QUO VADIS CROATIA-KUDA IDEŠ HRVATSKA


NAKON  OSTVARENOG TISUĆLJETNOG SNA O SLOBODNOJ SAMOSTALNOJ DRŽAVI  PITAM SE ,KUDA IDEŠ  HRVATSKA ?

Bili su to dani ponosa i slave 90 tih godina prošlog stoljeća,kada se  hrvatski narod  uz velike žrtve i razaranja konačno oslobodio velikosrpskog jarma i krenuo u samostalan život graditi svoju državu! No kratko su trajali. Neprijatelji hrvatske slobode i samostalnosti koji su se za vrijeme ratnih opasnosti zavukli u “mišje rupe ” bolešću i smrću Dr.Franje Tuđmana izmigoljili su se ,izašli iz svojih rupa i raširili svoje pipke u sve pore društvenog ,gospodarskog i političkog života  Hrvatske.U tom smislu  je i poznati govor DR,Franje Tuđmana u Zračnoj luci Pleso 23.studenog 1996 godine:

“Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.”

Međutim itekako se dopustilo ,i ne samo dopustilo ,nego i provodilo.

Ponovnim dolaskom na vlast  2001 godine stare yugokomunističke,yugofilske,orjunaške i petokolonaške strukture na čelu sa Ivicom Račanom kao Premijerom i Stipom Mesićem kao Predsjednikom ,počele su destrukciju mlade Hrvatske države!

Počela je famozna DETUĐMANIZACIJA !

Prvi  su na udaru bili Hrvatska vojska i branitelji  koji su izvojevali maestralnu ratnu pobjedu! Dalje se išlo na uništenje gospodarstva ,rasprodaju banaka ,INE i ostalih velikih i uspješnih poduzeća. A moj hrvatski narod šuti i trpi. I ne samo da šuti nego daje svojim glasovima dva mandata Stipi Mesiću ,da do kraja te yugofilske strukture preotmu Hrvatsku državu od njenih stvaratelja i oblikuju je po svojim mjerilima.Pravosuđe u njihovim rukama ,Policija i ostale državne institucije očišćene su od domoljubnih kadrova i zaposjednute su od aboliranih četnika ,orjunaškog  i komunističkog  podmlatka i njihova je misija bila potpuna.Čak su i zlatne rezerve Republike hrvatske rasprodane.

Hrvatska se svojeg zlata odrekla gotovo odmah čim ga je dobila. Od 15,5 tona zlata po mizernim je cijenama 13,1 tonu prodao HNB u vrijeme SDP-ove Vlade Ivice Račana samo par mjeseci nakon što smo ih dobili, a ostatak od 2,4 tone prodala je HDZ-ova Vlada u vrijeme Ive Sanadera, doduše po dvostruko višoj cijeni. Obzirom na današnju cijenu zlata obje su nas pogrešne procjene o prodaji državnog zlata koštale oko tri milijarde kuna. http://www.narodni-list.hr/posts/112635001

Smjena na vlasti i dolazak Ive Sanadera bio je tračak nade da će se trend ipak okrenuti u korist hrvatskih nacionalnih interesa. Međutim njegov način vladanja i stavljanje osobnih ,materijalnih interesa ispred  hrvatskih , državnih interesa ubrzo je tu nadu ugasio.Nastavljeno je rastakanje hrvatske državotvornosti,preko sudskih procesa u Hagu, rasprodaje preostalog narodnog blaga i daljnjeg progona hrvatskih branitelja i uništavanja svega sa hrvatskim predznakom.

Taj je trend nastavljen i smjenom vlasti Ive Sanadera i Jadranke Kosor u čijem je mandatu izglasan i sramotan Ovršni zakon ,kao novi udarac za  uništavanje hrvatskog naroda i iseljavanje iz Hrvatske.Tim je zakonom stvorena vojska blokiranih ,ovršenih i deložiranih građana u Hrvatskoj!

Dolaskom na vlast Zorana Milanovića kao premijera i Ive Josipovića kao predsjednika  2011 godine,taj proces DETUĐMANIZACIJE trebao je biti okončan i cjela je Hrvatska trebala postati CRVENA. Međutim tada se tek moj hrvatski narod počeo buditi i pitati kuda nas sve to vodi. Moram napomenuti da je Koalicija sa SDPom premoćno pobjedila na izborima . A tko im je dao glas ? Odgovor je svima poznat.

Vlast sa Milanovićem i Josipovićem obilježena je daljnim odstranjivanjem ostataka domoljubnih kadrova iz Policije (2 439 policajaca), državnih institucija i poduzeća. U sve upravne odbore uhljebljeni su HNSovi kadrovi,na fakultetima i školama posmjenjivani ravnatelji i postavljeni njihovi podobni. Sama Milanka Opačić priznala je da je napravljena čistka oko 5 000 ljudi u državnim službama. Samo na HRT u smjenjeno je 40 urednika.http://www.maxportal.hr/vijesti/milanka-opacic-tko-je-dosao-s-politikom-s-politikom-mora-i-otici/

Vladavinu Zorana Milanovića obilježili su neki događaji koji su pomalo počeli buditi hrvatske domoljube. To je bilo postavljanje šatora ispred Ministarstva branitelja( danas Trg Nevenke Topalušić ,koja je tamo i preminula),objavljivanja popisa hrvatskih branitelja na internetu ,što je bilo nepojmljivo ,jer nijedna država to nije napravila (otvoren lov ne hrvatske branitelje), napad specijalaca MUPa Ranka Ostojića na branitelje u Crkvi Sv.Marka ( neviđeno da policija upada u Crkve ,koje su eksteritorijalne ,pod ingerencijom Vatikana) i dakako oslobađajuća presuda generalima u Hagu Gotovini i Markaču ,koja je došla kao melem na ranjenu dušu hrvatskog naroda.

