MILORAD PUPOVAC NAPADNUT HRANOM, A GĐA. RUŽICA ĆAVAR ŠAKAMA


NAPAD HRANOM ( OSTACIMA HRANE) NA prof. dr. MILORADA PUPOVCA, PREDSJEDNIKA SNV-A

Priopćenje SNV-a

“Dana 28.9.2018. između 14h00 i 14h10 zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom Saboru, prof. dr. Milorad Pupovac (predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru) iBoris Milošević (predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom Saboru) nakon završetka saborske sjednice prolazili su pored bistroa „Amfora“ na zagrebačkoj tržnici Dolac, iz smjera ribarnice prema Trgu Bana Josipa Jelačića.

U jednom trenutku prof. dr. Milorad Pupovac osjetio je udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te u trenutku kad se okrenuo vidio je da je pogođen sa većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći (mantilu), a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu.

Prema jačini i preciznosti udarca prof. dr. Milorad Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana „Amfora“.

Ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na predsjednika SDSS-a i predsjednika SNV-a, prof. dr. Milorada Pupovca, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih.

Po tome kako je izveden, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičku ugrozu prof. dr. Milorada Pupovca, saborskog zastupnika i predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke i njegovog kolege Borisa Miloševića, predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom Saboru.”

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/snv-u-zagrebu-napadnut-milorad-pupovac-gadjali-ga-hranom-iz-restorana-na-dolcu—532437.html

Raspisali se mediji, razgalamili se saborski zastupnici, pljušte osude sa svih strana, osudili su napad brojne udruge za ljudska prava,  i GONG se oglasio,  pa se čak i premijer Plenković pridružio osudi, kao da je Milorad Pupovac najmanje kamenovan, a ono ” pogođen sa većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći (mantilu), a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu.”

Napad na saborske zastupnike SDSS-a je u Hrvatskoj odmah proglašen napadom na cijelu srpsku nacionalnu manjinu, a rezultat je upravo neprimjerenog ponašanja predstavnika te iste manjine u političkom životu Hrvatske.

Da se razumijemo svaki napad je za osudu, ali isto tako svaki napad treba jednako i odgovorno procesuirati i primjereno kazniti!

Međutim kako u Hrvatskoj ne funkcionira pravna država, pravda i pravednost, jer su  Pravosuđe i represivni aparat, pod direktnom političkom kontrolom po principu političke podobnosti, moguća su svakakva rješenja!

Ispada u najmanju ruku  smiješno, a i žalosno s obzirom na praksu u zemljama sa dugom demokratskom tradicijom, gdje političare, nezadovoljnici gađaju jajima i trulim rajčicama, i gdje se tako nešto ne tretira  kao napad i ugrožavanje života, kao u Hrvatskoj.

DIVLJAČKI NAPAD ŠAKAMA NA STARIJU GOSPOĐU DR. RUŽICU ĆAVAR

No taj me današnji događaj podsjetio na jedan napad kojemu nije pridavana takva medijska pompa , a bila je divljački napadnuta starija gospođa dr. Ružica Čavar.

Za one koji ne znaju, podsjećam da je dr.  Ružica Ćavar,  tadašnja predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj  i katolička aktivistica napadnuta 20. rujna 2014. godine na Cvjetnom trgu, tijekom održavanja prosvjednog skupa “Skup razuma 2”.

Ni punih deset dana nakon brutalnog napada anti-vjerskog huškača Nevena Kovačića na 77-godišnju katoličku aktivisticu Ružicu Ćavar, vodeće državne institucije i pojedinci iz vlasti uopće nisu reagirali. Ne pitate se -zašto?!

Policija je napadača  privela tek na nekoliko sati , ali je  ubrzo pušten s prijavom zbog kršenja Zakona o osobnoj iskaznici. Predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj s teškim tjelesnim ozljedama završila je u Vinogradskoj bolnici. Policija je gđu. Ćavar  prekršajno prijavila zbog “kršenja javnog reda i mira”! Nasilnik je tek sutradan dobio kaznenu prijavu, zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Prijave za zločin iz mržnje i pokušaj ubojstva su izostale, baš kao i pritvaranje zločinca koji je teško ozlijedio 77- godišnju stariju gospođu dr.Ružicu Ćavar:

Stoga iznenađuje što se svi zgražaju po portalima i društvenim mrežama i kao boje ” fašizacije ” društva zbog napada na SDSS.ove saborske zastupnike, a nisu se ” zgražali ” kada je napadnuta i ozlijeđena 77 godišnja starica i to ne hranom nego šakama, bačena na pod i izudarana od strane mnogo mlađeg i fizički jačeg muškarca Nevena Kovačića.

Neven Kovačić osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, i plaćanjem 1800 kuna sudskih troškova.

https://kamenjar.com/neven-kovacic-osuden-zbog-napada-ruzicu-cavar-cvjetnom-trgu/

Uz dopuštenje gđe. Ružice Ćavar , evo i njene izjave o tom teškom napadu na nju;

Ružica Ćavar Ljevičarski aktivist i nasilnik Neven Kovačić, 20. rujna 2014. g. na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, zvanom Cvjetnom trgu, nije mene udario u glavu, nego me je iz zaleta najjačim karate udarcem udario u lijevu ruku i zdrobio mi nadlaktićnu kost s iščašenim ramenim zglobom. Liječnici mi nisu uspjeli dobro ni sastaviti kost tako da su mi i nakon nekoliko ciklusa fizikalne terapije ostale teže posljedice u kretnjama te ruke. No hvala Bogu nemam bolova, a donekle se mogu i poslužiti tom rukom. Glavni mediji su potpuno krivo prikazali taj napad i minimalizirali ga. Kao on je mene samo dotaknuo, a ja slučajno pala i od pada slomila ruku. Nitko od tadašnjih dužnosnika, niti predsjednik Ivo Josipović, niti predsjednik tadašnje Vlade Zoran Milanović, nisu izrazili žaljenje zbog napada snažnog muškarca u najboljim godinama na ženu poodmakle dobi. Jedino su me posjetili u bolnici, gradonačelnik Milan Bandić i gospođa Kolinda Grabar Kitarović, te izrazili žaljenje i meni potporu za ozdravljenje. Nasilnik nije bio ni dana u pritvoru, a 2016. je prvostupanjski “kažnjen” na godinu dana, uvjetno na tri godine, a da na sudu uopće nije izrazio žaljenje niti se meni ispričao. Postupak je vođen po službenoj dužnosti. Moj odvjetnik koji mi se sam javio da me zastupa dragovoljno i pro bono, se žalio na prvostupanjsku presudu i zatražio odštetu, ali evo već dvije godine od prvostupanjske presude, nema nikakva odgovora od strane našega takozvanog pravosuđa i tko zna hoće li ga biti do čovječanskog sudnjega dana. Dakle ni dana zatvora, nego samo uvjetno prvostupanjski, a možda nasilnika drugostupanjski i sasvim oslobode i pored bajne Istanbulske konvencije koja je tako zdušno uz pljesak ljevičara usvojena u najvišoj državnoj instituciji Hrvatskomu saboru!”

Što reći nego da se kroz ova dva odvojena napada ogleda sva pokvarenost i licemjerstvo vladajućih struktura, raznih ljevičarsko-globalističkih udruga i medija u Hrvatskoj!

 


Jedna misao o “MILORAD PUPOVAC NAPADNUT HRANOM, A GĐA. RUŽICA ĆAVAR ŠAKAMA

Komentari su isključeni.