DOSTA MILORAD PUPOVAC ,DOSTA SRBIJA, NAKON PROSLAVE DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA, HRVATSKA JE POBJEDNIK!


HRVATSKE PRAVICE

OLUJA, SIMBOL POBJEDE HRABROSTI, VJERE I MORALA, NAD SILOM MRAKA,DIVLJAŠTVA  I NEČOVJEČNOSTI

JNA, koja je raspadom Jugoslavije postala srpska vojska, tada 1991. godine, treća po snazi vojska u Europi, potpomognuta srpskim dobrovoljcima, četnicima i raznim drugim stranačkim i paravojnim formacijama, bila je sigurna u svoju pobjedu u stvaranju  paradržave “Republike Srpske krajine” i njeno pripojenje Srbiji sa ciljem stvaranja ” Velike Srbije”

Međutim u rano jutro 04. kolovoza 1995.godine  iznenadila ih je motivirana, spremna za oslobađanje svojih teritorija, Hrvatska vojska! Ubrzo se raspala  sva ta fizička snaga JNA izražena u nadmoći u naoružanju, ali sa nikakvim moralom i pretvorila u veliku bježaniju, toliko kukavičku i nemoralnu da su tenkovima gazili po svojim civilima, također u bijegu. Slobodan Milošević je tu svoju vojsku na suđenju u Haagu nazvao “zečevima” ” Utekli  su kao zečevi!”

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milosevic-krajinskim-srbima-6000-hrvata-branilo-je-vukovar-pola-godine-a-vi-knin-ni-12-sati/2048361

Ta ustvari srpska vojska, jer je Slobodan Milošević postavljao i imenovao zapovjedništvo, bila je tako “hrabra”…

View original post još 3.098 riječi