Otvoreno pismo Bruni Esih od penzića iz Istre


Milo mi Vas je bilo gledati sinoć, poštovana i draga Bruna.

Ali što je , tu je!

Bit će zato da se nešto nauči u djelovanju i  u odnosima  prema drugima promijeni, pa će se možda u dogledno vrijeme i pokazati rezultati toga novoga i drugačijega.

Niste li se malo ponijeli nekim lokalnim rezultatima i gradovima i umislili kako ćete lako kao „peta najjača stranka“ i ne samo do jednoga mandata za EU parlament?!

Svaka škola , osobito na vlastitoj koži vrijedi, a iz odrađenoga kao penzić tužno konstatiram kako će proći još puno vremena da Hrvati shvate  onu srbijansku: „samo  sloga …. spašava…“ – ako sam dobro upamtio.

Od početka djelovanja Vaše stranke  nekoliko sam se puta javljao na e- mail NHR ali očito mali čovjek, penzić nije zavrijedio niti pažnje niti odgovora. Jednom sam prilikom konstatirao kako Vama u budućnosti trebaju upravo glasovi svih tih malih ljudi, bez njih nećete proći, kako Vam je potrebno disati s narodom, komunicirati, pa i na vašoj stranačkoj stranici, kao da Vas nema da ne radite….

Predsjednički i parlamentarni  izbori su na vratima, krajnje je vrijeme da nešto konkretno poradite na zajedništvu s drugima, ma tko oni bili ako se može polučiti ikako postavljeni zajednički cilj , a to dobivanje izbora, formiranje hrvatskoga sabora s većinom zastupnika,  e da bi se onda  moglo provoditi sve ono  novo, dobro i neophodno, što nikad nije zaživjelo,   a što je preduvjet opstanka ovoga naroda i države; da bi se moglo predložiti  izabrati i novoga predsjednika/predsjednicu koja će i sama, kao i vlada biti efikasnija od ovih nedjelotvornih danas.

Želim Vam, želim nam sreću, draga gospođo Bruna Esih, Vama i Vašim cijenjenim suradnicima, nove i hrabre iskorake lišene umišljenosti i sebeljublja  a u dubokom uvjerenju kako je samo zajedništvo s drugima kadro nešto dobro  polučiti -. Jer i politički će se protivnici udružiti , a dogodi li se da i opet dobiju većinu u saboru znati će to bolje iskoristiti kako bi se  trajno, možda i  jednom totalitarnom politikom i praksom osvetili svima vama- nama i tako bili u mogućnosti nastaviti ono što nisu dovršili 45. A mi nismo htjeli i znali nakon 95., eto niti ovim EU testiranjem 2019.

Bog Vas, Bog nas blagoslovio i podario nam najobičnije ljudske mudrosti i odlučne volje  da je koristimo i slijedimo u konkretnim situacijama i našega osobnoga ali i političkoga djelovanja.

Did, udovac, penzić Istra,


One thought on “Otvoreno pismo Bruni Esih od penzića iz Istre

  1. Nažalost, to je ta sebeljubna umišljenost, koju sam iskusio na svojoj koži.Za vrijeme rata-devedesetih-pisao sam na mnoge hrvatske institucije i nivine i nikada nisam dobio odgovora.Čudno. Kada se radilo o priznanju hrvatskog jezika-u Australiji-pisao sam ne sve političare i od svakog dobio odgovor.Za vrijeme Domovinskog rata,pitali smo HINA-u, da nam šalje vijesti, kojima bismo mogli djelovati na australske političare, dobili smo pitanje:”A tko će nam to platiti? Eto, Hrvatska gori, a njima treba platiti,da bi ju spašavali.Kakav mentalitet?

    Sviđa mi se

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s