SDSS godinama dijeli lekcije Hrvatima, sa svojim Biltenima prikazuje ih po svijetu kao zločince i progonitelje Srba, a osnovao ju je ratni zločinac, četnik, u okupiranom Vukovaru u tzv. Republici Srpskoj Krajini


4.dio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 

Premijer Andrej Plenković   legalizirao je i potvrdio velikosrpsku ideologiju! Velikosrpsku agresiju  je hrvatski narod već platio životima svojih najmilijih i razaranjem svoje zemlje i svojih domova, i još će umjesto agresora plaćat i  za tragediju koju su oni  izazvali i svojem narodu!

Bliži se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje , ponavlja se  komemoracija kao u Gruborima!

Hoće li SDSS opetovano izjednačavati žrtvu i agresora kao prošle godine kada je vijenac spustio u Dunav?

Hoće, pridružiti će mu se Ivan Milas“ Pupovac i državni tajnik Milas bacaju vijenac za one koji su poginuli vršeći agresiju na Vukovar“

Hoće; Premijer Plenković je slavodobitno izjavio;  “Mislim da je to jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota. S obilježavanjima koja su krenula dolaskom Borisa Miloševića u Knin i dalje zaokružujemo geste koje su važne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njezine demokracije”, rekao je Plenković podsjetivši da je to postao neradni dan zahvaljujući njegovoj Vladi.

Koju poruku šalje Vlada RH i Premijer Plenković sa SDSS koalicijom i potpredsjednikom Vlade  za socijalna pitanja,  ljudska i manjinska prava  Borisom Miloševićem ?

Užasnu poruku, opasnu poruku da se zločin isplati;

 1. Možete nekažnjeno započeti pobunu protiv legalno i legitimno izabrane Vlasti države Hrvatske,
 2.  možete okupirati 1/3 hrvatskog teritorija,
 3. možete razarati, ubijati hrvatski narod,
 4. možete hrvatske branitelje prokazivati i zatvoriti u logore u Srbiji,
 5.   susjede mučiti,  ubijati,
 6. sakrivati masovne grobnice,
 7. možete nakon završetka ratnih razaranja odnijeti hrvatsko kulturno blago i komplet arhivu iz Vukovarske bolnice u Beograd,
 8. možete neprekidno, godinama podrivati i blatiti po svijetu integritet i suverenitet države Hrvatske i to hrvatskim novcem sa svojim Novostima i Biltenima
 9. možete se rugati hrvatskoj himni,
 10. možete Hrvatsku nazivati “neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”
 11.  možete o katoličkom vjeronauku u školama pisati i tom prilikom ga nazvali “primitivnim srednjovjekovljem”, a vjeroučitelje “luđacima” i “neoustašama”
 12. možete prijetiti “ bobu bob, popu grob“
 13. možete pisati o ustaškom genocidu, kojeg nije bilo
 14. možete za prvog hrvatskog Predsjednika napisati“ “Normalni građani znaju da je samo obješeni Prvi predsjednik onaj koji nam danas treba.”
 15. možeš pisati i mi ćemo to financirati; ;”… Nezavisna Republika Hrvatska ima imalo integriteta i samopoštovanja, da je  dakle riječ o ozbiljnoj državi, a ne o maloj, pizdunskoj zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša“
 16. možeš pisati da je Hrvatska propali projekt
 17.  ma sve možete, ako ste Srbin i član SDSS-a i nećete  snositi nikakvu odgovornost, nikakve posljedice, jer će vam nakon protoka vremena premijer Andrej Plenković i cijela hrvatska Vlada , sve velikodušno  oprostiti!!

U ime pomirbe i suživota ne trebate se pokajati, ne trebate priznati agresiju, ne trebate platiti ratnu odštetu, kompletna Vlada RH sve vam kršćanski oprašta.

Eto možete nekažnjeno,  bez ikakvih posljedica, bez ikakve odgovornosti i dalje nastaviti blatiti Hrvate, pisati Biltene i dijeliti ih po svijetu, proglašavati Hrvate ustašama  …Hrvatska Vlada i premijer Plenković, pa čak i Ministar hrvatskih branitelja,  će sve to sa kršćanskim razumijevanjem  prihvatiti „ koliko je bilo teško Borisu Miloševiću doći u Knin, na proslavu Oluje i koliko je SDSS-u bilo teško donijeti takvu odluku“ ( Milorad Pupovac)

Ministar Medved je na komemoraciji u Gruborima izjavio;

 “Znamo da članovima obitelji nije jednostavno da budu danas ovdje, no danas su ovdje uz vas i zvaničnici Vlade, među kojima nema osobe koja u ratu nije izgubila najmilije. Hrvatska može i mora  graditi  društvo na pravednosti istine”.

