Koga to još uvijek žulja dr. Franjo Tuđman?


Jugoslavija, paravan za Veliku Srbiju

U bivšoj Jugoslaviji stalno smo slušali o državnom neprijatelju, koji želi srušiti ” državu bratstva i jedinstva svih naroda i narodnosti ” Taj neimenovani državni neprijatelj bili su svi oni koji su mislili drugačije od službene Komunističke partije koja je bila na vlasti i koji je nisu podržavali.

U tu svrhu, očuvanja tekovina NOB-a i bratstva i jedinstva osnovane su tajne službe, sa neograničenim sredstvima i moći, koje su odlučivale o životu i smrti cjelokupnog stanovništva unutar države, a i van državnih granica.

Najveći neprijatelj bila je NDH i emigracija koja je izbjegla genocid nakon Bleiburga. Nisu bili državni neprijatelji četnici koljači, koji su šajkače sa kokardom zamjenili kapom partizankom sa crvenom zvijezdom, nego ustaše! A zašto? Zbog velikosrpske politike, kojoj je Jugoslavija bila paravan za Veliku Srbiju.

UDBA je te hrvatske emigrante proganjala po cijelom svijetu, ubivši ih od 1945-1990.godine 73, uz otmice i pokušaja ubistva koji nisu uspjeli brojka je daleko veća. To je bio državni terorizam , sve pod izlikom da su to državni neprijatelji, koje treba fizički likvidirati, bez obzira što nisu živjeli u Jugoslaviji. A ljudska prava i slobode???

Velikosrpska politika kojoj je Jugoslavija bila paravan Velike Srbije, propagandom i lažiranjem povijesnih činjenica, sakrivajući i dan danas cjelokupnu arhivu NDH, stvorila je sliku o zločinačkom hrvatskom narodu.

Svoju pravu narav velikosrpska politika pokazala je brutalnom agresijom 1991.godine na Hrvatsku i na BIH, u kojoj je bilo jasno vidljivo da je upravo obrnuto. Zločinci su velikosrbi, četnici, koji su u ime Velike Srbije provodili etničko čišćenje na prostoru koji je trebao ući u Veliku Srbiju. I ne samo etničko čišćenje, nego i kulturocid, rušenjem Crkava, pljačkom kulturnih i ostalih dobara, da se nikada Hrvati ne vrate, kao da nisu nikada na tom prostoru živjeli.

Hrvatski narod i svi oni koji su Hrvatsku smatrali svojom domovinom su se u tom raspadu komunističkog sistema i raspadu Jugoslavije uspjeli obraniti od velikosrpske agresije i predvođeni dr.Franjom Tuđmanom, pobjedom u Domovinskom ratu stvoriti samostalnu, demokratsku i međunarodno priznatu, članicu UN, Republiku Hrvatsku.

Od međunarodnog priznanja RH 15.siječnja 1992. godine do danas, ima ih koji se nikako ne mogu pomiriti sa njenim postojanjem. Točnije ne mogu prihvatiti da hrvatski narod ima svoju državu! Da točno sam se izrazila, državu po želji hrvatskog naroda, ne manjina i ostalih. A Hrvati čine 90,42% stanovništva Hrvatske.

Unutarnji neprijatelji hrvatske državnosti, obilno financirana iz Proračuna RH

Među njima svakako prednjači portal Faktograf.

Zašto Faktograf? Zato što su u Faktografu upravo svi ti, koji se ne prihvaćaju postojanje samostalne hrvatske države. Osnivači Faktografa GONG i HND, koji su sve samo ne hrvatski orijentirani. a novinari i urednici Faktografa, većina njih su potekli iz Novosti SNV-a Milorada Pupovca.

Milorad Pupovac je predsjednik stranke SDSS, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, suđen u Hagu za ratne zločine nad hrvatskim stanovništvom, između ostalih i za zločine na Ovčari.

https://blog.vecernji.hr/sandra-sabljak/stranka-koju-je-utemeljio-ratni-zlocinac-goran-hadzic-ucjenjuje-hrvatsku-vladu-9618

Faktograf je dobio ovlasti od Facebook-a da utvrđuje točnost informacija i vijesti koje se objavljuju na toj društvenoj mreži.

