ŠERBEDŽIJA KAO MJERILO OPSTANKA HRVATA ??? PO BRANIMIRU POFUKU


Štovana redakcijo Večernjeg lista dugogodišnji sam pretplatnik VL ,redovno čitam i sa nekim sam novinarima i kolumnistima i njihovim člancima zadovoljna ,a sa nekima nisam. Shvaćam da u demokratskom i pluralnom društvu svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, međutim kolumna Branimira Pofuka u Obzoru od 3.lipnja 2017. je doista neprimjerena ,blago rečeno.!

Poznato mi je mišljenje Branimira Pofuka kroz njegove kolumne u VL,ali ovaj naslov me doista zabezeknuo.

Ne može ugroziti opstojnost jednog naroda niti jedan umjetnik,niti jedan pjevač. Da mjerilo kulture i opstojnosti hrvatskog naroda ,ovisi o jednom Šerbedžiji je doista  nebuloza. Može Branimir Pofk obožavati Šerbedžiju i ne cjeniti Thompsona ,to je njegova privatna stvar,ali ne može nikako postaviti Šerbedžiju kao mjerilo opstojnosti hrvatskog naroda .A usput rečeno Šerbedžija i nije pripadnik hrvatskog naroda ,a Pofuk ga natura čitateljima kao vertikalu po kojoj se mjeri kultura i opstojnost hrvatskog naroda .

Što je previše ,je previše i od Pofuka..

Doslovno nebulozno! I kada se uzme u obzir sloboda govora previše je !

Takvo ponižavanje hrvatskog naroda i uzdizanje na piedestal jednog umjetnika ,kojemu ne osporavam njegovo umjetničko postignuće, je neprimjereno za vaš list.. Ne samo ponižavanje hrvatskog naroda ,nego i vrijeđanje zdrave pameti!

Kao pretplatnik ,kao čitatelj i kao Hrvatica osjećam se ponižena. i duboko povrijeđena ovakvim člankom.

Branimir Pofuk je poznat po svojim antihrvatskim stavovima ,ali da će Večernji list stati iza njih stvarno nisam očekivala. Stoga očekujem ispriku cjelom hrvatskom narodu i nama pretplatnicima i čitateljima.
Srdačan pozdrav!
Moj odgovor Branimiru Pofuku na njegov komentar da nije tako mislio
Lili Bencik Branimir Pofuk odgovoriti ću vam da ste itekako mislio.”Danima i tjednima trajala je opsada medijskog prostora temom o zabranjenom koncertu MP Thompsona.Čak je i državni vrh Imao potrebu zauzeti se za nacionalne interese navodno napadnute i ugrožene u Mariboru.Ali država nije imala potrebu reći nijednu riječ u obranu Rade šerbedžije.Zato je to učinio Duško LJuština”  To su vaše riječi. Državni vrh je imao razloga uzeti u obranu MPThompsona ,jer se njemu kao umjetniku pjevaču uskraćuje pravao na nastup i rad..MPThompsonu je kao što znate uskraćen i nastup u pulskoj Areni,iz jednostavnog razloga što je hrvatski branitelj,a lokalni IDS ovci ga se boje,jer znaju da bi napunio Arenu i time pokazao da i u Puli ima Hrvata.da nisu svi Istrijani po IDSu. Dalje Rade Šerbedžija je pobjegao iz ratom napadnute Hrvatske 1991 najprije u Beograd ,pa Sloveniju ,London i SAD.On je po vokaciji Jugosloven ,koji je ostao bez domovine.! 6.studenog 2016 izjavio je za portal net hr.”Bitange su zavadile naš narod,od njih se nije mogla spasiti divna Jugoslavija” To je potpuno na tragu “Tko nas to bre zavadi” a zavadila nas je velokosrpska ideologija od Načertanja do Memoranduma SANU 1 i 2.Nikada se Rade Šerbedžija nije jasno izjasnio tko je to bio agresor na Hrvatsku. I da Radu Šerbedžiju ne treba nitko braniti. Njemu je omogućen rad i to ni manje ,ni više nego na elitnom Brijunskom otoku Mali Brijun, gdje od 2001 ima eksluzivno pravo izvoditi predstave sa svojim kazalištem Ulysees. Znači punih 17 godina on nesmetano radi na Brijunima .Dakako da se vratio u Hrvatsku dolaskom na vlast Račana ,Mesića & Co i ne samo to da je dobio na korištenje tvrđavu Minor na Brijunima ,nego i brod HRM ,koji prevozi putnike , gledatelje iz Fažane na Mali Brijun. A čime je Rade Šerbedžija to zaslužio,a MPThompson nije ?

3 misli o “ŠERBEDŽIJA KAO MJERILO OPSTANKA HRVATA ??? PO BRANIMIRU POFUKU

  1. Pa s obzirom da je Thompson ujedno i hrvatski branitelj onda je samim time svakome jasno da je baš on taj ključni čimbenik opstojnosti hrvatskog naroda za razliku od Šerbeđije koji nikad nije prstom maknuo u korist obrane Hrvatske od velikosrpske agresije. It is simple as that. Pofuk, ovaj tvoj članak ne valja pet para.

    Sviđa mi se

  2. Svaka čast gospođo na ovom odličnom komentaru , slažem se u potpunosti i ne mogu vjerovati da urednik dozvoljava ovakve uvredljive objave . Ovo su teške uvrede i dno dna nepismenog novinarstva ! Lijep pozdrav !

    Sviđa mi se

Komentari su isključeni.