosioci županijskih priznanja zavržašvaju po zatvorima, može.
Ako želite Istru koja je 2002. imala BDP 18% veći od Rijeke, a danas isti kao RI, može.
Ako želite javnim novcem plaćen PR, može.
Ako želite opsesiju i bajke na vaš račun, može. I ja sam za.
Konačno, ako želite da bivši župani, ministri po isteku karijere ostanu na plaći i sinekurama u Agrokoru, kao što je to slučaj sa istarskim dužnosnicima, onda i to može. Ma, i još puno toga- Agrolaguna, Arenaturist. i još da nazdravimo sa Ginetom

I kako sve to šjor Nino veoma dobro zna, nema se namjeru vratiti, već je počeo predizbornu kampanju za drugi mandat u Bruxellesu.

Tako se okomio na Thompsona , da se upustio u gomilu neistina i proizvoljnih poluinformacija. ““Nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš!” je totalni promašaj, jer je Thompson već pjevao u Areni 1999. godine, i to baš pjesmu Lijepa li si! Krasne li “nacističke, fašističke i ustaške pjesme” po šjor Ninu?

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/premium/neostvaren-komunist-olicenje-sukoba-interesa-1263794 – http://www.vecernji.hr

“Iskorištavati zlo da bi zarađivao, potpuno je nekršćanski” Od kada se to šjor Nino preobratio na kršćanstvo? Komunizam i kršćanstvo ne idu zajedno, jedno isključuje drugo! Veliki komunista, obožavatelj lika i djela “druga Tita” poziva se na kršćanstvo? Krajnje licemjerno i promašeno! Ah da naš  šjor Nino ide slušati Isusa u napuštene Crkve !

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/neformalno-s-ivanom-jakovcicem-isusa-idem-slusati-u-napustene-crkve—505481.html

I na kraju što se dogodi; Četnik Bajaga pjeva u pulskoj Areni, neka pjeva, rekoh, nisam za zabrane, a Thompson u vlastitoj domovini ne pjeva ” a bogami ni nećeš”.

Po tome zaključujem da su šjor Ninu i IDS-ovcima četnici  poželjni , ne smeta im Bajagino pjevanje pjesmice;

Evo jedne zgodne nekonfliktne pjesmice koju vjerojatno Jakovčić, Miletić i Flego… znaju napamet:

https://www.braniteljski-portal.com/zvonimir-hodak-evo-jedne-pjesmice-koju-jakovcic-vjerojatno-zna-napamet

“Nema više izdajnika generala, nema više tih šakala,

Nema više kreni, pa stani,
dolaze vam crni dani i sad kreće u boj ceo narod moj.
Kreće armija najjača na svetu,
Kreće armija u osvetu,
Jednom zauvek armija srpska,
Jednom zauvek sve će da vas smrska.
Suviše ste jadni suviše ste bedni,
biti ćete još više gladni i žedni,
još i dalje leteće orkani,
Lepa vaša biće groblje
i sada kreće u boj ceo narod moj”.

A za Thompsonovu  Lijepa li si ne žele ni čuti, ona im jako smeta, “strašno ” je konfliktna !

Lijepa li si

Kad se sjetim suza krene
zamirišu uspomene
svake stope rodnog kraja
i narodnih običaja

Prepoznah ljepotu tvoju
sto probudi ljubav moju
kad sam s tobom srce moje
kuca jače, veliko je

Ref.
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
jedna duša a nas dvoje
pozdrav Liko, Velebita diko
lijepa li si

Kad Neretva moru krene
ti se tada sjeti mene
mojoj pjesmi budi tema
za sve one kojih nema

Ajde Istro i Zagorje
podignimo sve tri boje
zagrlimo se pred svima
neka vide da nas ima

Lijepa li si

I na sve ove objede, neistine i kršenja ustavnih prava hrvatskog branitelja MP Thompsona,  istarske braniteljske udruge i HVIDR-a nisu se oglasile, glasa čuti nije! Što ono piše u statutu HVIDR-e na primjer;

” Udruga HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA (u daljnjem tekstu: (Udruga HVIDR-a) je dragovoljna udruga,  koje se radi zaštite i promicanja zajedničkih nacionalnih, humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih, sportskih, kulturnih i drugih interesa i ciljeva koji nisu u suprotnosti sa Ustavom i zakonom, te zajedničkih uvjerenja, bez namjere stjecanja dobiti ili drugih gospodarskih procjenjivih koristi, podvrgavaju pravilima koja uređuju ustroj i djelovanje Udruge.

O  koristi ” bez namjere stjecanja dobiti ili drugih gospodarskih procjenjivih koristi” drugom prigodom, ima vremena!