Milorad Pupovac , koji radi po direktivi SPC i SANU, je faktor nestabilnosti, a ne Hrvatska


‘Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije i crna ovca međuetničkih odnosa”reče drug Milorad Pupovac i ostane živ!

Etno-biznismen (prema Ivi Josipoviću) Milorad Pupovac, Srbin po profesiji, ustvari je politički Hrvat pravoslavne vjere, ( ako  uopće ima vjeru) cijelu  svoju političku karijeru temelji  na poticanju nezadovoljstva među tobože ugroženim hrvatskim pravoslavcima i na guranju srpske manjine u Hrvatskoj u sukob s Hrvatima i hrvatskom državom.

„Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj“ izjavio je zastupnik Hrvatskog Sabora notorni Milorad Pupovac za srpski b 92, u veljači  2019. Ova nevjerojatna petokolonaška izjava Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih saborskih zastupnika, političke elite, institucija i medija, ali je to izostalo zbog tog da se uvijek ‘ugroženi’ i lukavi Pupovac slučajno ne bi uvrijedio.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je rekao kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

“One su tijesno povezane s povijesnim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo”,

“Ta vrsta povijesnog revizionizma u kojemu se u europskom kontekstu želi rehabilitirati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jest Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Republici Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije. Da Hrvatska postaje faktor produbljivanja nepovjerenja na prostorima bivše Jugoslavije i da predstavlja svojevrsnu crnu ovcu ionako ne baš svijetlom stanju međuetničkih odnosa na prostorima bivše Jugoslavije”, istaknuo je Pupovac.

Kao odgovor prije  analize Pupovčevih riječi najprije ću citirati govor Dr. Franje Tuđmana u zračnoj luci Pleso 23.studenog 1996.godine. Dobro ga zapamtite druže Milorade Pupovac ;

“Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.

Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda. Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija. Ali nećemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini.”

E pa druže Milorade Pupoovac Hrvatska nije više pod Beogradom, da bi joj vaš mentor Aleksandar Vučić, SPC i SANU  krojili  politiku i sudbinu, niti ćete je vi ovakvim objedama i pritiscima krojiti po uzoru na “Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije…”

Hrvatska je krvlju izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini! Hrvatska se borila i izborila slobodu od te Jugoslavije, čiji nam vrijednosni sustav vi neprestano namećete!

Tko raspiruje nacionalnu mržnju u Hrvatskoj?

Vi Milorad Pupovac sa svojim SNV-ovim  Novostima, jednostavan i brz odgovor!

novosti impresum

Uz promociju srpske kulture i identiteta, rad Srpskog narodnog vijeća je fokusiran na borbu za građanska, ljudska i nacionalna prava srpske zajednice u Hrvatskoj.
Novosti su politički tjednik Srba u Hrvatskoj.
Ništa od toga nije točno.Novosti su bilten širenja međunacionalne mržnje!

Dovoljno je pročitati tko piše u Novostima, pa da svakom čitatelju bude jasan naum i cilj.

Nigdje u Statutu  SNV-a ne piše da je uloga SNV-a  širenje međunacionalne mržnje, prema niti jednom narodu, a osobito ne prema Hrvatima, a Novosti to neprestano rade!

Tek da se vidi da je izdavač Srpsko narodno vijeće , a odgovoran za izdavača Milorad Pupovac. Pregledom Novosti jasno se  uočava  izrazito protuhrvatska djelatnost.  Koalicijskim sporazumom Samostalne demokratske srpske stranke i HDZ, tjednik se financira iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Ove godine raspodjelom sredstava za manjine Srbi su dobili  9.780.000. Od srpskih organizacija najviše je dobilo Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ – 4.550.000 kuna, SNV je dobio 3.947.000, Zajedničko veće opština iz Vukovara 811.000, Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ dobiva 250.000, Srpsko kulturno umjetničko i duhovno društvo (SKUDD) ‘Đurđevdan’ iz Drežnice 82.000, SKUD ‘Jovan Lazić’ iz Belog Manastira 55.000. ‘Čuvari srpskog identiteta’ iz Vukovara 75.000 kuna, a Srpski kulturni centar iz Vukovara 10.000 kuna.
A koliko još novaca dobiju od lokalnih uprava i gradova, u Istri na pr. za Dane srpske kulture….
I nikada im nije dosta, a zbog čega? Jer se ne mogu pomiriti sa postojanjem države Hrvatske, ali kada je već tu onda treba nametati svoj vrijednosni sustav da bi bila  što sličnija propaloj Yugi ili Srboslaviji, jer Srbi nisu ustaše, oni su rehabilitirani četnici, pa su im kao takvi prihvatljiviji.