Medved je naveo da je povjerenje zahtjevno i politički i psihološki, ali je nužno zbog budućnosti. “Vrijeme je da počnemo graditi našu budućnost na istini temeljenoj na činjenicama, na pronalasku svih nestalih. Otiđimo danas s porukom poštovanja i željom da tišinu koja vlada ovim mjestom zamjeni životna radost njegovih stanovnika”

Točno je rekao Ministar Medved, da treba graditi društvo na pravednosti istine, ali koje istine? Zar „istine „SNV-.ovih Novosti i Biltena? Je li to ta „istina“ u kojoj se ni nakon famozne pomirbe ne prestaje sa optuživanjem Hrvata, sa nametanjem SDSS-ove „istine“, ne priznajući Hrvatima da budu što jesu, a da Srbi poštuju to što nisu“

Zar Srbi mogu biti ono što jesu, a  za Hrvate to ne vrijedi?

Zar na taj način Srbi poštuju što nisu?

Kako se može “graditi budućnost na istini“ koju SDSS ne priznaje;

 1. Ne priznaje agresiju,
 2. ne priznaje oslobodilački Domovinski rat, za njih je to Građanski rat,
 3. ne priznaje hrvatsku državu, njima  je glavni grad Beograd
 4. ne priznaje hrvatska obilježja ( u Negoslavcima se vije  srpska zastava)
 5. ne priznaje ustroj hrvatske države, oni bi autonomiju ili federalizaciju Hrvatske

Milorad Pupovac u Hrvatskom Saboru opet nameće svoje viđenje kako bi trebao izgledati ustroj hrvatske države, vrijeđajući i ponižavajući Hrvate. Citiram;

„ Oni koji govore o hrvatsko-srpskoj koaliciji ne razumiju baš ništa. Ne razumiju što im se pred očima događa i što se zapravo događa u Hrvatskoj, niti znaju što je hrvatsko-srpska koalicija, jer bi s poštovanjem o tome govorili.(ops)

Nama ne treba pseudosuverenizam! Imamo znakova i simbola koji su viška, koji odavno nisu trebali biti na tom prostoru….“

To je potvrda da nikakva pomirba nije moguća, jer Srbi ne priznaju pravo Hrvatima da urede hrvatsku državu bez njih, po svojem izboru ( jer ne razumiju što se događa???) Po njemu Hrvati su glupi, ne razumiju „ srpske podvale“? Razumiju itekako dobro razumiju, samo vladajući političari ne razumiju vlastiti narod koji ih je izabrao i dao im povjerenje da vode hrvatsku državu.

Vlada RH i premijer Plenković nameću pomirbu bez priznanja agresije, bez kajanja za zločine i razaranja, bez pravde za žrtve i bez kazne za zločince!

Pupovcu smetaju spomenici poginulima i ubijenima u velikosrpskoj agresiji, to treba maknuti, jer je to izraz „pseudosuverenizma“

A spomenici“ „srpskim junacima Šoškočaninu i sličnima“ njemu ne smetaju?

Prošle godine na obilježavanju Dana sjećanja …u Vukovaru Milorad Pupovac i njegova pratnja izveli su predstavu spuštanja vijenca u Dunav;

Milorad Pupovac je izjavio ;” najprije smo položili vijenac za Srbe koji su “stradali i ubijeni pred početak izbijanja sukoba”, zatim smo položili vijenac za ranjene, bolesne te za zaposlenike vukovarske bolnice koji su najprije zarobljeni, a potom ubijeni na lokalitetu Ovčara, a ovdje u crkvi Sv. Nikolaja zapalili smo svijeće za sve stradalnike, za sve žrtve, ljude koji su stradali u ratnom periodu u gradu Vukovaru i njegovoj okolici”

