POLITIKA KAO PROSTITUTKA ,PO BOŽI PETROVU


“Dragi građani, možda je bolno otvoriti oči nakon toliko vremena, ali svijet neće biti bolji ako se pretvarate da se ovo događa u nekoj paralelnoj stvarnosti. Ovo je država svih vas. A vas neću pitati je li vas sram, ta riječ ne postoji u vašem rječniku. Niti možete definirati taj osjećaj kad osjetite neku muku, zato i prebacite krivnju na nekog drugog. Meni je razumljivo zbog svega što se trebali progutati da biste sjedili u tim foteljama, nešto je moralo otpasti – obraz. Zato neću pitati vas je li vas sram. Pitat ću građane je li ih stid. Dragi građani, osjećate li se izdano? Politika je onakva kakvu je mi biramo. Ako biramo prostitutke na izborima, onda će biti prostitutka. Ako biramo poštene, onda će biti poštena. Ali što govori naš odabir. Tko smo mi? Ako biramo prostitutke, to je ono što se građani moraju upitati. I danas moraju podvući crtu. Nismo svi isti. Postoje pošteni i postoje prostitutke”

JEST BOŽO PETROV OSJEĆAMO SE IZDANO OD POLITIČKIH ELITA ,PA I VAS I MOSTA I NISTE NIŠTA BOLJI OD DRUGIH

Slušam i gledam danas Saborski cirkus,ispunjen tolikom količinom neproduktivne,nekonstruktivne i negativne energije! Sabor ispunjen podmetanjima,neistinama,licemjerjem i lažnom brigom za Hrvatsku i hrvatski narod i zaklinjanjem da se sve radi u korist Hrvatske i hrvatskog naroda!

Ni sama ne znam odakle da počnem demantirati tu veliku brigu za Hrvatsku i hrvatski narod i dokazati vam primjerima da nijedna stranka ,nijedna politička opcija ne radi u korist Hrvatske i hrvatskog naroda. Zar bi se našli u ovoj društvenoj,gospodarskoj  i političkoj situaciji ,da je barem netko nešto dobro učinio po Hrvatsku i hrvatski narod?

AFERA POTVRDA

“Ako se MOST jednostrano pridruži nekoj koaliciji ili koalira s nekom strankom koja je upravljala Hrvatskom u proteklih desetak godina i omogući joj time većinu u Hrvatskom saboru, jamčim da ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika MOST-a te svoj eventualni saborski mandat staviti MOST-u na raspolaganje”, stoji u izjavi Bože Petrova ovjerenoj kod javnog bilježnika.

http://www.vijesti.rtl.hr/izbori-2015/1818591/bozo-petrov-kod-javnog-biljeznika-ovjerio-izjavu-da-most-nece-u-koaliciju-nakon-izbora/

Dovoljno je pročitati sadržaj ove izjave nakon izvanrednih izbora iz studenog 2015 godine ,pa da zaključimo koje je to poštenje i vjerodostojnost ! Naravno da smo svjedočili ne samo koaliranju ,nego i nuđenju i SDPu i HDZu i pregovorima ” bez zavjesa “i konzultacijama kod Predsjednice RH i formiranju vlasti sa Domoljubnom koalicijom! Svjedočili smo i ponašanju vaših ministara u toj Vladi i podmetanjima i vašem ponašanju kao da ste oporba u vlastitoj Vladi.  Svjedočili smo i podmetanju i rušenju Tomislava Karamarka. Svjedočili smo i drugim izvanrednim parlamentarnim izborima u rujnu 2016 godine ,koje ste vi mostovci izravno izazvali.Svjedočili smo da je takvo vaše prijetvorno i licemjerno ponašanje dovelo je do toga da ste izigrali i Vladu Andreja Plenkovića! Svjedoci smo i današnje vaše izjave, u kojoj vi još imate obraza govoriti o čistom obrazu? Pa MOST je bio  taj destabilizirajući faktor u ove dvije  kaotične godine  na hrvatskoj političkoj sceni.