E sada da vidimo samo dio onoga što pišu ti vrli novinari Novosti;

  • Samo uzevši brojke oko Jasenovca koja se bila popela na 1 120 000, pa se spustila na 700 000, da bi se svela na 83 745 žrtava, ukazuje na netočnost podataka. Zato se Novosti grčevito drže te brojke, svojski se trude održati taj Jasenovački mit , napadaju svako novo istraživanje, jer kada se dođe do dokumentima potkrijepljene točne brojke žrtava, pada u vodu silna srpska ugroženost od ” ustrašoidnih Hrvata”! I zato Pupovac napada svako istraživanje Jasenovca kao ” povijesni revizionizam. Valjda je yugokomunistička povijest zacementirana, bezuvjetna i jedina istinita, pa se u nju ne smije dirati? E to je srpska bolna točka; da se ne sazna istina o njihovoj tvornici laži-Jasenovcu!
  • Iz svakog broja Novosti naprosto kulja govor mržnje, nepojmljive i gadljive mržnje prema Hrvatima i državi Hrvatskoj. Iz svakog članka bez iznimke taj govor mržnje izlijeva se i  zagađuje svojom prljavštinom medijski prostor i ne samo medijski prostor nego zavađa i truje međuljudske i međunacionalne odnose do te mjere da si svatko može predočiti na osnovu primjera iz Domovinskog rata, što bi bili spremni učiniti sa tolikom mržnjom u sebi. “U svih trideset godina nitko nikad zbog toga nije najebao, nitko nije robijao, niti je strijeljan zbog ustaške pjesme, pokliča ili znaka!” Eto on bi streljao , ubijao zbog znaka, otvarao logore???  U kojem mi to stoljeću živimo???  Jeli prošao srednji vijek i lov na vještice??? U “naprednoj, liberalnoj, antifa ” humanoj” glavi Borisa Dežulovića još nije svanulo 21. demokratsko stoljeće!
  • Boris Dežulović tvrdi da je Republika Hrvatska nastala “nesuđenim  Tuđmanovim  udruženim  zločinačkim  poduhvatom”, jer je dr. Franjo Tuđman ” krivac ” što Hrvati imaju svoju državu, pa treba svu svoju žuć i sav svoj otrov koji nosi u sebi izliti na pokojnog Predsjednika Tuđmana! Jednostavno ga Dežulović , ni ostali novinari Novosti ne mogu pustiti da počiva u miru, jer se nikada i nikako ne mogu  pomiriti sa činjenicom da Hrvati imaju svoju državu! Dežuloviću je Hrvatska ustaška država, jer po njemu su Hrvati ustaše! Nema druge, čim Hrvat, kaže da je Hrvat, a ne Yugosloven, on je automatski ustaša. Evo rječnika kojim se izražava ” ozbiljan novinar i pisac” ( sam sebi umišlja) ;”… Nezavisna Republika Hrvatska ima imalo integriteta i samopoštovanja, da je  dakle riječ o ozbiljnoj državi, a ne o maloj, pizdunskoj zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša…” Sa koliko je mržnje i poruge to izrekao ” ozbiljan ” novinar? Jadno i bjedno na koji način iskaljuje svoje svoje frustracije i nakon 30 godina što mu nema njegove voljene, nikada prežaljene Yuge. Ali kune tih” pizdunskih ustaša” iz te “pizdunske zajednice općina”  pazite, ne države, veoma rado primi i potroši. Valjda misli da mu pripadaju iako mrzi tu ” pizdunsku zajednicu općina” da  mu je to naknada za mržnju!
  • Viktor Ivančić isto kao i Dežulović, po istoj špranci ne pušta dr. Franju Tuđmana. On im je stalna inspiracija! Na njemu  istresaju svu svoju mržnju, sav svoj primitivizam, prostakluk i jad. “Hoće li hrvatska država, po uzoru na svog utemeljitelja, biti uspješnija kada bude mrtva?” Jer samo bi mrtva hrvatska država njih oboje usrećila!
  • Pročitajte ove retke Viktora Ivančića , oni objašnjavaju od kuda dolazi sav njegov  jad i bijeda kao novinara i kao čovjeka;”Tuđman je imao najpoželjniju krinku za sranje koje slijedi. Makar iz naknadne perspektive, metuzalem savršenom jednostavnošću objašnjava da tada, 1989., ustaštvo nije bila prijetnja koja pristiže iz prošlosti, već sila što nadire iz budućnosti. Zaista, tko je mogao bolje od Titova generala, nositelja partizanske spomenice i sina vijećnika ZAVNOH-a srušiti u najbržem roku tisuće antifašističkih spomenika, te – činom revolucionarnog konvertitstva – povesti mase u podvig kojim će vlastitu prošlost i donedavni identitet izvesti pred streljački stroj?”
  • E tu Ivančićev mentalni sklop pokazuje koliko ne mari za  povijest i koliko je indoktriniran yugokomunističkom ideologijom. Njemu i njegovim drugovima  u redakciji Novosti je normalno da Jugoslavija počiva na zločinu nad Hrvatima, normalno je da se Hrvati ubijaju, jer eto svi su oni ustaše, pa su zaslužili samo smrt! Ivančiću i drugovima je normalno uveličavanje brojki srpskih žrtava do basnoslovnih milijunskih razmjera, ali nije normalno da Hrvati preispituju te brojke, da traže istinu. E ta istina Novostima smeta, jer će pasti svi yugofilski mitovi o dobrim i lošim momcima, jer i nihovi su momci bili dokazano veoma loši.
  • A  kriterije oblikuje Viktor Ivančić bivši novinar, bivšeg Ferala, koji nikakvu hrvatsku državu ne može ni smisliti, isto kao i čitav impressum Novosti. Evo što kaže o Hrvatskoj ” neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i u osnovi, zločinačka”

