Marko Vučetić za “Slobodnu ” neću šutjeti ! Neću šutjeti ni ja u obrani hrvatskog nacionalnog identiteta!


https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/necu-sutjeti-vodeci-intelektualac-u-saboru-samo-za-slobodnu-govori-o-neuspjeloj-drzavi-nebitnome-tudmanu-i-njegovim-bogatim-generalima-1004540?fbclid=IwAR2gmrHs4enCCLiu2ruY1aQ32yWKncUqHIuNfA9uw-ewJurq4f-dv74rJ0A

Marko Vučetić neću ni ja šutjeti, a vama bi bolje bilo da se niste ni oglasio, jer ste samo sebe blamirao, pokazujući  nepoznavanje povijesnih činjenica i procesa stvaranja hrvatske države!

“Republika Hrvatska je nastala Tuđmanu usprkos, a ne zbog Tuđmana i po Tuđmanu. Oni koji se danas pozivaju na Tuđmana, oni koji danas žele državu kakvu je Tuđman htio, a to je država posve izručena njegovoj volji, mogu imati samo antidemokratski legitimitet”

Dakle “Vodeći intelektualac u Saboru za ‘Slobodnu‘ govori o neuspjeloj državi, nebitnome Tuđmanu i njegovim bogatim generalima”

Vodeći intelektualac???
Samo je pitanje koga i što to  vodi taj ” vodeći intelektualac i unikatan saborski zastupnik”???
Opet naglasak na neku posebnost!
Kako unikatan kada je dospio u Sabor na redovnim parlamentarnim izborima kao i svi zastupnici u Saboru?

Novinar želi time dati na važnosti Marku Vučetiću, kakvu on uopće nigdje nema!
Marko Vučetić je samo još jedan na popisu detuđmanizatora, koji kritizira, a nema pojma o procesu stvaranja hrvatske države i ne nudi nikakva rješenja!

“A Tuđman je samo slučajna, lokalna, figura u povijesnom procesu dezintegracije istočnog bloka i nastanka nacionalnih država”

Pogrešno; Tuđman je kao povjesničar prepoznao povijesne procese i povijesni trenutak za stvaranje hrvatske države!

Marko Vučetić rođen 1977. godine u vrijeme zlatne komunističke mladeži, školovao se redovno, a ne izvanredno kao mnogi kojima roditelji nisu mogli plaćati studij, koja nije iskusila sve ” darove” komunizma i tisućljetnu težnju hrvatskog naroda za svojom državom ,sada se nađe pozvan omalovažavati i poništavati ulogu koju je dr.Franjo Tuđman imao u stvaranju samostalne hrvatske države.

“Tuđman je sa svojom antidemokratskom voljom ” kaže nadobudni vodeći intelektualac u Saboru, čime samo pokazuje svoje neznanje i nepoznavanje demokratskog procesa stvaranja samostalne Hrvatske, što s obzirom na godinu rođenja nije ni čudno , jer u tom procesu nije ni sudjelovao.

Dr.Franjo Tuđman, 25. travnja 1991. donio je Odluku o raspisu referenduma u Republici Hrvatskoj za dan 19. svibnja 1991. godine, a u vezi s pregovorima o razrješenju državne krize u SFRJ.u razdruživanja od Jugoslavije( referendum je najdemokratskiji način izražavanje volje naroda)

  • Na referendum je izašlo rekordnih 83,56% birača. 94,16% izjasnilo se potvrdno za samostanu RH.
  • Na osnovu referenduma Hrvatski sabor (koji se tada zvao Sabor Republike Hrvatske) donio je 25. lipnja 1991. dvije značajne odluke:
    Deklaracija o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske
    Ustavna odluka Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.

Prema tome riječi ” vodećeg intelektualca “Marka Vučetića;
“Republika Hrvatska je nastala Tuđmanu usprkos, a ne zbog Tuđmana i po Tuđmanu. Oni koji se danas pozivaju na Tuđmana, oni koji danas žele državu kakvu je Tuđman htio, a to je država posve izručena njegovoj volji, mogu imati samo antidemokratski legitimitet” su evo , dokazala sam, potpuno promašene i bezvrijedne!

Dr. Dranjo Tuđman na najdemokratskiji način poveo je proces osamostaljivanja Hrvatske i to je vrednovano i priznato njenim međunarodnim priznanjem i prijamom u UN.

  • 15. siječnja 1992. godine, su sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ) priznale Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu:
  • 22.svibnja 1992.godine, Hrvatska je primljena u Ujedinjene narode. Hrvatska trobojnica s povijesnim grbom zavijorila se ispred sjedišta Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Jeli to neuspjelo stvaranje države? Nije, uspješno, međunarodno priznato!

A o tome jeli današnja Republika Hrvatska po mjeri onih koji su je stvarali; dr.Franje Tuđmana , hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda,  koji se na referendumu izjasnio za njenu samostalnost, o tome se treba i mora kritički promišljati.

Ali ne na ovakav način kao što to radi Marko Vučetić!

Ne poništavanjem i osporavanjem uloge dr.Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda, jer sadašnje stanje u RH, ne proizlazi iz nedemokratskog stvaranja RH.

Sadašnje stanje u RH rezultat je destrukcije, razgradnje i poništavanje postignutih demokratskih standarda u vrijeme stvaranja RH ! Rezultat je detuđmanizacije u kojoj su sudjelovale i još sudjeluju sve političke strukture koje  su vodile RH nakon smrti dr.Franje Tuđmana, ma koliko se pozivale na dr.Franju Tuđmana!

Ovo danas nije Hrvatska kakvu je vodio i stvarao dr. Franjo Tuđman! Nije Hrvatska po mjeri hrvatskog narod, nije Hrvatska po mjeri hrvatskih branitelja, nije Hrvatska koja predstavlja hrvatski nacionalni identitet.

Hrvatski nacionalni identitet podrazumijeva sustav vrijednosti što ih je tijekom trinaest stoljeća života i kulture izgrađivao cjelokupan hrvatski narod , od svojih početaka, stvaranja srednjovjekovne države preko njezine stoljetne obnove, sve do Domovinskoga rata i hrvatskih branitelja sa svim njihovim pravima.

Marko Vučetić je samo jedan u nizu koji su, danas se može jasno vidjeti, zagadili medijski prostor iskrivljavanjem i omalovažavanjem značajnih odrednica hrvatskog identiteta.

Sve to rade ekipe yugonostalgičara po uredništvima televizijâ, portala, radiopostaja te u časopisima, tjednim i dnevnim listovima, u službi svih politika,  unutrašnjih i vanjskih, koje  još nikako nisu prežalile Jugoslaviju, niti “oprostile “dr. Franji Tuđmanu i hrvatskom narodu, što ga je poveo u borbu za svoj nacionalni identitet i stvorio hrvatsku državu.