Obiteljski križni put 15.postaja


Isus ustaje iz groba.

Smrt nije kraj.

Ona je prijelaz iz ovoga života u drugi.

Gospodine, daj da mi i smrt i patnje budu prijelaz, priprava, preobrazba u vječni život.

“Sva naša nutrina treba biti neko uskrsnuće, uzdignuće nad zemaljsko, vremenito i svagdanje.

Uskrsnuti znači biti slobodan i neovisan o zemlji.

Uskrsnuti znači biti svjestan da nam je Krist oprostio grijehe, da smo djeca Božja, da imamo zalog vječnog života i pravo na baštinu u nebu.

Kada bismo imali savršenu uskrsnu vjeru, bilo bi u nama nešto pobjedničko, neko sunčano svjetlo, koje bi divno preobrazilo svagdanji život s njegovim brigama i nevoljama.

Vjerujmo, jer ćemo samo tako pobjediti svijet i sve teškoće! Sretni ćemo biti na ovom svijetu, a sretniji i nagrađeni na drugom”

Križni put Bl. Miroslava Bulešića, MOJA OSVETA JE OPROST

15.POSTAJA

ISUS JE USKRSNUO

Uskrs-860x450_c

Biblijski tekst
«Uvečer, toga prvog dana u sedmici, dok su vrata gdje bijahu učenici bila zatvorena zbog straha od Židova, dođe Isus, stade pred njih te im reče: ‘Mir vama!’ To rekavši pokaza im ruke i bok. I učenici se obradovaše kad vidješe Gospodina.»

(Iv 20, 19-20)

-Klanjamo se Tebi, Isuse, i blagoslivljamo Tebe!
-Jer si po svom svetom Križu svijet otkupio!

Kada je Isus Krist naš Gospodin propovijedao Evanđelje o Kraljevstvu Božjem, Očevom, često gaje uspoređivao sa svadbom i gozbom.
Gospodine, ti si i nas i mnoge mlade združio svetom Ženidbom. Pozvao si nas na Euharistijsku gozbu na kojoj si nas počastio svojim presvetim tijelom i krvlju… Bio si gost na zemaljskoj svadbi i svadbenoj gozbi – piru, na početku našega zajedničkog života. Tako si nas uveo u svagdanji život u kojemu je, kroz žrtve i križeve, kroz radosti i žalosti u nama raslo tvoje Kraljevstvo koje je u punini cilj našega bračnog i obiteljskog zajedništva života. Vječna svadba i vječna radost u zajedništvu života u Božjem trojstvenom zajedništvu života sa svima svetima, to je konačni dar tvoga života, smrti i
uskrsnuća, tvoje Pashe, tvoga Vazma.

Naše preobraženo biće i naša preobražena obitelj, oslobođeni svake zemaljske
smrtnosti, uživati će tvoju nazočnost i biti dionici u zajedništvu tvoje slave. Uskrsli Isuse, vodi nas kroz sva iskušenja životnih putova, da konačno stignemo na tvoju
vječnu svadbu koju si pripravio svima koji te ljube. Amen.

Gospodin slavno uskrsnu
Aleluja, aleluja.
Na ljudsku sreću beskrajnu
Aleluja, aleluja.

On slavno svrši ljuti boj.
Aleluja, aleluja.
Od grijeha spasi narod svoj.
Aleluja, aleluja.