    Ne zna Milorad Pupovac , što čisto sumnjam, dapače, vjerujem da itekako dobro zna staru narodnu poslovicu ” Kako siješ, tako ćeš i žeti”

    Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca i njegove Novosti, kojima je on odgovorni izdavač, već godinama siju neviđenu mržnju, u svim oblicima protiv Hrvata i države Hrvatske.

    Nevjerojatno koje sve riječi upotrebljavaju za hrvatske građane i dužnosnike;”I tako tim ustaškim avionom, s Kolindom Grabar Kitarović u pilotskoj kabini i hrvatskim trolistom na trupu, letimo u tri pizde materine…” piše Viktor Ivančić, kolumnist Novosti.

    Hrvatska država je po Viktoru Ivančiću “neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi ,zločinačka.

U ožujku 1945. godine Tito je uputio svim partijskim komitetima i komesarima vojnih jedinica slijedeću zapovijed: „Ovih dana pružit će se prilika da Komunistička partija Jugoslavije preuzme vlast na teritoriju cijele države. Ta prilika trajat će samo nekoliko dana, a možda i samo nekoliko sati, i ako u to vrijeme ne likvidiramo sve naše neprijatelje ta će se prilika zauvijek izgubiti“.  Iz ovog citata možemo vidjeti da se nije spremala nikakva osveta, već da je Tito spremao strateško preuzimanje vlasti.

Kosta Nađ u beogradskom tjedniku „Reporter“ od 13. siječnja 1985 kaže: „Sto pedeset hiljada protivnika vlasti palo je u naše ruke i „prirodno“ na kraju smo ih likvidirali. Odmah sam izvestio Tita o ovomu „uspehu.“
Milovan Đilas je pak izjavio: „Ti Hrvati su morali umrijeti da bi Jugoslavija mogla živjeti.“

Takvo pisanje Novosti  smišljen je i perfidan način stalnog održavanja međunacionalne napetosti, skretanja pozornosti sa pravog cilja njihove djelatnosti, a to je provedba Memoranduma 2 SANU .

-Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;

Jedan od dokumenata nastalih na temelju Memoranduma 2 svakako je i dokument “Strategija očuvanja i jačanja odnosa matične države, dijaspore i Srba u regionu”,

Da bi kao krajnji cilj bio ujedinjenje svih ” srpskih zemalja u svesrpsku državu!” To je krajnji cilj po Memorandumu SANU 3- VELIKA SRBIJA, jer Srbi nikada neće odustati od tog svog mita! Ako nije uspjela jedna generacija, nadaju se uspjehu drugih generacija.

Na te izljeve govora mržnje nitko ne reagira, institucije šute, a oni se organiziraju i sa Gongom otvore portal Faktograf, koji preko raznih soroševskih veza postaje cenzor na FB, pa ih štite i puštaju  da neometano  pišu što ih volja. Faktografu je sve što Novosti napišu jedina istina i mjerilo istine! Pa neće valjda svoje kažnjavati, kada imaju zadatak da se samo njihova istina širi.

I to nam je naša borba dala, da imamo Faktograf i Novosti za cenzore! “Blago nama Hrvatima kada nemamo svoje Novosti”

“Jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

Zaprijetio je Milorad Pupovac u svezi zahtjeva da se očituje o ubojstvu dr, Šretera, za što ga je izravno prozvao Slavko Degoricija u svojim memoarima. Ne bi to bilo uopće sporno, neka tuži, neka na sudu objasni svoju ulogu u ovom događaju, koji opisuje Slavko Degoricija u svojoj knjizi, ali je sporan dio  njegove izjava koju citiram u cjelosti iz Večernjeg lista od 19.siječnja 2019. godine

““Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga, da sam nekom dlaku s glave skinuo, uzeo tuđi papir ili da sam potaknuo da uradi neko zlo, to može samo naopak i bolestan um uraditi. Ovo je stvar koja je utuživa i budući da je utuživa tako će biti od mene tretirana. Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

To je otvoreni pritisak i prijetnja MUP-u ” istražni organi” i Ministarstvu Pravosuđa “jednom za svagda će naučiti i suci” “razliku između te dvije stvari” da ne smiju provoditi zakone i jednake kriterije za sve građane Republike Hrvatske , već da moraju presuditi u njegovu korist.

Zamislite, Milorad Pupovac ultimativno” jednom za svagda” poručuje sucima i istražnim organima, da će ih on naučiti razliku između satire i stvarnog događaja!

A ako ne nauče po njegovim kriterijima, ima onda Milorad Pupovac u rezervi međunarodnu zajednicu i veleposlanstva diljem svijeta, kojima će optuživati Hrvatsku za bujanje fašizma, za  neoustaštvo, za pokrštavanje 11 000 srpske djece 1991.godine, ugroženost Srba u Hrvatskoj i sve ostale njegove floskule.

Zaboravio je Milorad Pupovac kakvu su “satiru” napisali novinari njegovih Novosti! Odvratnu i gadljivu  “satitu ” na Hrvatsku himnu! I himna, Lijepa Naša Domovino, pretvoprena je u Lijepa naša haubico!

Osjeća li se Milorad Pupovac doista toliko moćan u Hrvatskoj, da naređuje hrvatskom Pravosuđu i Policiji, ili će ga hrvatsko Pravosuđe i Policija po slovu Zakona tretirati jednako, kao i sve hrvatske građane;

Domovinski rat je za SNV građanski rat

Vojislav Stanimirović izjavio za večernje novosti 13. lipnja 2013.godine.

“Naša djeca uče prema hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i izučavamo noviju povijest na naš način, drukčiji nego u hrvatskim školama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu, jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat!”

https://www.braniteljski-portal.com/vojislav-stanimirovic-izbacili-smo-domovinski-rat-jer-je-za-nas-to-bio-gradanski-rat

Ako je škola odgojno-obrazovna ustanova, onda nije samo bitno znanje koje se prenosi učenicima, već i oblikovanje učenika da budu lojalni građani Republike Hrvatske, da poštuju njeno znamenje zastavu, himnu i grb, što je u školskom sustavu srpske nacionalne manjine u Istočnoj Slavoniji zakazalo.

