U Puli održana promocija knjige Mit o Jasenovcu usprkos provokacijama IDS-a i njegovih plaćenika


Večeras je u Puli održana promocija filma i knjige Mit o Jasenovcu Romana Leljaka ,usprkos žestokom protivljenju IDS-ovog gradonačelnika Pule Borisa Miletića, prijetnjama i grafitima po zidu Crkve Sv. Ivana Krstitelja u Puli.

grafit na crkvi

Neviđena, neprimjerena i degutantna medijska hajka IDS-a protiv autora, istraživača Romana Leljaka , protiv Katoličke crkve i vjernika, od strane Glasa Istre, nije urodila otkazivanjem promocije, kao što je Boris Miletić sugerirao.

https://www.glasistre.hr/pula/alternativna-povijest-slovenca-romana-leljaka-kontroverzni-poduzetnik-i-osudeni-prevarant-koji-je-pokusavao-dovesti-naomi-campbell-u-radence-odrzat-ce-u-puli-predavanje-o-zrtvama-u-jasenovcu-581775

Ne samo da je neprimjerena hajka Glasa Istre na Romana Leljaka, nego je i krajnje neljudska, jer ne razmišljaju urednici o ljudskosti, ne vode računa da g.Leljak ima malodobnu djecu i kako se takvi novinski članci odražavaju na dječju psihu. U agitpropovskom zadatku koji su dobili za odraditi, po političkom naređenju IDS-a izgubili su svaki smisao za etičnost i ljudskost.

Gospodina Leljaka nazivaju prevarantom, a zar nije Danko Končar, kojega je IDS doveo kao strateškog partnera Uljanika osuđen kao financijski prevarant u Finskoj?

Koja su to dvostruka mjerila IDS- ovaca?

glas istre 1.PNG

Dvorana ispod Crkve bila je prepuna. Provokatori koji su došli sa novinarima, bili su udaljeni. Osim jednog povika” smeće jedno” nisu imali progodu dalje vrijeđati.

Postavlja se pitanje, kako je moguće u jednoj, po IDS-ovom gradonačelniku Pule, Borisu Miletiću demokratskoj, tolerantnoj , multikulturalnoj sredini, gdje “cvate “suživot, ispoljavati toliku mržnju prema neistomišljenicima i prema drugoj političkoj opciji?

Nameće se samo jedan mogući zaključak, da IDS i njegov pulski gradonačelnik Boris Miletić ne znaju što ti pojmovi znače, ili ako i znaju primjenjuju demokraciju, toleranciju i suživot samo na njima podobne, a za nepodobne koriste metode poznate iz totalitarnog režima; medijske napade, diskvalifikaciju, progone i prisilu.

I onda kao ” osvetu mićeg malog” moram se nasmijati koliko je djetinjasto i mizerno, odmah organiziraju protupredavanje, poznatog jugofila Ive Goldsteina, koji je kao veleposlanik države Hrvatske u Francuskoj, u svojoj radnoj sobi držao sliku J.B.Tita, pokojnog predsjednika pokojne države! Vjerodostojno zar ne?

http://www.pula.hr/hr/novosti/detail/18778/predavanje-ive-goldsteina-i-predstavljanje-jasenovca-u-puli/

Ali za razliku od IDS-ovaca, Borisa Miletića i Radničke fronte mi koji smo nazočili promociji Romana Leljaka, nećemo vas ometati, niti pisati gnjusne izjave i članke po novinama, niti privatno diskreditirati g. Goldsteina, već ćemo poštujući demokratska načela, po Rezoluciji UN i Ustavu RH o slobodi i pravu na javno izražavanje svog mišljenja, pustiti čovjeka da ostvari svoja demokratska prava.


4 misli o “U Puli održana promocija knjige Mit o Jasenovcu usprkos provokacijama IDS-a i njegovih plaćenika

 1. Jure Brigic pustila sam vaš komentar koji potvrđuje upravo ono o čemu pišem, da ljudi vide kako izgleda govor mržnje prema neistomišljenicima i Katoličkoj crkvi.
  Kakvi fašistoidni elementi čovječe, pa vi upravo govorite fašistoidnim jezikom punom govora mržnje.
  Pravite se da ste krščanin , a govorite jezikom Sotone. Tipičan, zadrt jezik partijskih komesara, koji bi dirigirali i određivali svima , pa i Katoličkoj crkvi što se smije , a što nesmije.
  Prošla su ta vremena šjor Jure, gotovo vam je , u demokraciji ne prolaze više vaše partijske floskule i nebuloze.

  Sviđa mi se

 2. Velika je sramota, da je upravo katolicka Crkva ponudila platformu fasistoidnim elementima, kako bi u njezinim prostorijama vjecno jucerasnje spodobe dobile priliku za svoju reviziju povjesti, pod plastem trazenja istine. Gospodin Leljak nema sto reci i Jasenovcu i njegovim zrtvama. Bolje bi mu bilo, da se bavi istrazivanjima u Sloveniji, kako bi mogli saznati bar parcijalnu Istinu o kriznom Putu Hrvata, i zrtvama od Bleiburga do hrvatske granice. Tu bi nam svima mogao dati vrlo uvjherljive dokaze o tim stradanjima, ali o Jasenovcu on nema pojma i zato bi trebao sútjeti i ne sokoliti revizioniste i mlade generacije u sirenju lazi o povjesnim dogadjajima iz NDH.
  Facit: sramotan cin katolicke crkve, koja je i za vrijeme NDH djelomicno suradjivala sa zlocincima NDH, koji su se sami poslije WW2 deklarirali kao zlocinci iz domoljublja, sto je gnusna laz za svakog patriota, koji voli svoj narod, ali ne mrzi nikoji drugi narod.. Bozja pravda ce vas sve stici, kad tad, jer zrtvama se niti moze niti smije licitirati. Katolicka crkva kao moralna kloaka svijeta, pokazala je jos jednom svoj nemoral i svoje nepostenje. Komu ta crkva danas sluzi, ako ne SOTONI, koji je otac lazi, po pisanju Novog Zavjeta? Zalosno i porazno za izdajnicku crkvu i Hrvate.

  Sviđa mi se

Komentari su isključeni.