Istarska politička scena bogatija za još jednu političku stranku


Ovaj vikend u Istri su se osnovala tri ogranka stranke DOMOVINSKI POKRET Miroslava Škore, i to ;

u Medulinu u petak 18.rujna,

u Puli isto u petak 18. rujna i

u Poreču u subotu 19.rujna 2020.godine.

Ova događanja predstavljaju svakako osvježenje na istarskoj političkoj sceni i doprinose slobodi izražavanja političkog opredjeljenja, pluralizmu i demokraciji. Mnogo je ljudi nezadovoljno općenito stanjem u Istri i Republici Hrvatskoj. Postojeće političke stranke ne ispunjavaju očekivanja hrvatskih birača, ne ispunjavaju predizborna obećanja, zaborave ih i zanemare. Dolaskom na vlast prevladaju interesi različitih lobija i interesnih skupina. Izabrani zastupnici zanemare prvi članak Ustava RH da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, pa kada se pojavi stranka koja obećava da će raditi sa narodom i za narod, privuče nezadovoljnike radom i rezultatima postojećih stranaka.

Korupcija, klijentelizam, cenzura u medijima, nezainteresiranost birača da na izborima svojim sudjelovanjem pokušaju nešto promijeniti, sve to uvjetovalo je da se hrvatski birači okrenu prema Domovinskom pokretu Miroslava Škore. Domovinski pokret Miroslava Škore učinio je čudo u nepunih dva mjeseca postojanja stranke do izbora. Bez stranačke infrastrukture na terenu, bez novaca, u izrazito neprijateljskom okruženju, etabliranih stranaka, dobiti 16 mandata je ravno čudu.

Sve je to postignuto zahvaljujući entuzjazmu volontera koji su odradili i predsjedničku kampanju i parlamentarne izbore! Volontera koji su dali dio sebe, svog vremena i svoje želje za boljom i pravednijom Hrvatskom! Sada su ti volonteri dobili priliku pokazati koliko i što mogu napraviti za demokratsku, pravednu i pravno uređeniju Hrvatsku.

Jer u Istri i cijeloj Hrvatskoj suočeni smo sa procesima koji nisu u skladu sa poštivanjem ljudskih prava i sloboda. Državne institucije ne ispunjavaju obveze koje po Ustavu RH imaju prema građanima! Vlada opća, pravna, politička i egzistencijalna nesigurnost. Stoga se pojavom novog pokreta ili stranke pojavi nada da ipak postoji način izlaska iz takvog začaranog kruga naizgled zabetoniranog političkog ustrojstva u kojem prevladavaju korumpirane i kriminalom povezane političke strukture vlasti!

Da čitateljima približim što je to mnoge volontere privuklo da se angažiraju i daju dio sebe i svog vremana, evo izvatka iz Programa Domovinskog pokreta Miroslava Škore;

“Nakon urušavanja komunističkog totalitarnog poretka uEuropi, Hrvatska je stekla slobodu i političku neovisnost voljom većine građana i oružanim otporom agresiji. Obranjena je u Domovinskom ratu, a obnovljena prvim slobodnim izborima.Prvih deset godina nove hrvatske neovisnosti proteklo je u uspostavljanju cjelovitosti i suvereniteta, obnovi nacionalnog identiteta kao i postavljanju temelja za daljnji razvoj i organizaciju suvremene hrvatske države. Vrijeme u proteklih dvadeset godina obilježeno je degradacijom i urušavanjem svih temeljnih vrijednosti, institucija i političkog sustava, onoga što je trebalo postati moderno i demokratsko društvo. Nužnost promjena nameće obvezu uspostavljanja nove političke opcije koja će preustrojiti institucije i osigurati funkcioniranje sustava i vladavinu prava u državi u kojoj društvo mora znati od kuda dolazi i kamo ide.

Domovinski pokret odgovor je političkim elitama koje ne razvijaju hrvatsku državu sukladno njezinim povijesnim, gospodarskim, geostrateškim i demografskim potrebama, nego u interesu stranih sjedišta moći koja ne uvažavaju nacionalni interes suverene Republike Hrvatske. Poslanje Domovinskog pokreta je vraćanje odgovornosti u politiku, te okupljanje svih domoljubnih snaga u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj s ciljem provođenja nužnih promjena u prijelomnom trenutku naše, europske i svjetske povijesti.Trasiranje puta u budućnost mora biti na temeljima čistihi jasnih odnosa iz prošlosti. Stoga, u skladu s rezolucijama EU parlamenta, inzistiramo na jednakom vrednovanju svih totalitarnih sistema i s tim u svezi u javnom prostoru neprihvatljivih simbola svih totalitarnih režima; kako nacističkih, fašističkih tako i komunističkih.”

Na sve tri osnivačke skupštine bilo je radosno i svečano, uz goste saborske zastupnike i istaknute članove stranke.

U Medulinu i Puli skupove su pozdravili saborski zastupnik prof.dr. Milan Vrkljan i nositeljica liste za parlamentarne izbore Domovinskog pokreta Miroslava Škore za 8.izbornu jedinicu dr. sc. Carla Konta.

U Poreču je bilo izrazito svečano uz predstavnika lokalne vlasti nezavisnog vjećnika grada Poreča i građanskog aktiviste , prof. Maurizia Zennara i saborske zastupnice Domovinskog pokreta dipl.pravnice Ružice Vukovac.

Osnivačke skupštine vodio je brigadir Ivan Smojver!

Izabranim predsjedništvima ogranaka želim uspjeh u radu na dobrobit lokalne zajednice, Istre i domovine Hrvatske.

Lili Bencik/hrvatskepravice

FB_IMG_1600446624162.jpg

Jedna misao o “Istarska politička scena bogatija za još jednu političku stranku

  1. A-u -hIstriji nema nitko sanse za promjene?Samo “furiozo”i crveni potomci-koji zive corpus separatum–idees je histrionima bozanstvo i lova do krova–za Hrvatsku nikad spremni–jbg-kad objese pijanicu i drogerasa a fleguana zatvore-moglo bi se razgovarati–ovako–niente

    Sviđa mi se

Komentari su isključeni.