Djeca srpske nacionalne manjine u Istočnoj Slavoniji, ne samo da ne uče o Domovinskom ratu, nego ih u školi i kod kuće odgajaju u srpskom etničkom duhu, što kao manjina imaju pravo, ali bez saznanja bilo kakve građanske svijesti o pripadanju Republici Hrvatskoj. Stoga ne čudi izjava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, da djeca ostanu sjediti kod intoniranja hrvatske himne.

https://narod.hr/hrvatska/video-ivan-penava-vukovar-je-epicentar-kontinuirane-velikosrpske-puzajuce-agresije

Kao što je poznato, nakon mirne reintegracije Istočne Slavonije 1998. godine, djeca pripadnici srpske nacionalne manjine imaju svoje posebne škole, u kojima se cjelokupna nastava odvija prema ” A- modelu” na srpskom jeziku i pismu.

Po Erdutskom sporazumu bio je petogodišnji moratorij na nastavu hrvatske povijesti u odvojenim školama za djecu pripadnike srpske nacionalne manjine 1998-2003. Međutim takva se praksa nastavila do danas iako je Ustavni sud ustanovio da je moratorij istekao.

Ustavni sud Republike Hrvatske donio je odluku članak 27.1.točka 1, da su  svi profesori povijesti dužni prenijeti činjenice o Domovinskome ratu svim učenicima u Republici Hrvatskoj u jednakoj mjeri.: U-VIIR-4640/2014, Zagreb, 12. kolovoza 2014.godine, 

Međutim, stvarnost je potpuno drukčija. Profesori koji predaju povijest u odjelima na srpskom jeziku i pismu još uvijek preskaču temu Domovinski rat, a u najboljem slučaju ovom se temom bave samo površno u najkraćim crtama.

Vezano uz udžbenike hrvatske povijesti ima jedan doista bizaran događaj, koji zorno prikazuje razmišljanje srpske nacionalne manjine.

U vrijeme Vlade Zorana Milanovića (2011-2016) ministar obrazovanja Željko Jovanović, poslao je hrvatske školske udžbenike povijesti tadašnjem srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću  na uvid, da dokaže kako Srbija nije prikazana kao agresor i okupator , a Srbi kao četnici u hrvatskim školskim udžbenicima povijesti.  Postupak bez presedana, jer Srbija je druga država i nema nikakve ingerencije nad školskim sustavom  u Republici Hrvatskoj

To samo dokazuje da srpska nacionalna manjina nikako ne prihvaća Republiku Hrvatsku  kao svoju državu, a sebe ne vide kao hrvatske državljane.

Povjesničar dr. Ante Nazor, predsjednik Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, bio je ogorčen, kao i većina hrvatskih građana, sa slanjem hrvatskih udžbenika na “recenziju” u Srbiju” Izgleda da bismo se morali ispričavati što su nam okupirali dio domovine i što osobe koje su u koloni kroz Vukovar pjevale ” Aoj Slobo šalji nam salate”nazivamo četnicima”

Uostalom četnici su u Srbiji rehabilitirani i proglašeni antifašističkom vojskom, pa ne vidim tu razlog da se bilo tko nađe povrijeđen.

Građanski rat, koji djeca uče je rat unutar jedne države za promjenu političkog sustava, a Domovinski rat je rat za oslobađanje iz Jugoslavenskih okova i oslobađanje od srpske i JNA agresije, tako da nikako ne stoji teza o građanskom ratu. Kako može biti građanski rat, kada su tenkovi okićeni cvijećem iz Beograda išli razarati Vukovar?

To je čista protuustavna odluka SDSS-a i SNV-a, jer je Domovinski rat ustavna kategorija. U izvorišnim osnovama Ustava RH piše;

u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.”

