Neprovođenjem Rezolucije EU Parlamenta po kojoj su komunizam i fašizam isto zlo, Vlada Andreja Plenković kriva je za izborni uspjeh Zorana Milanovića


Nije narod kriv! Nismo mi krivi!
Ne prihvaćam krivicu za izborni uspjeh Zorana Milanovića!
Nije do nas, hrvatskog naroda,  nismo mi krivi! Nitko neće nametnuti krivicu škorinim glasačima da su oni krivi za izborni uspjeh Zorana Milanovića!
Nitko !
Kriv je Andrej Plenković i oni koji su ga postavili i doveli na poziciju predsjednika HDZ-a.
On je sa svojom politikom prouzročio  nezadovoljstvo  i bunt istinskih hrvatskih domoljuba.
On je uzrok svega ovoga, on i oni koji ga podržavaju.
I Predsjednicu  je upropastio svojom politikom, kada mu se priklonila!
Veliki dio glasova Milanoviću bili su upravo  protivni glasovi,  upereni direktno protiv Plenkovićeve politike, koja je omrznula HDZ kod birača.
Za njegov izborni uspjeh nisu krivi škorini glasači i to im  nitko neće nametnuti! Nitko!
Njih  rukovodi istinsko domoljublje i čežnja za demokratskom i pravednom državom Hrvatskom!  Volonteri  koje je okupio Škoro od svega ovoga nemaju  nikakve materijalne, ni ikakve druge koristi.
I KGK je upropastio svojom politikom! Kada je pristala na plenkovićevu politiku izgubila se, izgubila je svoje JA  i svoju samostalnost u donošenju odluka.
Plenković i jedino on sa svojom svitom ulizica i poltrona uzrok su svega ovoga! On i oni koji ga podržavaju, od saborskih zastupnika, ministara, gospodarstvenika, DORH-a , Pravosuđa do ulizica iz raznih braniteljskih udruga koje su obilno financirane iz državnog i lokalnih proračuna.
I naravno da ne pričam u prazno, jer znam kakvu reakciju će izazvati ova moja tvrdnja  potkrijepiti ću ove svoje tvrdnje argumentima .
Ne stoje priče da su sljednici  Miroslava Škore  krivi za podjelu desnice, da je Milanović zbog njih  dobio toliko glasova, da su  išli na ruku Milanoviću, da će ga oni dovesti na vlast! To  su sve šuplje priče da se otkloni krivica sa stvarnog krivca koji je uzrok svih ovih zbivanja, a to je Andrej Plenković!
Neću ići daleko u povijest stvaranja hrvatske države, samo povezati sa par rečenica.
HDZ jest bila državotvorna stranka, to nitko ne može osporiti. Pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, predsjednika HDZ-a mukotrpno se stvarala hrvatska država,  točno po procesima koje nitko ne može osporiti, kao volju naroda. Od referenduma o samostalnosti , do prvih višestranačkih izbora, Ustava RH i konačnog oslobođenja velikog djela teritorija u veličanstvenoj vojnoj operaciji OLUJA.  Sa  velikim žrtvama i traumama koje je donio Domovinski rat, Hrvatska se osamostalila, priznata od cijelog svijeta, primljena u Ujedinjene narode, započela izgrađivati demokratsko društvo , kada je sve to prekinula smrt dr.Franje Tuđmana.
Njegovom smrću izgubili smo ono sve što je postignuto u 10 godina njegove vladavine
Hrvatsku su preuzeli oni koji Hrvatsku  nisu htjeli , oni koji su izašli iz Sabornice kada se glasalo o samostalnosti, SDP-ovci koji su nalijedili Komunističku partiju i njenu ideologiju.
Izmjenjivale su se te dvije stranke na vlasti i kao da su se natjecale koja će više štete nanijeti Hrvatskoj mladoj državi i njenom narodu. Račanova i Mesićeva detuđmanizacija, bila je poništavanje Tuđmanova lika i djela, rasprodaja hrvatskih zlatnih poluga potpuno je ostavila Hrvatsku bez zlatnih rezervi koje su određeno jamstvo za neovisnu financijsku samostalnost.
Hrvatski narod ponadao se da će Ivo Sanader vratiti sjaj i snagu HDZ-a i  nastaviti daljnju demokratizaciju Hrvatske, međutim što smo dobili, rasprodaju  hrvatskog bogatstva, klijentelizam, korupciju i kriminal!
Posljedice takve politike  su masovno iseljavanje, uništena industrija, gubitak radnih mjesta, uništavanje pobjedonosne hrvatske vojske, progon i izručenje generala, progon hrvatskih branitelja, sve u svemu otvoren je put ka odumiranju hrvatskog naroda i hrvatske države.
Ni Premijer, ni Predsjednik Sabora, a ni Predsjednica jednom tječi nisu spomenuli Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe 
Ta Rezolucija za koju su glas dali svi hrvatski zastupnici u EU Parlamentu od iznimne je važnosti za demokratizaciju i ozdravljenje hrvatskog društva.
Ni spomen na nju od nijednog nositelja najviših funkcija drzavne vlasti u RH.
Evo bitnih točaka iz Rezolucije
I. budući da su sjećanje na žrtve totalitarnih režima i priznanje i podizanje svijesti o zajedničkom europskom nasljeđu zločina koje su počinile komunističke, nacističke i druge diktature od ključne važnosti za jedinstvo Europe i njezinog naroda te za izgradnju otpornosti Europe na današnje vanjske prijetnje;
5. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;

17. izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola;

18. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava.

Kako je opće poznato da je Jugoslavenski  režim Josipa Broza Tita bio komunistički i totalitaran, naravno da se ova Rezolucija odnosi i na Hrvatsku. Hrvatska je pored Slovenije još uvijek prepuna jugoslavenskog totalirarnog naslijeđa,  veličanja zločinca Tita, njegove biste, parkovi. ulice i obale sa njegovim imenom i dalje se ne miču iz javnog prostora, kao što se to u Rezoluciji preporučuje.

Političke stranke koje su sljednice te totalitarne i zločinačke ideologije i dalje egzistiraju i normalno rade. I ne samo da normalno rade već  ih se financira  iz Proračuna RH, one su iznjedrile i podržale Zorana Milanovića kao svojeg kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske !

Da su Premijer, Predsjednica i Predsjednik Sabora podržale Rezoluciju Eu Parlamenta po kojoj  su komunizam i fašizam isto zlo, potpuno bi bila drugačija društvena klima i Zoran Milanović bio bi lustriran  kao kandidat sljednice KPH, odnosno zločinačkog totalitarnog yu  režima.

Međutim ni spomena! I zato neka savjetnici predoče Predsjednici sadržaj Rezolucije , pa neka se očituje o njoj i koristi je kao argument protiv Zorana Milanovića! Bilo bi vrijeme da se nakon 30 godina samostalnosti  Hrvatska konačno obračuna sa ostacima yugokomunizma.

Nije to prva Rezolucija o osudi totalitarnih  komunističkih  režima!

Parlamentarna skupština Vijeća Europe osudila je totalitarni komunistički poredak u svoje dvije rezolucije:

  • Rezoluciji 1481 o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka, koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 25. siječnja 2006. godine i
  • Rezoluciji 1096 o uklanjanju naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava, koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 27. lipnja 1996. godine. Usprkos tomu, od post-komunističkih država, među kojima je Češka prva donijela zakon o lustraciji 1991. godine, Hrvatska spada u red onih malobrojnih država kod kojih lustracija dođe tek kao neuslišana želja, a traženje uzora u ‘Europi’ u ovom slučaju na široko je zaobiđeno, što pak govori o selektivnosti hrvatskih vladajućih sustava protkanih bivšim komunističkim kadrovnicima i privrženosti starom komunističkom poimanju vladanja, a samim time i o količini nužnosti potrebe za lustracijom u Hrvatskoj, koja je tim veća.

Hrvatska je zadnja zemlja koja je donijela Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. do 1990. godine, Hrvatski sabor donio je Deklaraciju 30.lipnja 2006.godine,na prijedlog  nekolicine tadašnjih zastupnika (Letice,Rožića,Tadića,Đapića,Trgovčevića i Kovačeviča), znači ne na prijedlog vlade, HDZ-a SDP-a  ili bilo kojeg aktera današnjih aktualnih političara.

Što nam to kazuje? Da Hrvatskom vladaju političari proizašli iz totalitatne komunističke ideologije, kojima ni tri Rezolucije o osudi komunističkih totalitarnih režima nisu bile dovoljne  da nešto poduzmu i spriječe kandidaturu Zorana Milanovića.

Hrvatski narod okupio se nezadovoljan zbog loše vođene politike i neprovedene lustracije vladajućih, oko dr.sc. Miroslava Škore, koji se javno izjasnio da se Rezoluciju trebalo provesti, međutim vladajući se prave gluhi i nijemi kao da Rezolucije ne postoje!

