A Hrvatsku se optužuje za fašizaciju?


U nedjelju 10. veljače u Italiji se obilježava Dan sjećanja na žrtve fojbi-jama i na egzodus jednog djela stanovništva iz Istre i Primorja koji su napustili svoje domove i emigrirali u Italiju, pa dalje u Ameriku i Australiju.
U samom tekstu objasnila sam povijesne činjenice,, uzroke i posljedice, međutim skrenula bih pozornost, na ono što ja smatram važno napomenuti u ovom povijesnom trenutku što je nepravedno prema HRVATSKOJ državi, a na što hrvatske vlasti ne reagiraju.
Uz neprestane optužbe za tzv. fašizaciju Hrvatske, naročito one koje dolaze iznutra, iz same Hrvatske, od strane IDS-a,njihova predsjednika Borisa Miletića, odnosno njihove antihrvatske Amsterdamske koalicije, koja gle čuda ne nosi ni hrvatsko ime, SDSS-a i njihova predsjednika Milorada Pupovca, kojemu ne smeta rehabilitacija četništva u Srbiji i nepriznavanje Republike Hrvatske od srpske nacionalne manjine, ali zato tužaka  Hrvatsku i blati je po svijetu, nisu ni čudne reakcije iz Italije na Dan sjećanja!
Boris Miletić, Ids-ov gradonačelnik Pule, neprestano govori o “galopirajućoj fašizaciji ” Hrvatske, a zaboravlja da oko 7 500 Istrana prima talijanske mirovine zahvaljujući Mussoliniju, boreći se na strani talijanskog fašizma, zato što su kao vojni obveznici morali služiti vonji rok u talijanskoj vojsci,pošto je Istra Rapallskim ugovorom iz 1920 godine bila pod vlašću Italije sve do njene kapitulacije 8,rujna 1943.godine.
Podsjetila bih Borisa Miletića i na usku suradnju IDS-a sa talijanskom fašističkom strankom Lega Nord, Sjeverna Liga , kada je njihov tadašnji predsjednik posjetio Pulu na onaj  i simptomatični datum – 21. rujna 2010. godine, datum kada je,  21. rujna 1920. godine Pulu posjetio fašistički zločinac – Benito Mussolini!
Skrenula bih pozornost na još jedan događaj, a to je marširanje nekoliko tisuća neofašista po ulicama Trsta, 3 studenog 2018.godine,u povodu obilježavanja 100-te obljetnice završetka 1.svjetskog rata i Italije među pobjednicima, kojom prigodom su u prvim redovima  na čelu kolone nosili D’Annunzijevu zastavu Rijeke s jednoglavim orlom, zastavu Dalmacije s tri venecijanska lava i zastavu Istre.
Uz napomenu da u svom marširanju uživaju neskrivenu potporu talijanskog ministra unutarnjih poslova i desnog populista Mattea Salvinija, a i on njihovu,
Da se takav ili sličan događaj zbio u Hrvatskoj, što bi tek rekli ovi navedeni prozivatelji Hrvatske???
Dodala bih u toj hajci za fašizaciju Hrvatske, odnosno ustašizaciju, da Njemci vole svoju državu, da eto i Talijani vole svoju državu, da i Japanci vole svoju državu, iako im države imaju kontinuitet iz fašističkih vremena. Rekao bi netko, oni su ispaštali zbog toga, točno, a zar Hrvati nisu ispaštali na Bleiburgu, križnom putu, punim jamama i rudnicima, a ispaštaju i dan danas iako sadašnja država Hrvatska nema kontinuitet NDH i nije njen sljednik, jer je NDH nestala, završetkon 2.svjetskog rata.
Uostalom i Srbija je imala fašističku tvorevinu Nedićevu Srbiju, sada rehabilitira četništvo, četničke vojvode postaju svećenici i sveci SPC, pa je nitko ne optužuje za fašizaciju.
Samo Hrvatsku ???
Ipak je napokon Biskupska konferencija reagirala na neprimjerene istupe visokih vjerskih dužnosnika SPC-a!
Zar nitko od hrvatskih političara nema snage i hrabrosti svima njima” skresati u brk” očitu istinu, kao što su biskupi SPC-u?
Hrvatski Biskupi su se konačno očitovali, hoće li i  hrvatski političari?
Pogledajte video snimke marša neofašista  u Trstu pa prosudite sami!
Nitko njima nije davao packe, nitko, ni EU, ni susjedne države. Nešto malo se bunila Slovenija, a ustvari najviše su se pobunili sami građani Trsta, koji su se okupili i bilo ih je dvostruko  više nego neofašista. Policija je uvela policijski sat da bi spriječila sukobe!
A Hrvatsku se optužuje za fašizaciju???