GOVOR MRŽNJE ,KAKO DEFINIRATI, KAKO KAŽNJAVATI?


Ovaj tekst napisala sam prije godinu dana. Aktualan je i danas, jer se po tom pitanju ništa nije poduzelo.
Novosti SNV-a šire mržnju u svakom broju. Nevjerojatno je gadljivo samo pogledati naslovnice, i onda naravno njihov mentor i izdavač Milorad Pupovac optuži Hrvate za govor mržnje, a oni neprestano izazivaju i provociraju. Vojislav Stanimirović se hvali kako njihova djeca uče u školi da se u Hrvatskoj vodio građanski rat, o Domovinskom ratu ne uče iako je Ustavni sud donio odluku da se mora učiti po cijeloj Hrvatskoj, ne ustaju na intoniranje himne, ne poštuju državu Hrvatsku. Nisu lojalni građani Hrvatske, jer ih u školi tako ne odgajaju. Milorad Pupovac kao zastupnik u hrvatskom Saboru, ide Oluju ožalovati u Srbiju, gdje podupire da Hrvatsku srpski predsjednik Vučić usporađuje sa nacističkom Njemačkom i lažno optužuje za ustaštvo iz srpske tvornice laži.
Milorad Pupovac u hrvatskom Saboru često priredi performanse dolazeći u Sabor sa trakom, aludirajući na segregaciju Židova, sa selotejpom preko usta, sa transparentom GOST i slične gluposti.
A srpska nacionalna manjina ima više prava nego hrvatski narod u svojoj državi. Prava po Erdutskom sporazumu i prava po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, prava na ogromna financijska sredstva koja im se isplaćuju iz Proračuna.
Ali ni sve to njima nije dovoljno, jer oni ne žele biti manjina, već gospodari Hrvatske i zato stalno izmišljaju ugroženost i govor mržnje , koje oni sami proizvode i potenciraju!

HRVATSKE PRAVICE

GOVOR MRŽNJE ŠTO JE TO?

Definicija mržnje: snažan osjećaj koji nagoni da se komu želi ili da se čini zlo, osjećaj krajnje odbojnosti prema komu ili čemu, bolesno stanje neprijateljstva. Blaži oblici su antipatija, prezir, odbojnost, gađenje i neki drugi.
Oprečni su joj ljubav praštanje, tolerancija…

Mrzak je netko/nešto prema kojemu/čemu je usmjerena mržnja. Drugim riječima: odbojan, odvratan, oduran, gadljiv.

Govor mržnje je usmeni ili pisani govor koji se svodi na javno izazivanje ili uzrokovanje  mržnje prema određenoj skupini (ili pojedinoj osobi) zbog nekog njezinog određenja u svrhu stvaranja netrpeljivosti, razdora, diskriminacije i nasilja i/ili raspaljivanje već postojeće mržnje s time što se ona kroz javni govor mržnje razvija, jača i produbljuje.

Govor mržnje je verbalizacija negativnih emocija destruktivnog karaktera. On je nažalost potreba čovjeka i vrlo je česta u ljudskom društvu. Nagonske je prirode i potaknuta  vanjskim faktorima. U obiteljima i drugim skupinama govor mržnje je prouzročen malignim predrasudama…

View original post još 4.710 riječi


3 misli o “GOVOR MRŽNJE ,KAKO DEFINIRATI, KAKO KAŽNJAVATI?

 1. Hvala ! Koristim potpuno besplatnu domenu! Nemam nikakvu financijsku korist.
  Pišem iz ljubavi prema svojem zavičaju Istri i domovini Hrvatskoj!
  Ulažem puno vremena, truda i neprospavanih noći da napišem jedan tekst!

  Sviđa mi se

 2. pet, 18. sij 2019. 21:28 HRVATSKE PRAVICE je napisao:
  > hrvatskepraviceblog posted: “Ovaj tekst napisala sam prije godinu dana. > Aktualan je i danas, jer se po tom pitanju ništa nije poduzelo. Novosti > SNV-a šire mržnju u svakom broju. Nevjerojatno je gadljivo samo pogledati > naslovnice, i onda naravno njihov mentor i izdavač Milorad Pupov” >

  Sviđa mi se

Komentari su isključeni.