Bugojanska skupina 1972. godine


 

Viktor Kancijanić, istarski sin, hrvatski rodoljub,bio je hrvatski politički emigrant i mučenik. poginuo kao član Bugojanske skupine 2.srpnja 1972.godine.

Spomen ploča podignuta je na groblju u Tinjanu, mjestu gdje je rođen 1.ožujka 1945.godine. Spomen ploča je postavljena na na inicijativu Borisa Mofardina i Župe Tinjan, Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” i Matice hrvatske, uz žestoko protivljenje SDP-a i IDS-a, što nije ništa čudno s obzirom na jugoslavensko naslijeđe te dvije stranke, pa im je svaki borac za hrvatsku državu terorist prema njihovoj nikad prežaljenoj Yugi ( ne ponovila se nikada)

https://hrvatskepraviceblog.wordpress.com/2018/10/08/ids-ovom-jednoumlju-nema-kraja-zabranjuju-thompsona-zabranjuju-za-dom-spremni-a-sada-bi-zabranili-i-nadgrobni-spomenik-na-groblju-u-tinjanu/

Spomen ploča Viktoru Kancijaniću na groblju u Tinjanu, tek postavljenu SDP i IDS su htjeli rušiti, ali su ipak odustali, jer bi time samo pokazali pravu narav svoje totalitarne politike!

Kakvi su to ljudi- neljudi kojima smetaju nadgrobni spomenici i spomen ploče mrtvima? Ni prema mrtvima ne iskazuju pietet?

Za  IDS–ovu i SDP-ovu yugokomunističku politiku Viktor Kancijanić je terorist, jer se usudio sa svojom grupom napasti njihovu još uvijek i nikada neprežaljenu JUGOSLAVIJU, a za istarske i hrvatske rodoljube je hrvatski mučenik, koji je svoj mladi život dao u tisućljetnoj borbi Hrvata za svoju državu!

https://hrvatskepraviceblog.wordpress.com/2018/10/09/ids-i-sdp-tinjana-namjeravaju-srusiti-tek-postavljeno-spomen-obiljezje-viktoru-kancijanicu-na-tinjanskom-groblju/

Svaka žrtva zaslužuje pijetet! Svatko se  u svoje vrijeme borio i ginuo za neke ideale, makar za neke bio i na pogrešnoj strani! Koja je pogrešna, a koja prava strana, tko je heroj ,a tko terorist,  ovisi o svjetonazoru i povijesnom momentu ! 

Stoga poštujući žrtvu, poštujemo i državu u kojoj živimo i povijest koju naslijeđujemo i na taj način gradimo društvo istinske tolerancije i demokracije!

 

via Bugojanska skupina 1972. godine