Milorad Pupovac mora dati ostavku na sve funkcije koje obnaša u Saboru i Vladi Republike Hrvatske. Kao saborski zastupnik u drugoj je državi blatio ugled i ime Republike Hrvatske i kao takav ne može više obnašati časnu funkciju zastupnika u Hrvatskom saboru!


I ne samo ostavku, nego DORH treba pokrenuti kazneni postupak zbog narušavanja ugleda Republike Hrvatske;

GLAVA TRIDESET DRUGA (XXXII.)
KAZNENA DJELA PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE

Povreda ugleda Republike Hrvatske

Članak 349.

Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu,

kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Narodne novine br. 125 07.11.2011 Kazneni zakon: Članak 349.

Njegov  dugogodišnji rad protiv interesa  Republike Hrvatske, kulminirao je izjavom ;

‘Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije i crna ovca međuetničkih odnosa

 Etno-biznismen (prema Ivi Josipoviću) Milorad Pupovac, Srbin po profesiji, ustvari je politički Hrvat pravoslavne vjere, ( ako  uopće ima vjeru) cijelu  svoju političku karijeru temelji  na poticanju nezadovoljstva među tobože ugroženim hrvatskim pravoslavcima i na guranju srpske manjine u Hrvatskoj u sukob s Hrvatima i hrvatskom državom.

„Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj“  izjavio je zastupnik Hrvatskog Sabora notorni Milorad Pupovac za srpski b 92, u veljači  2019.On  je vjerni vazal beogradske čaršije bez obzira tko je tamo na vlasti.

Zbog svega što je izgovorio protiv Katoličke Crkve i  hrvatske države zlonamjerno podrivajući njezin suverenitet, nije zavrijedio  biti zastupnik u hrvatskom Saboru!

Ova nevjerojatna petokolonaška izjava Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih saborskih zastupnika, političke elite, institucija i medija, ali je to izostalo zbog tog da se uvijek „ugroženi“ i lukavi Pupovac slučajno ne bi uvrijedio i ugrozio stabilnost  Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je rekao kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije, jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

E pa druže Milorade Pupovac Hrvatska nije više pod Beogradom, da bi joj vaš mentor Aleksandar Vučić, SPC i SANU  krojili  politiku i sudbinu, niti ćete je vi ovakvim objedama i pritiscima krojiti po uzoru na “Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije…”

Hrvatska je krvlju izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini! Hrvatska se borila i izborila slobodu od te Jugoslavije, čiji nam vrijednosni sustav vi neprestano namećete!

Milorad Pupovac krenuo je u frontalni napad na ustavni poredak Republike Hrvatske nastavljajući dalje blatiti i optuživati hrvatske branitelje, političke stranke i  Katoličku crkvu za nesnošljivost i nasilje. Sve je to kulminiralo njegovom izjavom u drugoj zemlji u BIH, u Sarajevu, gdje su po riječima Milorada Pupovca, nesnošljivost i nasilje prema drugim narodima povezani  s pokušajem rehabilitacije ustaštva;

“One su tijesno povezane s povijesnim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo”,

“Ta vrsta povijesnog revizionizma u kojemu se u europskom kontekstu želi rehabilitirati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jest Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Republici Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije. Da Hrvatska postaje faktor produbljivanja nepovjerenja na prostorima bivše Jugoslavije i da predstavlja svojevrsnu crnu ovcu ionako ne baš svijetlom stanju međuetničkih odnosa na prostorima bivše Jugoslavije”, istaknuo je Pupovac.

Od raspada Jugoslavije Milorad Pupovac nikako da se pomiri sa Hrvatskom kao državom većinskog hrvatskog naroda, već neprestano podriva same temelje Hrvatske, optužujući nas za ustašizaciju, etničko čišćenje Srba, ugrožavanje prava manjina, želju da Srbi nestanu iz Hrvatske, jer napad je najbolja obrana, a uz to još i prijetnje međunarodnom zajednicom.

Ni Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina nije im dovoljan, jer drug Pupovac hoće da Srbi budu konstitutivan narod, a ne manjina! A ima ih 4.33%! Svugdje samo o pravima , a nigdje o obvezama. A manjinama je jedina obveza biti lojalan građanin Republike Hrvatske!

Ali ne računa Milorad Pupovac da i mi ” konja za trku imademo”, pa ćemo odgovoriti veoma argumentirano sa pitanjima o sudjelovanju Srba u balvan pobuni, u okupaciji jedne trećine hrvatskog teritorija od strane Srbije i srbizirane JNA, o tenkovima koji su okićeni cvijećem iz Beograda išli napadati Vukovar, o koncentracionim logorima u Srbiji, nakon pada Vukovara, o pokoljima u Škabrnji, Voćinu, Ćelijama…, o granatiranju hrvatskih gradova i sela, paljenju i rušenju crkava, odnošenju u Beograd kulturnog i umjetničkog blaga hrvatskog naroda, o tzv Republici srpskoj krajini i tako dalje, i tako dalje.

I još nešto o besramnom Pupovčevom napadu na Katoličku Crkvu. Nakon što je u jeku velikosrpske agresije Milorad Pupovac lažno i zloćudno optužio Katoličku Crkvu za pokrštavanje desetak tisuća srpske ‘nejači’, zagrebački je okružni tužitelj početkom svibnja 1992. podigao optužnicu protiv Milorada Pupovca zbog iznošenja po običaju lažnih vijesti ili tvrdnji, za što se predviđala kazna do pet godina zatvora. No do procesa nikada nije došlo niti se je Pupovac ikad pošteno ispričao Katoličkoj crkvi zbog svog govora mržnje.

