Reakcija na tekst „Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska glavni su organizatori projekta Europa u školi na području Republike Hrvatske koji se provodi od 1994. godine i za njih Domovinski rat ne postoji“


Objavljen  30 siječnja, 2020 by hrvatskepraviceblog

I na Braniteljskom portalu

Javila se na mail Braniteljskog portala gđa. Eva Turza Mitrović,  u prilično oštrom i prijetećem tonu sa zahtjevom da se članak ukloni i da se objavi demanti,  jer da ona nije autor navedenih članaka, već da je samo objavila, odnosno  prenijela  mail koji je dobila od Europskog doma, Europa u školi.

Tekst na koji se očitovala gđa. Eva Turza Mitrović objavljen je je 30. siječnja 2020.godine i to je  jedini tekst u kojem se njeno ime  spominje.

Pregledavajući stranice Europskog doma , jasno vidljivo piše  da je gospođa Eva Turza Mitrović  autor. Isto tako jasno piše i na web stranici škole gdje gđa Turza Mitrović radi.

Na stranici Europa u školi za 3. – 4. razred SŠ Dajte miru šansu (Give Peace a Chance) piše :

„Mir je nešto što većina prihvaća zdravo za gotovo. Razdoblje od 75 godina najduže je razdoblje mira koje je Europa ikada doživjela“

Sve sam preslike tih  dokumenata uredno priložila uz članak kao vjerodostojne EU dokumente, što oni i jesu!

Gospođi Turza Mitrović odgovorila sam da napiše demanti koji će se javno objaviti na Hrvatskepravice.com i na Braniteljskom portalu.

Međutim  ona se na taj prijedlog oglušila i nastavila sa oštrom retorikom, vrijeđajući mene osobno da tekst dolazi ” iz pera ksenofobne osobe koja očito ima problem s oba moja prezimena” što u samom tekstu, ni u kontekstu, ni izvan  njega, ni u cjelokupnom mom opusu  nigdje nije spomenuto,  nema nikakvih naznaka ksenofobije pri  spomena  dvaju prezimena.

Nanizale su se prijetnje tužbom, insinuacijama da sam plaćenik u nečijoj službi , sumnje u moje psihičko zdravlje, vrijeđanje moje osobnosti i objavom u javnosti.

Stoga poštujući  pravila privatnosti ja neću javno objaviti njenu neprimjerenu korespondenciju na FB messengeru i mailu,  jer u dokumentima  koji su bili temelj za moj tekst, jasno piše  da je autor gđa Eva Turza Mitrović.

Žalim što se gđa Eva Turza Mitrović našla povrijeđena, ali svatko tko  objavljuje javno dostupne podatke,  treba voditi računa da će se drugi ljudi s njima koristiti i da se treba ograditi od tvrdnji koje ne podržava,  Tako se gđa Eva mogla ograditi od tvrdnji  Europskog doma da u Europi nije bilo rata 75 godina, nego  se djeci prenosi pogrešna tvrdnja EU birokrata da u Europi nije bilo rata 75 godina! Time se djecu obmanjuje, jer je u Europi bjesnila brutalna srpska agresija na Hrvatsku i BIH od 1991-1995 godine.

Iskreno žalim što gđa.Turza Mitrović  ničim nije dala do znanja da to nisu njene riječi već riječi birokrata EU.

U svom tekstu smatrala sam nju autorom kao što piše, međutim kako je objasnila da ona nije autor i da to nije njeno osobno razmišljanje, jer su joj djed i otac hrvatski branitelji, sa punim uvažavanjem objavljujem da je gđa Eva Turza Mitrović samo objavila dokumente, da nije autor i da ne dijeli mišljenje EU birokrata o Domovinskom ratu!

Time  Hrvatskepravice.com i Braniteljski portal  javno objavljuju demanti, odnosno ispravak teksta od 30.siječnja 2020.godine.

 Lili Benčik/hrvatskepravice


2 misli o “Reakcija na tekst „Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska glavni su organizatori projekta Europa u školi na području Republike Hrvatske koji se provodi od 1994. godine i za njih Domovinski rat ne postoji“

Komentari su isključeni.