Škoro nije samo Škoro. Škoro je pokret za demokratizaciju Hrvatske! Škoro je neminovna lustracija!


Na velikom  i veličanstvenom predizbornom skupu predsjednički kandidat dr.sc. Miroslav Škoro u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu 8.prosinca 2019.godine održao je izvanredno i  brutalno istinit govor o stanju u Hrvatskoj.

Pomno prateći njegove istupe, slobodno mogu reći da je sve bolji  u iznošenju svojih političkih stavova, da je točno detektirao slabe karike u političkom lancu vladajućih struktura!

Miroslav Škoro probudio je uspavani i malodušni dio hrvatskog naroda, koji je nazadovoljan vladajućim politikama već izgubio nadu u bolju i pravedniju Hrvatsku. Njegov govor na skupu u Osijeku 28.studenog 2019.godine  probudio je nadu, a ovaj u Lisinskom je predizbornu kampanju pretvorio u pokret.

  • Pokret za demokratizaciju Hrvatske

Sve Vlade nakon smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske  dr.Franje Tuđmana dokidale su ono malo demokratskih principa koji su usvojeni osamostaljenjem RH, a naročito sadašnja Vlada Andreja Plenkovića koja je potpuno uzurpirala vlast. Predsjednik Vlade oduzeo je hrvatskom narodu osnovno pravo na neposredno odlučivanje, koje mu je zagarantirano po Ustavu RH članak 1.”U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih držav­ljana.Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučiva­njem” Učinio  je to na tako proziran i prevarantski način poništivši određeni broj potpisa birača tako da ne bude dovoljno za raspisivanje referenduma,  a kako su u Ustavnom sudu  instalirani njegovi poslušnici, oni pokrivaju sve odluke Vlade. To je čista kancelarijska diktatura, a ne demokracija.

” Tko ima pravo zabraniti referendum i manipulirati potpisima građana, tko ima pravo tumačiti Ustav da je gotovo nemoguće provesti referendum o bilo čemu.” pita se Miroslav Škoro

  • Pokret za svojevrsnu lustraciju

Lustracija u Hrvatskoj nije provedena. U svim porama državne vlasti nalaze se nasljednici yugokomunističkih struktura, a među njima je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji nikako ne prihvaća Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine kojom su komunistički totalitarni režimi izjednačeni sa onim nacističkim po zlu koje su počinili. Odnarođene političke ” elite” izgubile su svaki kontakt sa narodom, sjete se da postoji narod samo kada su izbori.  Kao jedan vid lustracije je vraćanje Hrvatske narodu, odnosno omogućiti mu neposredno odlučivanje putem referenduma, a ne samo na izborima.

Nije njih  briga kako narod živi, udaljili su se od naroda i njihova jedina životna preokupacija  im je, kako nastaviti svoju  diplomatsku karijeru.

” Sadašnja funkcija im je tek crtica u životopisu, da bi nakon toga bili nagrađeni dobro plaćenim međunarodnim sinekurama” rekao je Miroslav Škoro

Ne brine njih zašto stotine tisuća naših ljudi u najboljim godinama iseljava i zašto nam tisuće četvornih kilometara državnog teritorija ostaje prazno.

Hrvati su svugdje u svijetu prepoznati  kao uspješni, pametni i vrijedni ljudi. Hrvatska pamet i hrvatske ruke svugdje u svijetu su cjenjeni osim u Hrvatskoj.

” Hrvatska je normalna zemlja, samo nekima jako dugo treba da to shvate. Ali Hrvatska zna, samo ne znaju to oni koji je vode. Oni ne razumiju ništa, treba ih maknuti iz političkog života” kaže Miroslav Škoro

On sam nije bio svjestan u koje je osinje gnijezdo dirnuo kada se kandidirao. U političke elite postavljene od bivših struktura Udbe i KOS-a, koje usput služe i stranim interesima velikih  sila koje su krojile i kroje i dalje politiku na  jugoistoku Europe. Geopolitički interesi i utjecaj velikih sila drže  hrvatske političke elite u pokornosti.