Nikada Milorad Pupovac nije spomenuo hrvatske žrtve, patnje hrvatskog naroda koje su Srbi izazvali, jer u poznatoj srpskoj lažljivosti oni nikada za ništa nisu krivi, krivac je uvijek  netko drugi.

Srbija ne priznaje postojanje logora nakon pada Vukovara i  zato Milorad Pupoovac o logorima mudro šuti!

„17. studenoga 1918. godine  polaganje vijenca Milorada Pupovca u Gradu Vukovaru. Događaj je to koji namjerno nisam htio komunicirati u studenome kako ne bih ‘nadolio ulje na vatru’. Međutim, doći u Vukovar na 17. studenoga i pokloniti se bilo kome osim žrtvama velikosrpske agresije, a kojih je gotovo 4000 ubijeno, ne pričam tu o silovanim, mučenim i ranjenim… Smatramo taj događaj neprihvatljivim ponašanjem i čistom provokacijom. Dani oko 18. studenoga su u ovoj državi, odlukom Hrvatskog sabora, Dani sjećanja na žrtve Vukovara stradalih u velikosrpskoj agresiji. Budući da je Milorad Pupovac saborski zastupnik, trebao bi to znati. Je li došao u službi velikosrpskog programa pokušati podijeliti krivnju na taj dan? Može li se u Vukovaru dijeliti krivnja? Trebamo li prihvatiti tezu SDSS-a da u svakom ratnom sukobu stradaju dvije strane i da nitko nema ekskluzivitet na nevinost?”, upitao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Nema podijele krivnje! U Ustavu RH piše da je Domovinski rat bio “pravedan, legitiman, obramben i oslobodilački Domovinski rat (1991. – 1995.)”

Pri tom Milorad Pupovac ” zaboravlja “da je Vojislav Stanimirović primio odlikovanje ” za ratne zasluge u Podunavlju na Palama 1995. godine od samog Radovana Karadžića.

Vjesnik, 24. studenoga 1999., str. 7.); (https://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot/tko-stiti-vojislava-i-ljeposavu-stanimirovic-1022 – blog.vecernji.hr).

„Vojislav Stanimirović ostavio je zapisanu jezivu (o)poruku za povijest, koja govori o njegovoj liječničkoj etici i političkom uvjerenju:

»Tog 18. studenoga 1991. pao je posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru – vukovarska bolnica. Njenim padom oslobođen je i sam grad Vukovar, nekada grad ljepotan«

(Vojislav Stanimirović: »Vojska Krajine«, br. 7.-8., 1993., str. 43.).

U kojem je dijelu svijeta zabilježen primjer da je ministar bez lisnice u okupatorskoj vladi (tzv. Republike srpske krajine), također okupatorski gradonačelnik (Vukovara) te ravnatelj bolnice na okupiranome području (»Sveti Sava« u Vukovaru!), kasnije postao zastupnik u državnome parlamentu?“, napisao je Zvonimir Despot (https://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot/tko-stiti-vojislava-i-ljeposavu-stanimirovic-1022 – blog.vecernji.hr)

 Vojislav Stanimirović izjavio za večernje novosti-13. 06. 2013.godine.

„Naša djeca uče prema hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i izučavamo noviju povijest na naš način, drukčiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat“rekao je tada Vojislav Stanimirović.

Ne samo da izjava Vojislava Stanimirovića nije u skladu sa Deklaracijom o Domovinskom ratu, već je i neustavna, protivna Ustavu Republike Hrvatske u kojem stoji;

Ustav Republike Hrvatske (pročišćeni tekst)

  1. IZVORIŠNE OSNOVE

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2010_07_85_2422.html

Dakle posve je jasno da Vojislav Stanimirović djeluje protuustavno, jer u Hrvatskoj se nije vodio građanski rat, već “pravedan, legitiman.obrambeni i oslobodilački Domovinski rat” I tu je Ivan Penava posve u pravu da SDSS dosljedno provodi velikosrpsku politiku točno po Memorandumu SANU 2, izdvojiti ću samo točku 6 i točku 8;

točka 6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;

točka 8.Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju  srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;

Iako je izgubila oružani rat, Srbija i dalje vodi obavještajno-medijski rat nesmanjenom žestinom. Neprestano podgrijavajući žrtve Jasenovca, stvara privid ustašizacije Hrvatske, i to  uz veliku pomoć pete kolone u Hrvatskoj , internacionalizira i potencira. A hrvatska yugodiplomacija naravno ne odgovara na pravi način, niti koristi argumente pobjednika!

Provodeći u djelo nekoliko važnih stavaka Memoranduma Sanu 2, Srbija uz svesrdnu pomoć Srba iz Hrvatske, neprestano unosi nemir i potkopava hrvatske vlasti. A još kada zbog opstanka na vlasti vladajućima trebaju u hrvatskom Saboru  ruke srpske manjine  onda ucjenama nema kraja!

I baš zato DORH treba prekinuti te ucjene i zaštiti Republiku Hrvatsku od svih  takvih perfidnih vidova uzurpacije vlasti!

Lili Benčik/hrvatskepravice