Međutim uz brojne primjere osvjedočili smo se kako je Faktograf neprofesionalan, pristran i naravno protuhrvatski usmjeren. Nisu me demantirali niti u slučaju kada sam napisala da su im Novosti SNV-a kriterij za utvrđivanje istine, https://hrvatskepraviceblog.com/2019/06/18/na-sto-je-spala-istina-u-hrvatskoj-faktografu-hr-mjerilo-istine-su-novosti-snv-a/

niti u slučaju ridikula od povjesničara, člana Radničke fronte Stefana Gužvice,https://hrvatskepraviceblog.com/2020/06/11/faktograf-se-sramoti-sa-stefanom-guzvica-kao-jedinim-mjerilom-istine-moze-li-novinarstvo-nize-pasti/

Faktograf je taj kojemu smetaju čak i obljetnice na kojima se obilježavaju događaji iz Domovonskoh rata

Zatim uz Faktograf svakako su i političke stranke koje ulaze u Sabor i kroz institucije hrvatske države razaraju ionako krhku demokraciju. Ne samo da je to napad na demokraciju u maniri najgoreg jednoumlja, nego se napadaju sami temelji na kojima je stvorena hrvatska država sa ciljem njezina rušenja ili priključivanja u neke zapadno -balkanske asocijacije.

Krenulo je u samom srcu hrvatske države u Hrvatskom Saboru, a sve pod plaštom demokratskog prava iznošenja mišljenja, jer kvalifikacije koje iznose za prvog predsjednika samostalne hrvatske države nisu sloboda demokratskog iznošenja mišljenja, nego napadi na same temelje hrvatske državnosti.

Tako je saborska zastupnica Radničke fronte, ekstremno lijeve stranke, Katarina Peović, sa neviđenom agresivnošću dr.Franju Tuđmana 24.rujna 2020.godine proglasila djelom udruženog zločinačkog pothvata?!

“Je li prikladno ime novog sveučilišta dr. Franjo Tuđman, s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu” rekla je.

Na njenu izjavu reagirao je na Twitteru odvjetnik pri Haškom sudu Luka Mišetić i ustvrdio da ničim nije dokazano sudjelovanje dr.Franje Tuđmana u udruženom zločinačkom pothvatu.

E ali Katarina ne odustaje tako lako, pa bi i mrtvog Franju Tuđmana rado vidjela osuđenog. Na to joj opet Luka Mišetić odgovara

Znači isti dan 24.rujna 2020.godine Luka Mišetić je odgovorio Katarini Peović da njene tvrdnje nisu točne ni istinite. Da bi i nakon tog saznanja Katarinica ponovno potvrdila istu izjavu u Novostima SNV-a.

https://www.portalnovosti.com/katarina-peovic-cinjenica-je-da-je-tudjman-bio-dio-udruzenog-zlocinackog-pothvata?fbclid=IwAR3Ysx4ynG16zc5VQ0Xpv6IWg94umuz60PKVuAl0TF8zp1URpItmvfPVEps

A na njenu se izjavu naravno nadovezao, a tko drugi nego Faktograf. Tako se krug zatvorio kao što sam napisala u uvodnom dijelu.

Novinar-urednik Faktografa Petar Vidov opetovano ponavlja, jer je to koordinirana akcija sa Novostima SNV-a, netočne i neistinite navode, koje je prethodno Luka Mišetić demantirao;

Ali ni to nije bilo dovoljno, pa Faktograf i dalje inzistira na tvrdnji da bi se dr. Franji Tuđmanu sudilo , ali eto prerano je umro, pa nisu stigli podignuti optužnicu. I to je Luka Mišetić demantirao, pa je sve postalo još jedan jalov pokušaj proglasiti Hrvatsku kao rezultat udruženog zločinačkog pothvata .