Milorad Pupovac točno izgovara onako kako  sam ja predvidjela bez preciziranja  tko je započeo rat, agresiju i pobunu u samoj Hrvatskoj i sa kojim ciljem ? Po njemu to su neke fantomske nedefinirane snage koje su došle i izazvale “bezumnu mržnju”, pale su odjednom “s Marsa” i počele ubijati? Zar doista  prof, dr. Milorad Pupovac misli da smo mi Hrvati neuki, politički nepismeni i da ne vidimo njegovo manipuliranje, licemjerstvo i neprestano skidanje krivice za rat sa Srbije i pobunjenih Srba u Hrvatskoj? Ne mi ne znamo tko nas je napao, tko je ubijao, rušio i uništavao po Hrvatskoj?

https://hrvatskepraviceblog.wordpress.com/2019/11/17/gdje-je-nestala-velikosrpska-agresija-u-hrvatskim-zakonima-medijskom-i-javnom-prostoru/

Ni jedan grad, ni jedno selo, ni jednu Crkvu, Bolnicu, ni Školu hrvatski vojnik. ni hrvatski narod nije srušio topovskim ili  tenkovskim granatama u Srbiji.

 Iz Hrvatske nisu tenkovi okićeni cvijećem išli za Srbiju rušiti srpske gradove i sela i ubijati srpsku ” decu” Već upravo suprotno. JNA i  velikosrpski osvajači na Vukovar su ispalili više od 6,5 milijuna projektila. Srušili su vukovarsku ratnu bolnicu i gotovo sve  civilne objekte ,nijedna kuća nije ostala cijela, a  da za to  nitko nikad nije odgovarao.

Razaranja su bila kataklizmička.

Ubijeno je 86 djece, od čega je 54 djece bilo mlađe od 10 godina. U Vukovaru je pronađeno više masovnih grobnica sa oko 2 000 ubijenih. Ranjeno je 2.500 osoba od čega su 570 ostali trajni invalidi. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 858 djece. Ukupan broj stradalih branitelja, procjenjuje se na oko 2 500, od čega je oko 900 poginulo tijekom samih borbi u Vukovaru, oko njih 600 ubijeno je nakon pada grada, a ostalih 1.000 je stradalo u borbama na širem području Vukovara. Poginulo je oko 1.000 civila. Protjerano je i prognano oko 22.000 osoba. Od  toga, oko 8.000 branitelja i civila je prošlo kroz srpske koncentracijske logore; oko 4.000 ih je ubijeno, poginulo ili nestalo, 306 se vodi kao nestali.  Na obližnjem stratištu na Ovčari  pobijeni su ranjenici iz Vukovarske bolnice, ukupno 260 ranjenika i civila.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_za_Vukovar

U Srbiju je odnešena kompletna medicinska dokumentacija iz Vukovarske bolnice i do dana današnjeg nije vraćena, jer je to materijalni dokaz njihove brutalnosti.

Posebna priča su koncentracioni logori na teritoriju Srbije, koje usput rečeno Srbija ne priznaje i sudbina zarobljenih civila i vojnika, koja je bila doista stravična  Mnoge su masakrirali srpski četnici i paravojska, svakodnevno prebijali, mučili, iživljavali se i na kraju su mnogi podlegli ozljedama nakon mučenja.

 •  Do sada su na području Vukovara pronađene 52 masovne grobnice a ekshumirani su ostaci preko 2.000 žrtava, od kojih je 1.688 identificirano.
 •  Najmlađa žrtva silovanja u logoru Stajićevo je imala 6 godina, a najstarija je bila baka od 80 godina.
 •  Iz gradskog muzeja Vukovar odneseno je 29.758 predmeta. Velik broj njih je uništen.
 •  13 policajaca koji su se borili na području Vukovara još uvijek su na popisu nestalih osoba i ne zna se što je s njima.

Za logore na teritoriju Srbije zasad još nitko nije odgovarao, Srbija  ih službeno  ni ne priznaje.

To bi sve Milorad Pupovac izjednačio sa po procjeni 50-tak ubijenih Srba u Vukovaru u ljeto 1991.godine, a da nije uopće uzeo u obzir da su Srbi iz Borova sela 2.svibnja 1991.godine iz zasjede ubili i izmasakrirali 12 hrvatskih policajaca.

Teorija  o “bezumnoj mržnji”

“Došli smo da pokažemo zajedno s ljudima koji su se ovdje okupili ono što je najvažnije, a to je poštovanje prema žrtvama bezumlja, mržnje i da kažemo da te žrtve ne smiju biti motiv za obnavljanje bezumne mržnje kao što se nerijetko događa” je izjava  na istom  tragu izjednačavanja motiva zločina, što opet nije točno, jer mržnja je dolazila i u kontinuitetu dolazi iz Srbije, a ne iz Hrvatske.

