MI HRVATI SMO SAMO ČUDOM OPSTALI


MI HRVATI SMO STVARNO ČUDESAN NAROD!

Čudo je veliko da smo opstali kao narod nakon svega što nam se događalo kroz povijest.

Posezanja za našim teritorijem kroz cjelu povijest prati nas do dan danas.
Od najezde Avara,Turaka,Mlečana,Mađara,Austrijanaca ,Napoleona,do Srba i Muslimana u novije vrijeme.Srbi ne odustaju od projekta stvaranja Velike Srbije
Memorandum sanu 2,a Muslimani iz BIH od svog izlaza na Jadransko more,slučaj Stolac nedavno to jasno pokazuje.
Talijani preko Esula (Talijani koji su nakon 2.svj.rata iz Istre izbjegli u Italiju) pak ne odustaju od aspiracija na  Istru,otoke i grad Zadar,koji su Osimskim sporazumom
od 10.studeni 1975 konačno potvrđeni kao Hrvatski odnosno tada Jugoslavenski teritorij.
Svake godine na dan 10.veljače koji su Esuli uzeli kao svoj dan (jer je 10.veljače1947godine u Parizu potpisan Mirovni sporazum ,kojim su ti krajevi pripojeni Hrvatskoj )
šalju poruke da je to njihov teritorij,pa se takvim porukama pridruže čak i visoki talijanski dužnosnici!

Podaničkih Vladara kroz povijest koji su uvijek tražili da budu pod nečijom krunom,u nekom savezu sa drugim državama, pa do današnjih dana u sastavu EU.
Političara koji su ” dobre sluge ,loših gospodara” koji ne brane interese Rh,koji bez pogovora slušaju direktive izvan  Hrvatske,što se nedavno omaklo Vladimiru Šeksu u izjavi
nakon izbora ,da Sabor ionako ne odlučuje samostalno!

Kulturocid koji nas prati kroz cjelu povijest. Rušenje vjerskih  objekata,prisvajanje naših velikana do negiranja Hrvata kao naroda.Očiti primjer je talijanizacija,germanizacija ,srbizacija,što je aktualno ovih dana sa Bunjevačkim Hrvatima u Vojvodini!

Opstali smo i unatoč ogromnom broju žrtava u mnogobrojnim ratovima za druge gospodare i za osamostaljenje na putu do stvaranja vlastite države!
U 1. svjetskom ratu stradalo je oko 246 000 Hrvata,137 000 vojnika i 109 000 civila.
U i nakon 2,svjetskog rata od 526 000 do 600 000 tisuća Hrvata je stradalo,ovisno od autora koji su objavili studije o broju žrtava. U poraću na Bleiburgu i Križnom putu.
Pretpostavlja se da je stradalo 209 000 domobrana i 125 000 Ustaša,civila i ostalih koji su bježali u Austriju prema Saveznicima.
Poznata je izjava komunističkog dužnosnika da je” Hrvate trebalo pobiti,da bi Jugoslavija mogla živjeti”
U Domovinskom ratu je na hrvatskoj strani ubijeno ili nestalo 13.583 osobe,prognano i protjerano 550 000 osoba.,a 150 000 ih je bilo u izbjeglištvu u inozemstvu.
Ratom i ratnim razaranjima bilo je obuhvaćeno 54% hrvatskog teritorija ,a pod okupacojom je bilo 26% hrvatskog teritorija.
U tijeku Domovinskog rata agresori Srbija i JNA nisu imali namjeru samo fizički zauzeti hrvatski teritorij,već je bitno  naglasiti da je to bio osvajački rat za Veliku Srbiju u kojoj
nije bilo mjesta za Hrvate. Tu se radilo o potpunom brisanju.uništenju Hrvata kao naroda,uništenju njegova identiteta,kulture i povijesti postojanja na tom prostoru
.
I što je najstrašnije po jedan narod ,najgore što mu se može dogoditi je tzv. Peta kolona, koja razara nacionalno biće i nacionalni identitet iznutra!
Mislim da svi znaju tko su ti Petokolonaši, ali da ih nabrojim barem neke: Orjunaši, Yugoudbaši,Yugonostalgičari,
Mentalni komunisti,iredentisti,regionalisti i svi oni koji se ne mogu pomiriti sa postojanjem samostalne Republike  Hrvatske. Među njih ubrojila bih i korumpirane političare kojima su privatni i grupacijski interesi iznad nacionalnih interesa vlastite domovine.

Iz svega navedenog dolazim do zaključka da opstanak hrvatskog naroda ne bi bio moguć bez Božje ruke!
Prati nas blagoslov još od vremena Kneza Branimira iz 9,tog stoljeća,kada je Papa Ivan VIII 21.svibnja 879 godine slavio Sv..misu na grobu Sv.Petra i tom prigodom zazvao
Božji blagoslov na sav hrvatski narod ,kneza Branimirai svu njegovu zemlju.
Tim je činom hrvatski narod ,dobio službenu potvrdu pripadnosti Katoličkoj crkvi i međunarodno priznanje Hrvatske države!