“Politika je preozbiljan posao, da bi se njome bavili ovi naši hrvatski političari. To nije Hrvatska kakvu su sanjali naši preci, a oni nisu dostojni nasljednici naših povijesnih velikana” zaključio je Miroslav Škoro.

Pokret za povrat povjerenja u hrvatske državne institucije

Izgubljeno povjerenje u hrvatske državne institucije teško se vraća. Partijska podobnost iz yu-sustava prenijela se na stranačku podobnost stranaka koje su na vlasti u pojedinim Županijama, gradovima i općinama. Bez članske iskaznice HDZ-a, SDP-a,IDS-a nemoguće je dobiti posao u državnom i javnom sektoru.

” Umjesto stranačke podobnosti uvesti ćemo vrednovanje znanja, izvrsnosti i sposobnosti” rekao je Miroslav Škoro i nastavio” ne može se sa osvojenih 808 preferencijalnih glasova postati predsjednik Sabora”

Povećanje predsjedničkih ovlasti nužno je za provesti  potrebne promjene. Pravo Predsjednika RH da može bez supotpisa Vlade raspisati referendum je nužno za povećanje efikasnosti funkcioniranja pravne države.

Prvi referendum potrebno je raspisati o 250 000 blokiranih građana u Hrvatskoj i promjeni ovršnog zakona. Ovakav ovršni zakon koji dužnika drži u dužničkom ropstvu cijeli život, gdje dug od 100 kn u čas naraste na 1000 kn, nije poznat u nijednoj zemlji EU i njega treba mijenjati.

Pravna nesigurnost mnoge mlade natjerala je na iseljavanje. Potrebno je urediti državne institucije da služe narodu, a ne političkim elitama.

Pokret za povrat digniteta domovinskog rata i ugleda Hrvatske u svijetu

Hrvatska se mora postaviti kao ponosna članica Europske unije, kao ravnopravna suverena članica u zajednici suverenih zemalja i u pregovorima se izboriti za hrvatske nacionalne interese. Hrvatska ne smije dopustiti da je drže u drugom redu odlučivanja i da selektivno primjenjuje odluke EU.

U odnosu na susjedne zemlje Hrvatski strateški nacionalni interes su Hrvati u BIH.

U odnosu prema Srbiji, Srbija mora pokazati da poštuje državu Hrvatsku otkrivanjem sudbina nestalih hrvatskih branitelja i civila , prvenstveno kao  ljudsko i humanitarno pitanje.

vu-logori22308-desk_thumb

Srbija mora priznati agresiju na Hrvatsku i podnijeti političke i sve druge konzekvencije proizašle iz te agresije, uključujući i plaćanje odštete zatočenicima srpskih koncentracijskih logora, koji su nakon okupacije Vukovara ovedeni u logore po teritoriju cjele Srbije.

razmjena zarobljenika

Srbija mora priznati načelo razgraničenja među država po katastarskim knjigama da bi se konačno definirala granica.

Srbija mora dati Hrvatima u Srbiji onakva prava, kakva imaju Srbi u Hrvatskoj, ni više, ni manje.

To su  osnovne postavke  na kojima  se temelji program predsjedničkog kandidata dr.sc. Miroslava Škore, po kojemu vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, a političari su izabrani da služe narodu. I taj program  je hrvatski narod prepoznao kao ono što on želi, kakva bi trebala biti hrvatska, kao domovina u kojoj žele  živjeti i za kakvu su mnogi kroz povijest dali svoje živote. A ne kao do sada da političari sebe postave na visine sa kojih oni nešto poklanjaju narodu, a upravo ih je taj narod i izabrao na pozicije na kojima su.

Stoga treba taj prevareni i potlačeni hrvatski narod masovno izaći na izbore i izabrati Predsjednika koji će zastupati njegove interese i predstavljati vlast koja je izabrana od naroda i koja pripada narodu.