Pobjeda Zorana Milanovića u 1.krugu  izbora za Predsjednika RH isključiva je krivica Premijera Plenkovića, Predsjednice Grabar-Kitarović i Predsjednika Sabora Jandrokovića. Niti jedna visoka državna služba , ni jedan dužnosnik nisu se zapitali zašto je EU Parlament izglasao tu Rezoluciju? Pa ona im je dar! Dar  EU Parlamenta da slome otpore kojima bi bili izloženi u provođenju Rezolucije, u uklanjanju svega što podsjeća na zločinački YUGO  režim.

Upravo zbog  ovakvih pojava,  uzdizanja političkih stranaka i političara sljednica komunističkog režima,  umjesto da im se onemogući istupanje u javnosti imamo  društveno-političku krizu.  Velike podjele, doslovno rat na društvenim mrežama u kojem  se ne biraju sredstva,  ni  obrasci ponašanja za nanijeti što veću uvredu, ponižavanje i  dokidanje ljudskog dostojanstva svakom neistomišljeniku.

Nevjerojatno je i nepojmlivo vrijeđanje u javnom prostoru dr.sc, Miroslava Škore njega i njegove obitelji , a i sve one koji su ga podržavali ! Takve objede niti jedan čovjek u Hrvatskoj ne bi smio proživljavati ! To nije ni ljudski, a ni kršćanski!

Škoro kojega se  vrijeđalo, omalovažavalo i kojemu se podmetalo, isto kao i njegovim glasačima, sada se automatizmom od njega očekuje glas . Daj glas, a ako ga ne daš opet si izložen salvama uvreda kao ” izdajice, prodane duše, krivci za sve !”

Čak je i među samim biračima stvoren stanoviti animozitet, uzrokovan nedoličnim i nedopustivim vrijeđanjem, ponižavanjem i gaženjem osnovnog ljudskopg dostojanstva među  suprostavljenim stranama. Birače desnice može motivirati jedino preveliki trijumfalizam Milanovića i njegove ekipe koji je već počeo. I izlaznost može biti veća, jer je s dva kandidata  puno zanimljivije  natjecanje nego kod  jedanaestero kandidata. Sumnjam da će svi koji su birali Škoru izaći na izbore i dati svoj glas Kolindi Grabar Kitarović, previše je ponižavanja bilo!

Ta je Rezolucija pomoć i kod demokratizacije hrvatskog društva, jer uklanjanje sljednika jednoumnog i jednopartijskog načina razmišljanja iz javnog prostora potiče se  pluralizam i demokratski razvoj hrvatskog društva, koje je još okovano komunističkom ideologijom.

U Hrvatskoj po službenom popisu stanovništva ima 3.697.143 milijuna gradjana Republike Hrvatske koji su se izjasnili  da su Katoličke vjere, što čini 86.28% građana.        Katolika, kojima su glavna pitanja ;

  • neradna nedjelja
  • lustracija i kažnjavanje zločina iz vremena komunizma
  • vjeronauk u školama
  • zaštita braka kao zajednice muškarca i žene, protivljenje homoseksualnim brakovima (istospolnim zajednicama)
  • zaštita života od začeća do prirodne smrti, tj. protivljenje pobačaju, umjetnoj/medicinski pomognutoj oplodnji i eutanaziji
  • prirodne metode u planiranju obitelji i liječenju neplodonosti i protivljenje umjetnim kontracepcijskim metodama, osobito abortivnim kao npr. spirala koja se smatraju ubojstvom i teškim grijehom

Čudno je da zemlja sa ovako velikim  brojem Katolika od  86,28%, daju svoj glas  Zoranu Milanoviću koji uz to nije ni vjernik, a za njegaje  glasalo  562.779 ljudi.

Tko ima najviše izgleda za pobjedu lako je vidljivo iz rezultata 1.kruga

tablica glasova

Zoran Milanović    562 779

Kolinda Grabar Kitarović 507 626

Miroslav Škoro  465 703

Za pretpostaviti je da će glasači ostalih kandidata dati svoj glas Milanoviću, jer su pretežno lijevo orijentirani  to je dodatnih 338 512 glasova, što bi ukupno bilo  901 291 da mu svi daju glas, a jedan dio i Škorinih bi  umu mogao dati svoj glas

K.G. Kitarović  ima 507 626 glasova, ako joj pribrojimo 30% od 465 703 , jer više joj neće dati, 139 710 to bi ukupno bilo 647 336, što nije dovoljno za pobjedu. Niti da joj svi Škorini glasači daju svoj glas, nije pobjeda garantirana, jer je to neizvjesno. Pomogla bi samo veća izlaznost birača nego u 1.krugu.

Stoga neka svatko glasa po svojoj savjesti !