NEMUŠTE HRVATSKE POLITIČKE ELITE


Upravo razmišljam o presvlačenju kaputa u politici,ili.kako se kaže”cambia bandiera” ,
što bi reći promjena barjaka. ,a u praksi to bi se reklo. okreću se “kako vitar puše”!
Hrvatske političke elite su nažalost iz različitih pobuda i razloga od 2000 do danas izdajničke prema vlastitoj zemlji.
Sve Vlade ,svi Predsjednici od 2000 do danas, radile su suprotno interesima RH!
Djelili su se drzavni ,tajni dokumenti kako se kome prohtjelo,donosili se Zakoni koji su uništavali gospodarski ,financijski i kulturno hrvatsku državnost i hrvatsko društvo! Proganjaju se domoljubi i hrvatski branitelji!
A za takvo stanje krivicu snosi pored SDPa, koji nije htio samostalnu RH i HDZ u kojem su prevladale antihrvatske snage,a u Istri,Rijeci i Primorju im se pridružuje i IDS kao antihrvatska i iredentistička stranka!
Po svemu što se događalo od 2000 do danas proizlazi da su bile uzaludne silne žrtve ,silna razaranja u Domovinskom ratu ,jer su hrvatske političke elite i stranke koje ih predstavljaju radile na razgradnji svega što je Domovinskim ratom postignuto.
A posljedice takve izdajničke politike vidljive su uhićivanjem hrvatskih branitelja u Srbiji i BIH! A što ćemo tek vidjeti nakon Žalbenog postupka za 6 torku Hrvata iz BIH ,ako se potvrdi prvostupanjska presuda??? Ne mogu ni zamisliti!
Sve me to podsjeća na Memorandum SANU 2,za kojeg su tvrdili da ne postoji, a koji je u provedbi u punom opsegu. Za provedbu se osobito pobrinuo SNV na čelu sa Miloradom Pupovcem ,koji redovno ide po  instrukcije u Beograd ,jer je njemu i dalje Beograd glavni grad , a od Zagreba obilato koristi mrske mu hrvatske kune u realizaciji  Memoranduma SANU 2 ,u kojem stoji:

MEMORADNUM SANU II

“-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
-Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;
-Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
-Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;
-Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
-Pomagati otcjepljenje Republike Srpske;
-Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;
-Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku”
Jesu li to pročitali hrvatski političari?
Jer po svemu iispada da su išli na ruku i Srbima i Muslimanima u BIH???   A gdje su tu interesi Republike Hrvatske???

Nepojmljiv mi je taj nemar i nebriga za interese hrvatskog baroda i budućnost Republike Hrvatske!