HRVATSKA ŠTO TI UČINIŠE TVOJI?


DAN 29.STUDENI 2017. JE NADAM SE DAN OTREŽNJENJA ZA HRVATSKU VLAST

To je otrežnjenje potaknuto visokim kaznama Haškog suda Generalima HV I HVO za “udruženi zločinački poduhvat i samoubistvom generala Slobodana Praljka nakon pročitane presude. Ako ih ovo ne potakne da se počnu  brinuti o hrvatskim nacionalnim interesima ,onda doista nam nema pomoći ,ni spasa.

“Glavna je nesreća Hervatah ,da se derže ljudih,a ne programa  S toga je ovaj narod tako često izdan i prevaren ,i vazda mu stvari drugačije izpadaju ,nego li je on očekivao. Tko sam za se ne mari,čemu da se nada od drugih? Koga nose tuđe noge ,neka se ne čudi,ako padne” Dr.Ante Starčević

Kako smo dovedeni u ovakvu situaciju da smo jedino mi Hrvati proglašeni krivcima za rat u BIH?

EVO KAKO:

Međunarodni  sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije -skraćeno Haški sud  ili tribunal  osnovan  je Rezolucijom 827 Vijeća sigurnosti UN OD 25.svibnja 1993. godine.Sud je osnovan sa ciljem da “doprinese ponovnom uspostavljanju i održanju mira u bivšoj Jugoslaviji” No dolaskom Carle del Ponte na mjesto glavne tužiteljice ,Haški sud je postao sredstvo za različite političke pritiske i ostvarivanja interesa različitih političkih grupacija i svjetskih sila.

Hrvatske se vlasti nisu uopće kvalitetno pripremile za rad toga suda,dok su se Srbija i vlasti u Srbiji itekako dobro pripremili za rad Haškoga suda! Opće je poznato da je Srbija izazvala rat u bivšoj Jugoslaviji ,planirajući raspadom Jugoslavije stvoriti Veliku Srbiju kao obnovu mitskog velikog Dušanova carstva (1346-1371) i izlaska na Jadransko more i obalu linijom Karlobag -Virovitica! Planirajući ostvarivanje svog mitskog projekta Velike Srbije SANU je izradila dva Memoranduma. Prvi još 1986 godine ,koji nije ratnim osvajanjima uspjela ostvariti i drugi 2004 sa ciljem da spasi Srbiju odgovornosti nakon svih balkanskih poraza i stavi je u ravnopravan položaj sa svim državama na koje je izvršila agresiju.

Po pitanju optužnica važne su ove točke Memoranduma SANU 2

1.Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
2.Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;
3.Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
4.Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
5.Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;
6.Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;

Srbija je svojim lobiranjem ,konstantnim medijskim i diplomatskim akcijama uspjela da se nigdje ne spominje kao agresor. Sa bivšom tužiteljicom Carlom del Ponte čak su se uspjeli nagoditi da zacrne djelove dokumenata koji bi ih u bilo čemu kompromitirali. Svoje su okrivljenike jedva poslali u Hag i to zadnji, momenat nakon diplomatskih pritisaka.

A što je hrvatska vlast za to vrijeme učinila?

26.travnja 1996.  godine Zastupnički dom Sabora donosi Ustavni Zakon o suradnji RH sa Međunarodnim kaznenim sudom u Hagu.

18.travnja 2000.godine Zastupnički dom donosi Deklaraciju o suradnji sa Međunarodnim kaznenim  sudom u Hagu.

10.prosinca 1999,godine umire  predsjednik dr.Franjo Tuđman i na vlast dolazi široka lijeva koalicija na čelu sa Ivicom Račanom . Za Predsjednika Republike izabran je Stjepan Mesić. I tu počinje kalvarija za hrvatske branitelje, HV  i hrvatsko gospodarstvo  u vidu detuđmanizacije! Račanova i Budišina koalicija nadležnost za Bljesak i Oluju prepustit će Haaškom sudu, pa će paralelno trajati teror Carle del Ponte i otimanje najvrijednijega što imamo. Nisu, dakle, generali bili samo osumnjičeni ratni zapovjednici nego i sredstvo preko kojeg je napadnuta financijska, gospodarska, zakonodavna i politička suverenost Hrvatske a zemlja padala u dužničko ropstvo.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/carla-del-ponte-ili-kako-je-hrvatska-optuzivana-i-rasprodavana-484090 -I kako su njoj dostavljani svi dokumenti koje je tražila, pa čak i oni koje nije tražila, i legalno preko vladina Ureda za suradnju s Haaškim sudom i ilegalno,

