Premijer Plenković iskoristio pucanje u zgradu Vlade da se totalitaristički, prijeteći i vrijeđajući obračuna sa neistomišljenicima.


Premijer Andrej Plenković je danas u Bruxellesu dao izjavu za medije u totalitarnom stilu u kojoj je sve one koji ne podržavaju njegov politički smjer prozvao i proglasio državnim neprijateljima, teroristima i napadima na njega osobno!

Obračunavao se ne samo sa oporbom, nego i sa Predsjednikom RH, Zoranom Milanovićem!

Premijer Plenković protiv svih najavio otvoreni rat svim sredstvima

Prijetio je i vrijeđao! Spustio se na osoban, prijeteći nivo u kojem su sve kritike upućene na njega osobno govor mržnje! Počeo je i on biti “ugrožen” kao i njegov miljenik notorni ugroženik Milorad Pupovac. Traži da se istraži je li on bio meta napada na Markovu trgu?

Toliko je ugrožen, da je čak prozvao i Predsjednika Zorana Milanovića kao inicjatora napada na njega osobno „Podsjetit ću vas da je sjeme mržnje i agresije prema meni u eter 2016. u političkoj utakmici HDZ – SDP tada bacio Milanović. Da budem sasvim eksplicitan, da ne bi njega slučajno zaboravio. On je taj. On je taj koji je krenuo s etiketama, diskreditacijama, napadima koje je kasnije preuzela krajnja desnica i to doživjela kao neke činjenice“

„Svu tu mržnju i blato su bacali po meni četiri godine. Da bi to na kraju eskaliralo ovim pokušajem teškog ubojstva, a po meni puno više od toga, u ponedjeljak“, kazao je premijer. “Treba ispitati je li predsjednik vlade bio meta napada u ponedjeljak”

Ne shvaća Plenković da je to politička borba! Ako ne prihvaća političku borbu nije se trebao početi baviti politikom. Politika nisu samo hvalospjevi, politika su kritike i verbalni napadi onih koji ne odobravaju njegovu politiku. Treba biti spreman na političku borbu, a kao političar i na napade verbalne ili fizičke. Zato imaju osobne tjelesne čuvare, da ih štite 24 sata na dan-štićene su osobe!

Premijer Plenković, sve svodi na svoju osobnu razinu, na svoje JA! Ja sam preuzeo HDZ, JA sam radio na transformaciji HDZ-a, JA sam odlučio HDZ smjestiti u centar, JA sam doprinijeo stabilizaciji političke scene, JA sam dobio sredstva EU fondova za pomoć gospodarstvu u korona -krizi, JA pa JA i samo JA.

Sve kritičare njegovog političkog smjera i lijeve i desne proglasio je huškačima i govorom mržnje koji su odgovorni za pucanj u Vladu.

Njegov proces transformacije HDZ-a i države trebali bi svi odobravati, njegovo koaliranje sa SDSS-om strankom koju je osnovao razni zločinac Goran Hadžić, trebali bi svi biti oduševljeni, jer ako nisu državni su neprijatelji i neprijatelji njega osobno! Kojeg li jednoumlja!

Otvoreno je prijetio da će doći do gnijezda širitelja mržnje, gnijezda huškača, zamislite gnijezda kao u komunizmu , koje će on razotkriti i onesposobiti.

„Prepoznali su se huškači, tu mislim na Domovinski pokret i sve njegove frakcije… Očito su njihove huškačke poruke koje puštaju u javnost kroz Bujicu, Hrvatski tjednik, kao dva eklatantna primjera širenja govora mržnje, koji su usmjereni prema meni, su potaknuli možda ovoga mladoga čovjeka da napravi ovakav napad, pokušaj teškog ubojstva s terorističkim elementima“. Predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru nazvao je “klaunom, koji bi bilo bolje da je ostao na estradi”.

Točno je iskoristio pucnjeve na zgradu Vlade za osobni obračun sa svima koji su ga kritizirali i koji mu sluganski ne odobravaju njegovu politiku.

A zašto bi svi slijedili Plenkovićevo JA? Zar smo u totalitarizmu , jednoumlju da bi svi slijedili njegovu političku viziju. Ustav RH po tom pitanju je jasan

Članak 1.

Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Članak 6.

Osnivanje političkih stranaka je slobodno.

Unutarnje ustrojstvo političkih stranaka mora biti sukladno temeljnim ustavnim demokratskim načelima.

Stranke moraju javno polagati račun o porijeklu svojih sredstava i imovine.