Od raspada Jugoslavije Milorad Pupovac nikako da se pomiri sa Hrvatskom kao državom većinskog hrvatskog naroda, već neprestano podriva same temelje Hrvatske, optužujući nas za ustašizaciju, etničko čišćenje Srba, ugrožavanje prava manjina, želju da Srbi nestanu iz Hrvatske, jer napad je najbolja obrana, a uz to još i prijetnje međunarodnom zajednicom.

Ni Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina nije im dovoljan, jer drug Pupovac hoće da Srbi budu konsztitutivan narod, a ne manjina! A ima ih 4.33%! Svugdje samo o pravima , a nigdje o obvezama. A manjinama je jedina obveza biti lojalan građanin Republike Hrvatske!

Ali ne računa Milorad Pupovac da i mi ” konja za trku imademo”, pa ćemo odgovoriti veoma argumentirano sa pitanjima o sudjelovanju Srba u balvan pobuni, u okupaciji jedne trećine hrvatskog teritorija od strane Srbije i srbizirane JNA, o tenkovima koji su okićeni cvijećem iz Beograda išli napadati Vukovar, o koncentracionim logorima u Srbiji, nakon pada Vukovara, o pokoljima u Škabrnji, Voćinu, Ćelijama…, o granatiranju hrvatskih gradova i sela, paljenju i rušenju crkava, odnošenju u Beograd kulturnog i umjetničkog blaga hrvatskog naroda, o tzv Republici srpskoj krajini i tako dalje, i tako dalje.

Nikada Milorad Pupovac nije spomenuo hrvatske žrtve, patnje hrvatskog naroda koje su Srbi izazvali, jer u poznatoj srpskoj lažljivosti oni nikada za ništa nisu krivi, krivac je uvijek  netko drugi

.Pri tom Milorad Pupovac ” zaboravlja “da je Vojislav Stanimirović primio odlikovanje ” za ratne zasluge u Podunavlju na Palama 1995. godine od samog Radovana Karadžića.

Vjesnik, 24. studenoga 1999., str. 7.); (https://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot/tko-stiti-vojislava-i-ljeposavu-stanimirovic-1022 – blog.vecernji.hr).

„Vojislav Stanimirović ostavio je zapisanu jezivu (o)poruku za povijest, koja govori o njegovoj liječničkoj etici i političkom uvjerenju:

»Tog 18. studenoga 1991. pao je posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru – vukovarska bolnica. Njenim padom oslobođen je i sam grad Vukovar, nekada grad ljepotan«

(Vojislav Stanimirović: »Vojska Krajine«, br. 7.-8., 1993., str. 43.).

kojem je dijelu svijeta zabilježen primjer da je ministar bez lisnice u okupatorskoj vladi (tzv. Republike srpske krajine), također okupatorski gradonačelnik (Vukovara) te ravnatelj bolnice na okupiranome području (»Sveti Sava« u Vukovaru!), kasnije postao zastupnik u državnome parlamentu?“, napisao je Zvonimir Despot (https://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot/tko-stiti-vojislava-i-ljeposavu-stanimirovic-1022 – blog.vecernji.hr).

To su hrvatski apsurdi u koje je teško povjerovati, a ipak su tu! Hoće li se podijeljene škole u Vukovaru uklopiti u hrvatsko školstvo? Teško je vjerovati, ali bez toga neće biti mira i ne može se očekivati  da će mladi prihvatiti hrvatsku državu tako podijeljeni.

SPC kao duhovni vođa velikosrpske politike

Milorad Pupovac otvoreno je napao Katoličku crkvu, ustvari sve ono što radi Srpska Pravoslavna Crkva, pripisao je Katoličkoj crkvi!