AFERA GRIZLI

Afera Grizli je po mnogočemu kruna političke korupcije u Hrvatskoj, a i šire. Ovdje se ne radi o situacijama političke trgovine, političkog pogodovanja, ili davanja mita. Ovo je afera kakva nije zabilježena nigdje u svijetu. U istoj je postojao čak i ugovor, crno na bijelo, kojim službena Mostova agencija za odnose s javnošću, usko povezana sa svim dužnosnicima Mosta, sklapa ugovor sa stranom kompanijom Braunsberger iz Austrije, o angažmanu Mostovih ministara u kampanji protiv njihovog poslovnog konkurenta, koja je trebala biti okončana pokretanjem kaznenog procesa protiv konkurencije. Ministri Mosta, Orepić i Šprlje, su tako kao ulične prostitutke iznajmljeni stranoj kompaniji, kako bi za istu lobirali, i kako bi joj osigurali bolju poziciju na tržištu.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hdz-i-mostovci-se-zgrazaju-nad-aferom-grizli-zasto-orepic-suti-20160613

I tko to priča o prostituciji?

Bilo bi lako da je samo MOST u pitanju. Primjer MOSTA uzela sam kao primjer,jer me današnji govor Bože Petrova u Hrvatskom Saboru podsjetio na katastrofalno stanje u svim područjima života u RH. Na hrvatskoj političkoj sceni nema poštenja,nema etike ni morala,nema programa za izlazak iz krize. Glavinja se ,trguje se mandatima,riješavaju se krizne situacije ad hoc ,bez dugoročnih riješenje.

A u Hrvatskoj je 327 176 građana blokirano prema podacima iz ožujka 2017. Bez posla je 195 917 građana prema podacima iz siječnja 2017. Demograf dr.Stjepan Šterc procjenio je da se godišnje iseljava 40 000 građana i u pet godina ,od 2011 do 2016 iselilo se oko 200 tisuća građana.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u-pet-godina-iselilo-se-200-000-gradana-20170125

Hrvatska je devastirana gospodarski , demografski i politički! Od 336 registriranih stranaka aktivno je njih 146 otprilike. Smješno je reći aktivno ,jer mnoge ne prelaze izborni prag ,pa ne participiraju u vlasti. Ali i ove koje participiraju u vlasti ništa nisu učinile da se smanje brojke blokiranih,deložiranih ,nezaposlenih i spriječi iseljavanje. Crni se scenarij sprema ukoliko se  svi ne trgnemo i političke elite ne počnu raditi za dobrobit RH i hrvatskog naroda. Pri tome ne mislim samo na političare već i i na kompletno glasačko tijelo u Republici Hrvatskoj. Porazni su postoci izlaznosti na izbore. Svega 1/3 građana sa pravom glasa ispuni svoje pravo i građansku dužnost,a 2/3 ostaju kod kuće i misle da će im netko drugi rješavati životne probleme. Svi bi trebali biti svjesni svojih prava i odgovornosti  kao građani za sudbinu Republike Hrvatske !

I NITKO NIJE OSLOBOĐEN ODGOVORNOSTI, NI POLITIČKE ELITE ,NI STRANKE, NI POJEDINCI , PA NI MI HRVATSKI GRAĐANI. U HRVATSKOJ ŽIVIMO ,HRVATSKA NAM JE DOM  ,ČAK I ONIMA KOJI JE NISU ŽELJELI ,I TREBA SE BORITI ZA TAJ DOM ,DA NE OSTANEMO BEZ NJEGA.


3 misli o “POLITIKA KAO PROSTITUTKA ,PO BOŽI PETROVU

  1. Gospođo Snježana Šimunović ovaj je blog potpuno besplatan,niti ga plaćam ,niti mi plaćaju! Pišem ga isključivo iz osobnog zadovoljstva!
    Da ste pročitala pravila vidjela biste da nema ni reklama na kojima se zarađuje! Hvala Bogu da živimo ipak u demokratskom društvu u kojem svatko ima pravo na svoje mišljenje i da ga javno iznosi,organizira se u stranke ili udruge.I vaše je pravo da vam se ne sviđa moj tekst,kao što je moje pravo da pišem po osobnom izboru. Svako vam dobro želim uz srdačan pozdrav!

    Sviđa mi se

  2. Ne želim niti komentirati a žao mi je što sam i pročitala ovakve besmislice. Zar nemate neki drugi način zarade za život, pošten i dostojanstven?!

    Sviđa mi se

Komentari su isključeni.