Protuustavne su političke stranke koje svojim programom ili nasilnim djelovanjem smjeraju podrivanju slobodnoga demokratskog poretka ili ugrožavaju opstojnost Republike Hrvatske. O protuustavnosti odlučuje Ustavni sud Republike Hrvatske.

Prema tome Premijer Plenković krši Ustav RH, jer nije on taj koji odlučuje, već Ustavni Sud, a sa ovim istupom izvršio je pritisak i na Ustavni Sud iz osobne osvete prema svima koji su ga kritizirali. Autokratski i totalitarno!

JA sam dobio izbore, većina je uz moj program. JA imam potporu većine! Nije točno! Ima većinu po izašlim na izbore, a na izbore nije izašlo 53,10 % birača. Od 3.677.904 birača , glasalo je 1.705.620 birača, odnosno 46,90%. Od tih izašlih birača HDZ je dobio 621.008 glasova, što po izbornom zakonu je većina 37,26%, ali u odnosu na ukupan broj birača to iznosi 16,88% birača. Što znači da politiku Premijera Plenkovića podržava samo 16,88 % glasačkog tijela u Hrvatskoj. Svi ovi 83,12 % birača ne podržavaju njegov politički smjer! A upravo zato ni ne izlaze na izbore i trajno su nezadovoljni stanjem u domovini.

Način i riječi koje je izgovorio živo me podsjećaju na neka prošla vremena za koja sam mislila da su zauvjek završila u povijesti.

Međutim ovaj današnji nastup jasno je pokazao da se taj totalitarnio način vladanja još uvije zadržao u mentalnom sklopu političara u Hrvatskoj., a naročito u Premijeru Plenkoviću!

Zamislite koji povrijeđeni ego mora biti kod Plenkovića kada naglašava da nitko iz oporbe nije došao na konzultacije kod njega nakon izbora! Nije shvatio zbog čega su odbili???

I on naglašava da oporba nikada neće doći na vlast, nikada to on garantira! A kako tako nešto može garantirati? Kako i na osnovu čega? Kako može narediti glasačima za koga će glasati? Kako? Misli li namještati izbore , kao do sada, pa da vlada doživotno? Kako može biti tako siguran u jednom demokratskom društvu, u kojem odlučuju građani na izborima? To je veoma sumnjiva izjava, koja ukazuje na nedemokratske metode na izborima !

Prijetnje i vrijeđanje neprimjereni u demokratskom svijetu šokantno su zvučale nakon 28 godina izgradnje demokracije u Hrvatskoj.

Političkog suparnika naziva “klaunom” , ponižava i vrijeđa! Jeli to izričaj jednog premijera? Ne, to samo pokazuje nekulturu i nervozu!

Svi su krivi samo on nije! On je savršen, njegov polittički program je jedini dobar, njegova vlada je jedina donijela stabilnost, donijela suradnju sa manjinama, tako da sada imamo bratstvo i jedinstvo ili Croslaviju!

I točno je da imamo hrvatsko četničku Vladu, jer je SDSS osnovao četnik Goran Hadžić, ratni zločinac za zločine prema Hrvatima, a između inih i one na Ovčari! U članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90 (15. marta) str. 1, 3, pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navode se detalji o utemeljenju stranke.

„Na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK-a. Na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana je nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). Tom prilikom jednoglasno je usvojen Statut stranke i formiran je Glavni odbor koji broji 33 člana, dok Nadzorni odbor ima 3 a Statutarni 5 članova SDSS-a, dok predsjednika stranke treba izabrati na prvoj sjednici tog tijela“, objavile su okupacijske „Vukovarske novine“ u broju 90 od 15. 03. 1997. “Obraćajući se tada 5. marta 1997. godine na osnivačkoj skupštini nazočnima ratni zločinac Goran Hadžić naglasio je da se programom SDSS-a treba izboriti da za stranku glasaju i drugi narodi jer činjenica da živimo u Hrvatskoj, ali želimo da tzv. Oblast bude prihvaćena u Europi. Goran Hadžić je još tada izjavio da je “demokrata po ubeđenju” ali je zaželio da se oko SDSS-a okupe svi Srbi jer je trenutačno najvažnije srpsko jedinstvo”.Antun Ivanković

Pročitajte više na: https://blog.vecernji.hr/sandra-sabljak/stranka-koju-je-utemeljio-ratni-zlocinac-goran-hadzic-ucjenjuje-hrvatsku-vladu-9618 – blog.vecernji.hr

Plenković kaže da nije nikoga uvrijedio i da njegove riječi nisu donijele kao posljedicu da je netko stradao! A ja mu sa punom odgovornošću odgovaram da je njegova politika pomirenja sa SDSS-om i njegova politika neprocesuiranja ratnih zločina itekako bila razlog i povod za samoubistvo mnogih branitelja i razlog mnogih da napuste Hrvatsku, razočarani u njegovu politiku i način vođenja države.