Općinsko državno odvjetništvo u Kninu podnijelo je pred Općinskim sudom u Kninu optužnicu protiv Aleksandra Bogojevića, pravoslavnog svećenika i predstojnika manastira Krka zbog prijetnje i fizičkog nasrtaja na novinara Željka Huljeva, doznaje Braniteljski portal.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/sud-u-kninu-podnio-optuznicu-protiv-igumana-samostana-krka-423218?fbclid=IwAR0clzwgHCnOz5gJ3b0oboKtvujy7ujy2tKnA6QsScXNZ05ogalXif8p-1shttp://www.vecernji.hr

Sporni događaj odigrao se u večernjim satima 13. ožujka ove godine na zavojitoj cesti iznad Manastira Krka kada je Bogojević svojim vozilom i pod dugim svjetlima prešao na suprotni kolnički trak i presreo Huljeva u svome vozilu pri čemu ga je Golfom pokušao izgurati u duboku provaliju. Bogojević je pri tom novinara vrijeđao na nacionalnoj i osobnoj razini,“poželio mu da bira hoće li gore ili dole, galamio mu je da je poznati nasilnik i zlikovac spram Srba“,te je naposljetku mobitelom pozvao učenike na mjesto događaja da novinarev automobil zajedno s njim i njegovim prijateljom odguraju u provaliju, Incidentu je prethodilo to što je Huljev pronašao fotografije na kojima se unutar manastira Krka Bogojević sa svojim bogoslovima veseli sa šubarom i četničkom kokardom zloglasnog ratnog zločinca popa Momčila Đujića.
Katolička crkva po Miloradu Pupovcu je ustaska, što nikako ne odgovara stvarnom stanju.

Mitropolit Porfirije pjeva četničku pjesmu – Šta se ono na Dinari sjaji

SPC je proglasila svetim četnike- koljače. što se ne može nikako reći za Katoličku crkvu.Bl. Alojzije Stepinac još nije proglašen svetim, ali jesu četnici!

Sveti Joanikije Lipovac (1890. – 1945.)
Za vrijeme Drugog svjetskog rata mitropolit Joanikije upravljao je Crnogorsko-primorskom eparhijom. Tijekom rata bio je suradnik talijanskih fašista, a komunisti su ga likvidirali bez suđenja u srpnju 1945. godine, nakon što su ga uhvatili u pokušaju bijega prema Austriji.
– Joanikije Lipovac bio je iskreni suradnik okupatora, mogao se u vrijeme vrijeme rata ne ulagivati fašistima, ništa mu se ne bi dogodilo. Ovaj kvisling, okupatorov sluga i kad se sagledaju sve činjenice – ni po čemu svetac, isključivi je i glavni krivac za katastrofu svećenstva u Crnoj Gori tijekom Drugog svjetskog rata i znatno je pospješio bratoubilački rat koji je bjesnio od 1941. do 1945. godine – navodi autor.

Sveti Milorad ‘Maca’ Vukojičić (1917. – 1945.)
U svibnju 2005. na saboru u manastiru Žitomislić SPC je kanonizirao nekoliko užasnih zločinaca iz Drugog svjetskog rata, među kojima se po zlu ističu Milorad ‘Maca’ Vukojičić i Slobodan Šiljak, pravoslavni popovi, koje je 1945. osudio i strijeljao Vojni sud komande u Beranama pod optužbom da su sudjelovali u teškim zločinima nad stanovništvom u Pljevljima 1943. i 1944. godine. Posebno su bili okrutni prema suprugama partizana. Na ovu crkvenu odluku reagirale su obitelji poklanih, ali im je odgovoreno kako je ‘to unutrašnja stvar Crkve’.

Nikolaj Velimirović (1881. – 1956.)
Episkop žički, školovan na Zapadu, u mladosti je bio zastupnik liberalnih ideja i ekumenizma. U međuratnom razdoblju postaje predvodnik pravoslavnih bogomoljaca i okreće se antieuropejstvu i konzervativizmu, prezirao je europsku kulturu, znanost i napredak. Osnivač je desničarske političke ideologije svetosavskog nacionalizma, smatra se duhovnim inspiratorom Ljotićeve organizacije ZBOR. Često je kritiziran zbog antisemitskih stavova, Hitler ga je odlikovao 1934. godine, a Velimirović je uspoređivao njemačkog kancelara s djelom svetog Save.

Moralan, neporočan, ‘fama’…Možeš misliti!

Stoga bi Miloradu  Pupovcu bilo bolje da šuti i posipa se pepelom, jer za sve ono za što optužuje i pripisuje Hrvatima, rade upravo on i njegovi Srbi, ne svi Srbi u Hrvatskoj!