Tko je tvorac umotvorine Udruženi zločinački pothvat?

Ni više, ni manje nego sam bivši predsjednik RH Stjepan Mesić u dva mandata izabran za Predsjednika Republike Hrvatske, jedini na svijetu poznati Predsjednik jedne države koji je svjedočio, tajno na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Deen Haagu u Nizozemskoj protiv države kojoj je na čelu kao Predsjednik, dakle protiv samog sebe, jer on predstavlja kao Predsjednik države tu Državu i u svijetu brani njene interese.

To je potvrdio i Vladimir Šeks otvoreno optuživši Stjepana Mesića da je isključivo njegova krivica za udruženi zločinački pothvat “Mesić je u svojim brojnim istupima branio tezu Haškog tužiteljstva da su Franjo TuđmanGojko Šušak i Janko Bobetko, zajedno sa šestoricom bivših dužnosnika Herceg-Bosne, provodili udruženi zločinački pothvat u odnosu na BiH. Prvostupanjska haška presuda u ovom slučaju, u svibnju 2013., u velikom se dijelu temeljila na Mesićevim tvrdnjama koje on nastavlja zastupati.” ponovio je Šeks za Novi list.

Napominjem da su Stjepan Mesić i Josip Manolić 1994.godine pokušali državni udar kako bi srušili predsjednika dr.Franju Tuđmana.

“Govorio je da je Tuđman instrumentalizirao tobože fašističku tvorevinu Herceg-Bosnu za uništavanje Bošnjaka, u cilju stvaranja nekakve Velike Hrvatske” kaže Šeks, a podsjeća i na slanje dokumenata Ureda predsjednika Haagu.

“Kad šef jedne države nešto kaže, posebno ako tereti vlastitu državu, onda mu se vjeruje. Haško tužiteljstvo vjerovalo je Mesiću kad je potvrđivao udruženi zločinački pothvat hrvatskog državnog vodstva, makar njega nije bilo.

Mesić je procjenjivao da će optužujući Tuđmana i Šuška izbjeći istovremeno terećenje hrvatske države. Mislio je da optužuje samo jednu politiku, već pokojnih ljudi. Međutim, ti su ljudi predstavljali političku vlast koju je narod izabrao. Zato je Mesić u konačnici teretio Hrvatsku” objašnjava Šeks.

I Stjepan Mesić dio je tog kruga koji čine Faktograf i Novosti. Otvoreno ih podržava;

Povodom izlaska tisućitog broja tjednika Novosti, kojega izdaje Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca, u javni je prostor dospjela čestitka bivšeg predsjednika Stipe Mesića koju prenosim u potpunosti:

“Tjednik Novosti jedna je od rijetkih svijetlih pojava na medijskoj sceni Hrvatske, zasjenjenoj sve više crnilom što je preplavljuje iz krugova ekstremne, nerijetko otvoreno neoustaške desnice i povijesnih revizionista. Tekstovi u Novostima, kao i grafička oprema, ne moraju se uvijek svakome svidjeti, ponekada se ni meni ne sviđaju, ali ne može im se poreći aktualnost, britkost, cjelovitost, ozbiljnost i utemeljenost. To vrijedi i za one satiričnog karaktera koji Novostima daju dodatnu, prepoznatljivu dimenziju. Uredništvo je uspjelo okupiti respektabilnu ekipu koja iz broja u broj odgovorno radi svoj posao u službi onoga što i jest osnovni zadatak i cilj novinarstva, a to je informiranje – bez pristranosti.”

Što se može reći na takve apsurde? Ostati osupnut i zgranut ponašanjem Predsjednika hrvatske države. Kada prvi čovjek jedne države svoju državu kojoj je na čelu optužuje za udruženi zločinački pothvat, onda i svi oni na manje odgovornim i važnim funkcijama misle da je sve to dopušteno bez kazne!

Lili Benčik/hrvatskepravice