Bezumna mržnja sa hrvatske strane  je čista laž, velikosrpska laž!

Manipuliranje u svrhu poticanja mržnje i predstavljanja  Srba kao žrtve, a sotoniziranje Hrvata kao zločinaca.

I to neprekidno rade upravo sa Novostima i Biltenima

Opetovano treba ponavljati da je velikosrpska ideologija uzrok svih zala koje je Srbija počinila nad hrvatskim narodom počevši od formiranja Države SHS, pa 6.sječanjske diktature kralja Aleksandra i terora koji je vršen nad hrvatskim narodom ;

 • Prosinačke žrtve u Zagrebu 5. prosinca 1918. godine. Na Trgu bana Jelačića  ležala su tijela 15 domoljuba. Pali su kao prve žrtve surovosti režima velikosrpske Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.
 • Atentat u skupštini u Beogradu 21. lipnja 1928.  ubijena su dva hrvatska zastupnika, jedan je smrtno ranjen, a još dvojica su teško ranjena, ali su preživjela. Na mjestu su ubijeni Đuro Basariček i Pavle Radić, Stjepan Radić je od zadobivenih rana umro 8.kolovoza 1928.godine. Ivan Granđa i Ivan Pernar su ranjeni, ali ostali su živi.
 • Sibinjske žrtve Dana 19. veljače 1935. u Sibinju pored Slavonskog Broda mučki su ubijeni hrvatski seljaci od strane protuhrvatski raspoloženog režima Kraljevine Jugoslavije. Ubijeno je njih osmero,  a dan kasnije još šestero iz obližnje Gornje Vrbe i Ruščice.
 • Senjske žrtve, 9. svibnja 1937. u Senju se u organizaciji HSS-a održao narodni zbor u spomen Matiji Gupcu i braći Radić, a okupilo se nekoliko tisuća ljudi. Političari su držali govore protiv tadašnjeg protuhrvatskog režima, a u povorci se među mnogima našao i kamion sa 33 mlada Gospićana i Gospićanke. Pjevale su se hrvatske domoljubne pjesme, a u jednom trenutku, po naredbi zapovjednika žandara, kaplar Besedić počeo je pucati, a za njim se povelo nekoliko desetaka žandara. Mnogi su ranjeni, a sedam Gospićana poginulo je.

Četništvo je bilo oslonac velikosrpskog režima i kao takvo direktno podržavano od njega. Četnici su i članovi srpske vojne organizacije sa izrazitim velikosrpskim , nacionalističkim i šovinističkim  ciljem, zdušno podržavani  od Srpske pravoslavne crkve , koja čuva i njeguje velikosrpsku ideologiju.

Godine 1921. četnički su veterani u Beogradu osnovali »Udruženje četnika za slobodu i čast Otadžbine«.  Glavni utjecaj na organizaciju imala je Demokratska stranka, ali je to osporavala Radikalna stranka. 1924..godine, osnovali su dvije nove organizacije: »Udruženje srpskih četnika za Kralja i Otadžbinu« i Udruženje srpskih četnika »Petar Mrkonjić«. U svibnju 1925. godine, ove su se dvije organizacije stopile u »Udruženje srpskih četnika Petar Mrkonjić za Kralja i Otadžbinu«. Stvarni voda tog udruženja sve do 1928. godine, bio je Puniša Račić. ( Atentator na Stjepan Radića) Listopada 1924. u Osijeku pokrenut je“Glas srpskih četnika”, u izdanju Udruženja srpskih četnika za Osječku oblast i Baranju, prvi četnički list na području Hrvatske i Slavonije.

Ustaški pokret nastao je kao reakcija na ubojstvo Stjepana Radića i drugih hrvatskih zastupnika. u Beogradskoj skupštini, te na nastavljen teror  i progone Hrvata pod velikosrpskom diktaturom kralja Aleksandra.

Ustaški pokret osnovan je 7.siječnja 1929.godine pod nazivom  Hrvatska revolucionarna organizacija, a  bio je hrvatski separatistički i nacionalistički, totalitaristički pokret koji se borio protiv velikosrpskog centralizma i hegemonije u Jugoslaviji. Cilj pokreta je bio uspostaviti neovisnu Hrvatsku svim sredstvima, uključujući i primjenom terora i nasilja.

