ČISTA MANIPULACIJA BRANIMIRA POFUKA U OBZORU od 7.travnja 2018.godine


MOLIMO BISKUPE I SVE OSTALE DA PRESTANU LJUDE HRANITI STRAHOM OD RAZLIČITOG

https://m.vecernji.hr/premium/molimo-biskupe-i-sve-ostale-da-prestanu-ljude-hraniti-strahom-od-razlicitog-1237603P

Pretplatnik sam VL i godinama pratim pisanje Branimira Pofuka!

Nikada nije napisao tekst ,a da ne ponizi  Hrvate, njihovu vjeru, kulturu ili nešto što predstavlja hrvatski identitet.

https://www.vecernji.hr/premium/dusko-ljustina-marko-perkovic-thompson-oliver-frljic-dani-satire-1175062

Više puta sam mu javno odgovorila, pogotovo kada je napisao u Obzoru Večernjeg lista  08.lipnja 2017.godine ” Narod kojemu je jedan Thompson važniji od Šerbedžije, na najboljem je putu da umre od zaglupljenosti i nestane” Znači da je njemu Šerbedžija mjerilo kulture i opstojnosti hrvatskog naroda???http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/blog-post/serbedzija-kao-mjerilo-opstanka-hrvata-po-branimiru-pofuku/

Dakle, poučena iskustvom,  podozriva sam prema svemu što napiše. Ovaj članak je čista manipulacija.  Da pojasnim pojedinačno;

  • Marina Škrabalo je viša savjetnica u GONG-u, predstavnica Centra za mirovne studije, Dokumente i Platforme 112. Sve udruge koje neprestano rovare kod nas i u svijetu protiv Hrvatske, a u isto vrijeme financiraju se iz Proračuna RH. 2002 godine dobila je  Soroševu nagradu u Budimpešti. I običnom laiku poznato je čime se Soroš bavi i koga nagrađuje.Takva  osoba nije mjerodavna davati ocjenu o vjeri i o Katoličkoj Crkvi, a pogotovo nije vjerodostojna dijeliti lekcije Biskupima!
  • Lana Bobić, studentica protestantske teologije na protestantskom fakultetu Matija Vlačić Ilirik,  koja surađuje sa GONG-om, Kućom ljudskih prava i koja pokazuje patološku netoleranciju i mržnju prema Katoličkoj Crkvi u javnim medijskim istupima. 

https://www.vjeraidjela.com/kad-ateisti-i-protestanti-pokrenu-katolicku-inicijativu-protiv-katolicke-crkve-i-nazovu-ju-u-dobroj-vjeri/

  • O Jadranki Brnčić poznato je da pored toga što se predstavlja kao vjernica, predaje na protestantskom  teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik. Pokretač je inicijative ” U dobroj vjeri” koju predvode protestantski teolozi Baptističke crkve i sekularističke udruge, među njima naravno opet GONG, Kuća ljudskih prava, GOOD- inicijativa i druge sa ciljem protestantizacije Katoličke Crkve. Aktivno sudjeluje na okruglim stolovima, tribinama poput Festival alternative i ljevice (Fališ), pobornik je Istanbulske konvencije i za reviziju Vatikanskih ugovora.
  •  I zadnja Jacqueline Bat,  članica stranke Pametno, izrazito ljevičarske stranke, koja se udružila u Amsterdamsku koaliciju sa IDS-om i strankom GLAS, za koje isto ne  treba posebno objašnjavati gdje su se svrstali .  Prva zajednička akcija im je tražiti raskid Vatikanskih ugovora. Krenuli su već u prikupljanje  potpisa za raspisivanje referenduma. Eto koje je osobe uzeo  Branimir Pofuk, kao sugovornike, za optužiti Katoličku Crkvu za isključivost i nacionalizam! Proračunato i zlonamjerno, i zato kažem da je cijeli članak čista podvala. Te osobe nisu vjerodostojne davati naputke Biskupima Katoličke Crkve, jer ne pripadaju Katoličkoj Crkvi. Mogu samo zaključiti da je to još jedan izravni napad pripadnica Protestantske Crkve na Katoličke Biskupe, što svakako ne pridonosi ekumenizmu, za koji se zalaže i Papa Franjo!

Naravno sve to sa ciljem umanjiti poruku Kardinala Bozanića da ” molite za hrvatsku Domovinu, a posebno za obitelji, kako osobno tako i u zajedništvu svoga doma, a naročito u župnim, redovničkim i drugim vjerničkim zajednicama ”

“Kao Crkva koja je, ne tako davno, proživjela teret raznih oblika totalitarizama, posebno smo osjetljivi na svaki pokušaj promicanja ideologija protivnih ljudskoj stvorenosti, čovjekovu dostojanstvu i kršćanskom pozivu. Svjesni smo da se elementi takvih pokušaja, koji sebe nisu u prošlosti nazivali pa ni danas sebe ne nazivaju ideologijom, redovito predstavljaju kao otvorenost, napredak i boljitak – poručio je Kardinal  Bozanić.