Uz neselektivno djeljenje povjerljivih državnih dokumenata Stjepan Mesić je po sakrivečki išao svjedočiti 1998 u slučaju Blaškić,čime je postavio temelje optužbi za udruženi zločinački pothvat u BIH. Također je mirno gledao kao Predsjednik RH kako u Hag odlazi novinar Slobodne Dalmacije Josip Jović ,jer je javno objavio njegovo podmuklo svjedočenje.Prvi hrvatski osuđenik je bio general Tihomir Blaškić koji je osuđen na 45 godina zatvora . Kasnije mu je u žalbenom postupku kazna smanjena na 9 godina zatvora. Iz navedenog  je vidljivo ,da hrvatske vlasti ,ne da se nisu pripremile za obranu hrvatskih interesa pred haškim sudom ,nego su mu pomogle da osude hrvatske generale. Stoga i nije začuđujuća današnja osuđujuća presuda šestorici  generala HV i HVO a. Ne čudi uopće jer su kamioni dokumenata iz hrvatskih i herceg -bosanskih arhiva otišli u haško tužiteljstvo.

Ima Hrvatska još JUDA ,koji su direktni krivci za ovakvu drastičnu presudu,a to je i bivša Ministrica vanjskih poslova i Saborska zastupnica Vesna Pusić, koja je u Hrvatskom Saboru 2001 izjavila “Po mom dubokom uvjerenju HDZovska vlast vodila je agresivni rat i Bosni i Hercegovini” ”  Takvu izjavu dala je i nakon objave presude generalima  u Hagu. Višnja Starešina ,gostujući u specijalnoj emisiji  HRTa ,oštro je komentirala izjavu Vesne Pusić koja je ponovila da su presudom generalu Praljku osuđeni nositelji loše i pogrešne politike iz 90-tih.

Vesna Pusić je jedna od onih koji su aktivno pridonijeli ovakvoj presudi, ne samo svojim tvrdnjama već i u svojoj knjizi koju je priložila svojoj neuspješnoj kadidaturi za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda. Ondje se nalaze izravne optužbe Hrvatske za agresiju na Bosnu i Hercegovinu što potpuno korespondira s ovom presudom. To je bila ta teza koju zagovara vodstvo SDA i koju je guralo vodstvo KOS-a iz Beograda. Hrvatska država godinama nije činila ništa. To su citati njezine knjige koju je predložila kao službeni dokument, ona je ostala konzistentna do kraja i ne skriva svoje mišljenje.

http://vijesti.hrt.hr/417817/pusic-osuena-je-politika-iz-90-tih-staresina-takve-izjave-doprinijele-su-ovoj-presudi

Vesna Pusić ima još krimena vezanih uz Haški sud!  Pod krinkom ” procesa pomirenja” i “dobrosusjedskih odnosa ” htjela je skupa sa tadašnjim predsjednikom Ivom Josipovićem povući Tužbu za genocid protiv Srbije za agresiju na Hrvatsku . No samim proglašenjem nadležnosti za hrvatsku tužbu protiv Srbije Međunarodni sud pravde “presudio ” je da se radilo o međunarodnom sukobu,a ne o “građanskom ratu” I zamislite sada još jednoga JUDU ,Aleksandra Stankovića sa HRTa , koji inzistira i maltretira sugovornika u svojoj emisiji Nu2 da se u Hrvatskoj vodio “građanski rat” ,a Međunarodni sud presudio da je to  bio međunarodni sukob???

Hoće li predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Plenković uspijeti nešto učiniti da obrane i ovako već ugrožene  interese Republike Hrvatske tek ćemo vidjeti!

Previše je toga propušteno učiniti!

 


2 misli o “HRVATSKA ŠTO TI UČINIŠE TVOJI?

Komentari su isključeni.