Ognjen Kraus  opet u ofenzivi, traži zabranu ZDS. E ne može! Zabrana svih totalitarnih simbola u paketu po Rezoluciji EU Parlamenta od 19.9 2019.godine. Ili sve, ili ništa!


Skupina koju predvodi Ognjen Kraus,  predsjednik Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj koji je sastanak i inicirao,  donijela je zaključak da se pokrene procedura za sastavljanje zakona o zabrani i krivičnom kažnjavanju upotrebe ustaških simbola, negiranja koncentracijskih logora smrti i veličanja ustaških zločinaca.

Suglasna sam,  ali uz dodatak  o zabrani i krivičnom kažnjavanju  upotrebe komunističkih simbola, negiranje komunističkih zločina i logora , te veličanja komunističkih zločinaca.

Drugačije ne može! Ili sve, ili ništa!

A odgovor  zbog čega ne može  gospoda Kraus & Co neka pročitaju u  Rezoluciji EU Parlamenta od 19.9 2019.godine!

– članak 3  podsjeća se  da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;

Nema parcijalnih rješenja, ukidanje svih totalitarnih simbola ili ništa, bez licemjerja!

Zločin je zločin ma tko ga počinio!

Podlogu za ovakvo mišljenje imam u dvije Rezolucije

  • Rezolucija Vijeća Europe 1481/2006 o o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima
  • Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe

G. Kraus je na dan sjećanja na žrtve Holokausta 27.siječnja 2022.godine izjavio:

„Zakonom o zabrani “ZDS” konačno bi se skinula ljaga koju nosimo godinama“

Koju to ljagu mi nosimo godinama? O čemu on priča? Ja ne nosim ničiju ljagu!

Tu ljagu on i njegovi pajdaši  bacaju na hrvatsku državu i hrvatski narod, jer se ne mogu pomiriti sa gubitkom njihove Jugoslavije i ne mogu prihvatiti postojanje hrvatske države!? O toj ljagi on priča?

„Dosta je bilo igranja s ustaškim simbolima i s osjećajima još malo preživjelih žrtava rasnih zakona NDH“

G. Kraus je očito „zaboravio“ ili se ne želi sjetiti da i žrtve komunizma imaju Dan sjećanja kao i žrtve fašizma i nacizma. a to je  23.kolovoz,  kada se prisjećamo svih nevinih žrtava komunističke ideologije. Doduše nisu žrtve rasnih zakona, ali se svodi na isto, jer komunistički zločinci su ubijali sve protivnike njihove ideologije, svih rasa i svih vjera, što je još gore i sveobuhvatnije od rasnih zakona.

G. Kraus priča o osjećajima preživjelih žrtava rasnih zakona NDH i rodbini ubijenih,  a ne sjeti se preživjelih žrtava komunističke ideologije i rodbine svih onih koje su masovno bacali u rudnike, jame, fojbe, koje su zaklali, proganjali u njihovoj “bajnoj” Jugoslaviji dugo godina poslije završetka 2,svjetskog  rata i zadnjeg ubili u lipnju 1989.godine?!

O čemu to dakle g. Kraus priča?

Dosta je g.Kraus  igranja sa komunističkim simbolima, negiranja zločina komunizma! Sto  milijuna žrtava komunizma čeka da skinu ljagu sa njih i da ih se prizna kao žrtve, što očito g.Kraus nije spreman prihvatiti!

Prije svega sadašnja Hrvatska je demokratska, a za takvu Hrvatsku izborili su se hrvatski branitelji. Znači nije sljednica  ni NDH, ali ni Jugoslavije. Odlukom Sabora 25.lipnja obilježava se Dan neovisnosti, Hrvatska je tada raskinula  sve državno-pravne sveze sa SFRJ.

HRVATSKA VOJSKA Republike Hrvatske kao samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države NISU BILI NI USTAŠE, NI PARTIZANI.

I to je jedina istina! Tu dvojbi nema!

Te pojmove treba konačno staviti u ovaj kontekst:

Partizani su se borili za socijalističku revoluciju, za Jugoslaviju!

Ustaše su se borile za Nezavisnu državu Hrvatsku!

Obje države nestale su u krvavim ratovima uz mnogobrojne ljudske žrtve.

Obje su  otišle u ropotarnicu povijesti sa svojim vojskama.

Hrvatski branitelji borili su se za slobodnu, nezavisnu i demokratsku hrvatsku državu!

I tu prestaju sve dvojbe i priče. Ili obje ili ništa!

Lili Benčik /hrvatskepravice


Jedna misao o “Ognjen Kraus  opet u ofenzivi, traži zabranu ZDS. E ne može! Zabrana svih totalitarnih simbola u paketu po Rezoluciji EU Parlamenta od 19.9 2019.godine. Ili sve, ili ništa!

Komentari su isključeni.