Izborom Kolinde Grabar Kitarović za Predsjednicu RH konačno je opet počela jačati hrvatska opcija nad yugokomunističko-petokolonaškom opcijom. Međutim svjesni da mogu izgubiti sve što su godinama gradili petokolonaši ( tako sam ih nazvala jednom rječju ) stvaraju MOST kao neku treću opciju ,da kojim slučajem ne bi hrvatska opcija samostalno mogla oformiti vlast i provesti lustraciju , a kako bi hrvatsko društvo  moglo konačno zdravo krenuti naprijed. Naravno da su razočarani birači zdušno podržali tu novu treću opciju i od tada nastupa period nestabilnosti, jer se bez njih nije mogla oformiti vlast. Niti lijeva opcija SDP, a niti desna opcija HDZ nisu dobile dovoljno mandata da samostalno oforme vlast .Slijedi rušenje Vlade ,dvije ture izvanrednih parlamentarnih izbora 2015 i 2016 i u konačnici do sadašnje Vlade HDZa i HNSa.

Kada se mislilo da će konačno nastupiti period stabilne vlasti,tek tada nastaju problemi. LEX Agrokor,prezaduženost Države i građana, ( veliki broj blokiranih ,ovršenih i deložiranih) nepremostive ideološke i nacionalne razlike (pitanje Hude i mnogih drugih jama i stratišta  iz 2.sv.rata i poraća ,pitanje Jasenovca i spomen ploče HOSa ,otvaranja Arhivai svih ostalih neriješenih pitanja koja nisu riješena ,jer nije provedena lustracija)

Sadašnja Vlada Andreja Plenkovića  i HNSa ,izazvala  je niz prijepora i negodovanja u javnosti. Dovoljno je bilo pogledati sjednicu Sabora 8.lipnja 2017 godine  i slušati govornike. Od osude do pohvala u širokom i šarolikom spektru komentara,od odobravanja do oštre osude,ovisno o svjetonazoru i stranačkoj pripadnosti ili sklonosti. Pitanje kuda i kako dalje ne može se promatrati bez državotvorne stranke HDZa . Kako je premijer Andrej Plenković ujedno i predsjednik stranke ,budućnost Hrvatske vezana je uz HDZ kao stranku i kako će se ona postaviti.

Andrej Plenković je čim je došao na čelo stranke naglasio da želi od nje napraviti europsku stranku centra i on se tako i ponaša i na tome i radi.To podrazumjeva da se skretanjem u lijevo zadovolji peta kolona nesklona Hrvatskoj i uvedu elementi globalističkog društva sa brisanjem nacionalne komponente ,vrijednosti za koje se liberalne stranke zalažu. U tom pravcu promatram koaliranje sa liberalnim HNSom. Sa druge strane otklanjanjem iz HDZa desne komponente otvorio im se prostor za okupljanje i stranačko organiziranje za slijedeće izbore.

Andreju Plenkoviću nedostaje domoljublje ,on nije emocionalno vezan uz hrvatske vrijednosti i time izaziva revolt domoljubnog dijela glasača. Međutim izvrstan je diplomata ,povlači pragmatične poteze i pretvara stranku u stranku centra ,a državu Hrvatsku vuče prema Novom svjetskom poretku ,anacionalno -globalističkih vrijednosti. Kako HDZ izvorno nije stranka centra ,već desna ,domoljubna i državotvorna stranka ,ovakav zaokret postaje neprihvatljiv za stare članove i simpatizere. U kojem će smjeru dalje Andrej Plenković vodti stranku u državu nezahvalno je prognozirati. Ukoliko novo formirana stranka Nezavisni za Hrvatsku uspije okupiti desne i pravaške snage ,mogla bi zadovoljiti domoljubni dio glasačkog tijela i osvojiti dovoljan broj mandata,da bude korektiv vlasti u Saboru! A centar će uvijek imati svoje glasačko tijelo i taj bi put mogao funkcionirati.  Ali ,postoji velika bojazan ,da se  Andrej Plenković neće voditi nacionalnim interesima ,već interesima stranih centara moći prema globalizaciji ,a na štetu  hrvatskih nacionalnih interesa! Takav razvoj situacije i put Hrvatske u budućnost ja osobno ne bih voljela gledati. Zaštita nacionalnih  interesa i održavanje nacionalnog identiteta trebala  bi biti osnovna  zadaća svih  hrvatskih političara!