” 3.100 branitelja kojima je politika hrvatskih vlasti bila do te mjere nepodnošljiva da su digli ruku na sebe. Tih 3.100 branitelja preživjelo je granate, bombe, metke i logore, velikosrpsku agresiju i rat, ali nisu mogli preživjeti ovakav mir. Bili su jači od strahota rata, ali nisu se mogli nositi sa strahotama mira”, poručio je Stipo Mlinarić Ćipe hrvatski branitelj koji je preživio srpske logore, zastupnik DP u Saboru

Kada bi Premijer Plenković bio sposoban malo smanjiti svoj ego i pokušao razumjeti frustracije koje izaziva njegov način vođenja države uvidio bi da nitko drugi nije kriv , nego upravo on sam. On sa svojom politikom koju šutljiva većina koja ne izlazi na izbore ne podržava , izvor je trajnih frustracija kod većine hrvatskih građana i to je glavni razlog pucnjave na zgradu Vlade!

Mladi Danijel Bezuk 22-godišnji mladić, pokoj mu duši, žao mi je djeteta i kao majka suosjećam sa njegovom obitelji, ali nije on sam kriv za taj suludi čin koji je počinio, kriva je vlast kojoj nije vjerovao da može donijeti pravdu običnom malom čovjeku, što se vidi po poruci koju je napisao prije smrti;”dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti”

Poruka je više nego jasna! Na taj suludi čin natjerala ga je nepravda i nefunkcioniranje pravne države; ” bezobzirno gaženje ljudskih vrijednosti” Upravo to i radi cijelo vrijeme kako je na vlasti Premijer Andrej Plenković, gazi ljudske vrijednosti, izruguje se, ponižava i omalovažava sve koji ga ne podržavaju.

Da počnem samo sa Istanbulskom konvencijom;

Istanbulska konvencija kao štiti žene i obitelj od zlostavljanja i evo što je govorio tada Premijer Plenković;

“Bit konvencije je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji, dakle, nema nikakvog učinka te konvencije,  da se u naš pravni poredak uvodi treći spol, da se priznaju istospolni brakovi, da naš obrazovni sustav morate primjerice u programima nastavnim imati homoseksualni sadržaj i slično. To su sve netočnosti. Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala” tako je govorio Premijer Plenković u vrijeme kampanje za usvajanje Istanbulske konvencije.

I naglasio je da ” Interpretativna izjava  kao dio zakona o potvrđivanju konvencije, koju je Hrvatski sabor izglasao, i koja time obvezuje sve hrvatske institucije, dobila  tako pohvalne ocjene da se čak na stručnoj razini govori o tome kako bi se takva izjava mogla koristiti kao model koji bi pomogao i drugim državama prilikom potvrđivanja ratifikacije, kako bi izbjegle i otklonile ideološke i svjetonazorske teme, a u kontekstu izrazitog negativnog fenomena koji je prisutan diljem Europe”

Međutim  Austrija, Finska, Nizozemska, Norveška, Švedska i Švicarska istaknule su interpretivnu izjavu kao nevažeću nakon što ju je dala bivša lijeva poljska vlada, stoga je upitno kome će ona u Europskoj uniji predstavljati uzor u načinu rješavanja fenomena zvanog Istanbulska konvencija.

„ Prema našem zakonu inerpretativna izjava je izjava kojom Republika Hrvatska izražava svoje tumačenje. To govorim zato što u javnom prostoru postoje mnogi koji pretendiraju biti politički akteri pa kažu da su interpretativne izjave bezvrijedne. To pokazuje njihovo veliko neznanje“ tumači naš Premijer.

Tako Premijer govori o Interpretativnoj izjavi, pa sam se potrudila pročitati Istanbusku konvenciju u kojoj se po članku  78  IK ratificira u cjelosti, bez rezervi!

Pa evo citiram članak;

Članak 78. – Rezerve

  1. Nikakve rezerve ne mogu se staviti u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije, osim iznimaka predviđenih u stavcima 2. i 3.