Ustaški pokret obrambena je reakcija na agresivni i ekspanzionistički četnički pokret. Ustaški pokret trajao je institucionalno od osnivanja NDH 10.travnja 1941.godine do završetka 2.svjetskog rata 9.svibnja 1945.godine, a četnički pokret traje u kontinuitetu od osnivanja 1921.godine do danas i još uvijek je prijetnja miru sa svojim neostvarenim mitom o Velikoj Srbiji. Ustaše su skupa sa dijelom hrvatskog naroda koji se povlačio u Austriju u svibnju 1945.godine  pobijeni od strane yugokomunista-partizana u koje su se u najvećem djelu preobukli četnici,  na zahtjev postavljen Titu od strane Engleza.

Tako su preobučeni četnici ostali dalje kao kreatori i provoditelji bezumne mržnje prema Hrvatima. Rezultat te bezumne mržnje su upravo stravični zločini počinjeni u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku 1991.godine.

I sada Milorad Pupovac u namjeri da  umanji stravu tih zločina počinjenih u ime i za velikosrpsku ideologiju,  generalizira i postavlja znak jednakosti između hrvatskih i srpskih žrtava??? E ne može nikako! Nije jedno te isto!

1.Hrvatska nema Načertanije,

2.nema Memorandume SANU 1,2 i 3. nema ni Memorandume HAZU,

3. nije nikada izvršila agresiju na Srbiju, ni na druge zemlje.

4. Hrvatska ne želi tuđi teritorij .

5. Hrvatska je dala sva prava nacionalnim manjinama i to Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. Upravo po tom zakonu SNV Milorada Pupovca dobiva godišnje preko 9 milijuna kuna iz hrvatskog proračuna da bi financirao svoje Novosti iz kojih naprosto kulja mržnja prema svemu hrvatskom!

SNV čak podržava da djeca u srpskim razredima uče kako je velikosrpska agresija bio građanski rat. Što dalje reći. kada srpsku djecu od malena uče da ne budu lojalni građani Republike Hrvatske, a po Erdutskom sporazumu su odavno trebali biti integrirani u hrvatski školski sustav.

I onda Milorad Pupovac govori o bezumnoj mržnji???

Upravo su SNV, Milorad Pupovac i Novosti ti koji proizvode bezumnu mržnju prema Hrvatima, a ne obrnuto. Dovoljno je pogledati naslovnice Novosti, zaključak se sam nameće!

 Hrvatska će dobiti Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-dobiva-zakon-o-civilnim-zrtvama-rata-do-odstete-ce-moci-i-civili-srpske-nacionalnosti-1057349

Ništa ne bi bilo čudno u ovoj vijesti, da se Zakon ne odnosi na civile, uglavnom srpske nacionalnosti, koji su između 1991. i 1996. živjeli na područjima koja nisu bila pod jurisdikcijom hrvatskih vlasti, a također su stradali.

I to na teritoriju koji nije bio pod jurisdikcijom hrvatskih vlasti, teritoriju koji su okupirali agresori Srbi , rat koji su izazvali i počeli Srbi i sada će Hrvatska plaćati  civilima koji su stradali zbog  agresora? Nevjerojatno!

Nagrada za agresiju

Upravo to je potvrda poruke koju Vlada Andreja Plenkovića šalje;

-možete vi okupirati dijelove Hrvatske, budite bez brige mi ćemo plaćati za vaša zlodjela i civilima , ma sve će to Hrvati platiti ,ni krivi , ni dužni, sve će Hrvati plaćati!

Sve će to narod pozlatiti, odnosno platiti (Laza Lazarević)

Nepojmljivo što se to zbiva u mentalnom sklopu Vladajućih? Poremetio im se sustav vrijednosti i pravednosti, ili nešto još gore po hrvatske porezne obveznike?

I naravno da će SNV prihvatiti, to im i je cilj. Nagrađeni su za agresiju!

Hrvatska Vlada i  premijer Plenković nagrađuje agresora i daje mu znak da može nekažnjeno sve opet ponoviti!

Lili Benčik/hrvatskepravice


2 misli o “SDSS godinama dijeli lekcije Hrvatima, sa svojim Biltenima prikazuje ih po svijetu kao zločince i progonitelje Srba, a osnovao ju je ratni zločinac, četnik, u okupiranom Vukovaru u tzv. Republici Srpskoj Krajini

Komentari su isključeni.