Znači da nas je Premijer Plenković cijeli vrijeme obmanjivao, čak govorio da ne razumijemo, ali mi jako dobro razumijemo kada netko radi protivno našem hrvatskom identitetu . Izjava je beskorisna, a rodna ideologija ugrađena je u sve zakone RH, mada je plenkocić izjavio;”To su sve netočnosti. Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala

Ovih nekoliko primjera pokazuje da je rodna ideologija ušla u sve djelatnosti, od obitelji, rada, obrazovanja, obrta pa čak i lovstva.

Afera sustiže aferu, sve jedne za drugom, u narodu ključa nezadovoljstvo. Običan mali čovjek u Hrvatskoj na svakom koraku osjeća društvenu nepravdu i bahaćenje i korupciju vladajuće političke elite , pravosuđa i sluganskih medija.

Nevjerojatno, ali ova vlada  umjesto da definitivno ukine blokade , nakon šest mjeseci moratorija, u jednom danu ponovno će otvoriti vrata blokadama računa za minimalno 230 tisuća građana, kojima će se u sljedeća četiri mjeseca pridodati još 30-50 tisuća. Ljudi ostaju bez posla, zatvaraju se ugostiteljski objekti a oni obnavljaju blokade?

Hrvatska je jedina članica EU u kojoj ovrha, često na temelju nevjerodostojnih “vjerodostojnih isprava”, automatski povlači blokadu računa . Toga vjerojatno nema nigdje drugdje u civiliziranom svijetu.

U EU postoji osobni bankrot u kojem dužniku ostave dovoljno sredstava za osnovne životne potrebe, ovrhe provode suci, ne zaračunavaju se pristojbe i kamate na javno bilježničku pristojbu, ne izbacuju ljude iz svojih domova, a u Hrvatskoj, kao socjalnij državi nema milosti, izbacuju cijele obitelji sa malodobnom djecom, branitelje…

Premijer Plenković ništa ne zna o torbama novca po prtljažnicima, o torbama novca u stanu zamjenice tužiteljice u DORH-u na slučaju Agrokor, ništa ne zna o klubu sa brojačem novca u koji mu zalaze ministri, ništa ne zna o orgijama u tom klubu i privatnim zabavama u vrijeme kada se nismo smjeli maknuti od kuće zbog korone, ništa ne zna o vjetroelektranama, ni on ni njegov ministar gospodarstva, ništa Premijer ne zna! Blaženo neznanje!

Premijeru nije sporno što sve ove godine ubojice i počinitelji ratnih zločina nisu kažnjeni za razrušene gradove, silovanja i ubijanja. Njemu nije važno što ljudi zbog toga pate, susreću svoje mučitelje i ubojice njihovih dragih, susjeda i poznanika! Nema u njega suosjećanja za hrvatske žrtve . Njemu su bitne srpske žrtve i zbog njih žrtvuje veličinu i značaj Oluje u hrvatskom narodu, da se slučajno Srbi ne bi uvrijedili kada ih se nazove četnicima i agresorima.

Plenković od nas traži da budemo tolerantni, da opraštamo, da je konačno došlo vrijeme suživota! Suživota bez kajanja, bez priznavanja krivice, bez kažnjavanja zločinaca, a ne vidi da je to sve samo srpska podmukla i pokvarena farsa da se uvuku u sve pora vlasti, sve po Memorandumu 2 SANU. Premijer pokušava nametnuti svoje poimanje tolerancije, u koju mi Hrvati sumnjamo, ne vjerujemo i ne prihvaćamo!

Dok se on bavi transformacijom HDZ-a u centar, pa ne zna jeli malo desni ili malo lijevi centar, narod iseljava i odlazi, narod je u dužničkom ropstvu, narod napušta svoje domove, svoja imanja, svoja sela, Slavonija se ispraznila, žitnica koja nas je mogla svih hraniti ispraznila se zbog uvoznog lobija koji je uništavao hrvatskog seljaka i proizvođača.

Premijer Plenković nametanjem svog političkog pravca želi promjeniti hrvatski narod, njegov nacionalni identiteti i kulturu, a ne shvaća da narod to odbija, da narod ne može mjenjati, da ni komunisti sa svim likvidacijama koje su imale oznake genocida nisu uspjeli promjeniti hrvatski narod, pa neće ni on! Izgleda da ne može prihvatiti da nije omiljeni Premijer i vođa u velikom djelu hrvatskog naroda.

Lili Benčik/hrvatskepravice


Jedna misao o “Premijer Plenković iskoristio pucanje u zgradu Vlade da se totalitaristički, prijeteći i vrijeđajući obračuna sa neistomišljenicima.

Komentari su isključeni.